25 Mayıs 2018
ZEYNEP BODUR: HAKEDİLMEYEN REFAHIN FATURASI HERKESE ÇIKTI
Sanayiciler popülist vaatlere karşı uyararak, Hakedilmeyen refahın faturasını herkes ödedi diyor.

Sanayicilerden, siyasilere popülist vaatler konusunda uyarı geldi. Geçmişte hakedilmeyen refahın faturasını herkesin ödediğini ifade eden sanayiciler, popülist söylemlerden uzak durulması gerektiğini savundu.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin mayıs ayı olağan toplantısı, "Kurulması Düşünülen İSO Meclis Çalışma Grupları ile Meslek Komitelerinin Daha Etkin Hale Getirilmesi İçin Görüş ve Öneriler" ana gündemi ile önceki gün gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, yaklaşan seçimlerle ilgili vaatler konusunda adaylara uyanda bulundu. Tüm adayların popülist söylemlerden uzak durması gerektiğini ifade eden Okyay, "Geçmişte hakedilmeyen refahın faturasını hep birlikte ödedik" dedi.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, konuşmasında finansal istikrarsızlığın başta enflasyon olmak üzere hemen hemen tüm dengeler üzerinde büyük riskler ve zararlar doğurduğuna dikkat çekti.
İSO 500 ay sonunda açıklanacak
Bahçıvan, 24 Haziran seçimlerinden sonra iktidara kim gelirse gelsin finansal istikrara verilen önemin temel belirleyici olacağını söyledi. Dünyada likidite bolluğu ve düşük faiz döneminin geride kaldığı yeni düzenin tüm ekonomileri daha dikkatli olmaya zorladığını vurgulayan Bahçıvan "Özellikle gelişmekte olan ülkeler taşıdıkları riskler nedeniyle çok daha dikkatli olmalı" diye konuştu. Ayrıca Bahçıvan, İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının 30 Mayıs’ta açıklanacağını aktardı.
14 çalışma grubu kuruluyor
İSO daha aktif hale gelmek için 14 meclis çalışma grubu kuracak. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın açıkladığı İSO Meclisi ve Meslek Komitelerinin daha etkin hale getirilmesi için belirlenen 14 Meclis Çalışma Grubu şunlardan oluştu:
1-Finansman,
2-Vergi Politikaları.
3-Gümrük ve Dış Ticaret,
4-İç Ticaret ve Piyasa Gözetim ve Denetimi,
5-Ar-Ge, Tasarım, Patent, Teknoloji ve Inovasyon, 6-Teşvikler.
7-EĞİTİM,
8-Üniversite-Sanayi İşbirliği,
9-Çalışma Hayatı,
10-Organize Sanayi Bölgeleri.
11-Belediyeler ile ilişkiler,
12-Akıllı Şehir Uygulamaları,
13-Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma,
14-Sanayi Kongreleri.