Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
14 Ekim 2011
YILDIRAMAYINCA İŞTEN ATTI

İZMİR´den 10 gün önce aynı patronun İstanbul´daki fabrikasına sürgün edilen Savranoğlu işçilerinin fabrikaya girmelerine izin verilmedi. Patron kalacak yer göstermediği için ilk gün fabrikada kalan 38 işçi, Fabrikayı işgal ettikleri gerekçesiyle işten atıldı. Kalacak yer ayarlaması gereken patronun kendilerini işten atmasına tepki gösteren işçilere Sendikal Güç Birliği Platformu üyeleri destek verdi.

YILDIRAMAYINCA İŞTEN ATTI

USTALARAYNI PATRONUN İZMİR’DEKİ FABRİKASINDAN TUZLAYA GETİRİLEN SAVRANOĞLU İŞÇİLERİ DÜN SABAH İŞTEN ATILDI

Patron yıldıramayınca İşten attı

İzmir’den İstanbul’a sürgün edilen Savranoğlu Deri işçileri dün sabah çalışmak üzere geldikleri fabrikaya alınmadılar. Patron polisler eşliğinde işçileri attığını duyurdu.

       Deri-İş Sendikasında örgütlenme çalışmalarını sürdüren izmir’deki Savranoğlu işçileri önce Tuzla’daki fabrikaya getirildi sonra da işten atıldılar.

       10 gündür aynı patronun Kampana isimli fabrikasında çalışan işçilerin dün sabah fabrikaya girmelerine izin verilmedi. İşçilerin İzmir’den İstanbul’a gelmeyip işten ayrılacağını düşünen patron, böylelikle sendikal örgütlenmeyi bitirmeyi amaçlıyordu. İstanbul’a gelerek patronun bu oyununu bozan 38 işçi, fabrikayı işgal ettikleri gerekçesiyle işten attı.

       İşçiler geldikleri ilk gün patronları kalacak yer göstermediği için fabrikada kalmak zorunda kalmıştı. Dün sabah çalışmak için fabrikaya gittiklerinde karşılarında polisi buldular.

HUKUK TANIMAZ TUTUM SÜRÜYOR

       Bu durum karşısında şaşkına dönen işçiler, patronun kalacak yer ayarlaması gerekirken yer ayarlamayıp kendilerini fabrikada kalmak zorunda bıraktığını söylediler.

       İşçiler, patronlarından ya kalacak yer ayarlamasını yada 15 gün izin vermesini talep etmişlerdi. Patronun bu talepleri karşılamaması üzerine Deri-İş Sendikası işçilere kalmaları için iki daire tutmuştu.

       Savranoğlu işçilerinin işten atılmasını gazetemize değerlendiren Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, Savranoğlu patronunun hukuk tanımaz, yasa tanımaz tavrının sürdürdüğünü, asıl amacının sendikal örgütlenmeyi dağıtmak olduğunu kaydetti.

       Tay "Ne yazık ki hükümet sermayeyi koruduğu için bu hukuk dışı olayları da sadece seyrediyor hatta patronlardan yana taraf oluyor. Sanki işçiler suç işlemiş gibi emniyet güçleri sanayinin etrafını kuşatmış, patronu koruyorlar" diye konuştu. İşten atılmaların ardından işçilerle süreci yeniden değerlendireceklerini belirten Tay, patron sendikayı kabul edene kadar mücadelenin süreceğini ifade etti.

BU OYUN DA BOZULACAK

       Deri-İş İzmir Şube Başkanı Makul Alagöz ise 38 işçiyi ailelerinden, çocuklarından, yurdundan ayıran Savranoğlu patronunun şimdi de işçileri işten çıkarttığını kaydetti.

       Bu yöntemlerle işçileri davasından vazgeçiremeyeceğini vurgulayan Alagöz, "İzmir’de de Tuzla’da da direnişimiz sürecek ve sendikalı olarak iş başı yapacağız" diye konuştu . Savranoğlu işçilerinden Hüseyin Denizkan, "Sabah işe geldiğimizde kapının önü polis doluydu ne olduğunu işçi arkadaşlarla konuşuyorduk sonra patronun avukatı geldi ve ‘fabrikayı işgal ettiniz bu yüzden iş aktiniz fes edildi’ dedi. Bizleri ailelerimizden ayırdı, sürgün etti, barınacak yer vermedi şimdi de işten attı. Bizler sadece sendikalı olarak çalışmak istiyoruz" dedi.

       Savranoğlu patronunun kendisinin yasalardan üstün gördüğünü dile getiren Alaatin Gürbüz ise anayasal haklarının çiğnendiğini belirterek, "Ben AKP’ye oy vermiştim. Başbakana sempati duyan biriydim. Şimdi Başbakana soruyorum bu savranoğlu patronu sizin yetkilerinizden üstün mü? Sizin yasalarınızdan üstün mü? Bu duruma neden seyirci kalıyorsunuz?" diye sordu. Gürbüz, patronun işçilerin direnişini kıramayacağını dile getirdi.

       "Patronun elinden başka ne gelir başka nasıl zulümler yapabilir, buyursun yapsın biz çocuklarımızı eşlerimizi bırakıp geldik. Niçin? İnsanca çalışmak ve yaşamak için" diyen Esra Baysal, mücadeleden yılmayacaklarını, patronun bu oyunlarını bozacaklarını kaydetti.

SGBP’DEN SAVRANOĞLU İSÇİLERİNE DESTEK

       Türk-İş’e bağlı 10 sendikanın oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) dün sabah işten atılan Savranoğlu işçilerini ziyaret etti.

       Tuzla Organize Sanayi Bölgesindeki işçilerle birlikte Kampana Deri önüne gelen Platform üyeleri, "Birleşe birleşe kazanacağız", "işçiler burada Türk-iş nerede", "Savranoğlu’na sendika girecek başka yolu yok" sloganları attılar. Deri-iş’te örgütlenme mücadelesini sürdüren Savranoğlu ve Kampana Deri işçileri, patronun çeşitli oyunlarını bozarak direnişlerini sürdürüyorlar.

DİRENİŞÇİLER YALNIZ DEĞİL

       Ziyarette konuşan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Savranoğlu ve Kampana Deri’de yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

       Kampana patronunun iki fabrikasında da örgütlenme çalışmalarını tamamladıklarını belirten Servi, patronun örgütlülüğü dağıtmak için İzmir’deki işçileri Tuzla’ya sürgün ettiğini ifade etti. Savranoğlu işçilerinin dün sabah itibarıyla işten atıldığını aktaran Servi, patronun hukuk, yasa tanımaz tutumunun katlanarak sürdüğüne dikkat çekti.

       Buradaki mücadelede işçilerinin yalnız olmadığını, organiza sanayi bölgesindeki diğer deri işçileri ile birlikte Sendikal Güç Birliği Platformunun da bunu gösterdiğini söyleyen Servi, "Türk-iş’in artık mücadeleden geri durma gibi bir lüksü yok. SGBP sendikal bürokrasiyi ortadan kaldırarak, işçi sınıfına yapılan saldırılar karşısında tüm emekçileri birleştirerek güçlenecektir" diye konuştu.

NAMUS BORCUMUZ

       Sendikal Güç Birliği Platformu sözcüsü ve Hava-iş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Türkiye’nin neresinde olursa olsun bir direniş varsa 10 sendikanın o direnişin yanında olacağını söyledi.

       Hükümetlerin, sendika bürokratlarının işçileri uyutma döneminin bittiğini aktaran Ayçin, Türkiye işçi hareketinin yeni bir ivme kazanarak kendisini iktidara taşıyacak cepheyi oluşturacağını dile getirdi.

       Savranoğlu ve diğer deri patronlarına seslenen Ayçin, "Siz bu mücadelenin sadece Deri-iş’e ait olduğunumu zannettiniz? Bu direniş, bu mücadele aynı zamanda 10 sendikanın da mücadelesidir. Hangi vicdana hangi akla hizmettir ki 1 yaşındaki bir çocuktan sırf sendikaya üye olduğu için annesi ayrılır. Deri patronları şunu iyi bilsin hangi oyunu oynarsanız oynayın nereye kaçarsanız kaçın biz peşinizde olacağız. Bu artık biz işçilerin sendikacıların namus borcudur" dedi.

DİĞER HABERLER
BUGÜN 23 NİSAN
BUGÜN 23 NİSAN

“Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” diyen M. Kemal Atatürk’ün yolunda, biz 23 Nisanlarla büyüyenler; koşullar ne kadar çetin, imkanlar ne kadar yetersiz olursa olsun, cumhuriyeti bütün değerleri ile koruma kararlılığından asla vazgeçmeyeceğiz. Bu kararlılığımız her 23 Nisan’da daha da güçlenecektir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun.

İŞÇİ SAĞLIĞI İKLİM TEHDİDİ ALTINDA
İŞÇİ SAĞLIĞI İKLİM TEHDİDİ ALTINDA

ILO’ya göre aşırı sıcaklığa bağlı yaralanmadan kaynaklı 1 yılda 18 bin 970 işçi yaşamını yitirdi.

İSİG MECLİSİ’NDE EYLEM: ‘ÇOCUK İŞÇİLİK YASAKLANMALI’
İSİG MECLİSİ’NDE EYLEM: ‘ÇOCUK İŞÇİLİK YASAKLANMALI’

İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclisi (İSİG), çocuk işçiliğe, gençlerin güvencesiz çalıştırılmasına ve iş cinayetlerine son talebiyle İstanbul Kadıköy’de eylem yaptı.

TÜRK-İŞ’TEN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM AÇIKLAMASI
TÜRK-İŞ’TEN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM AÇIKLAMASI

Asgari ücret masasında işçileri temsil eden Türk-İş, asgari ücrete ara zam yapılmayacağı açıklamalarıyla ilgili olarak “Enflasyonu durdurmadan verilen paranın hükmü kalmıyor” değerlendirmesini yaptı.