Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
18 Ekim 2011
MUHALEFET TABANA YAYILIYOR

TÜRK-İŞ´e bağlı 10 sendikanın oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformu 4. geniş toplantısını Bursa´da yaptı.

MUHALEFET TABANA YAYILIYOR

SENDİKAL GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU 4. TOPLANTISINI BURSADA GERÇEKLEŞTİRDİ, TOPLANTIYA 500 İŞÇİ KATILDI

İŞÇİLER GÜÇ BİRLİĞİNDEN YANA?

Lİ İŞÇİ HAVZALARINDA ORTAK ÖRGÜTLENME Hakkı Tali

       Türk-İş’e bağlı 10 sendikanın oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformu 4. geniş toplantısını Bursa’da yaptı.

       Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Kristal-İş, TÜMTİS, Tez koop-İş, Belediye-İş, TGS, Deriİş, Basm-İş ve Hava-İş genel başkanlarının da katıldığı toplantıya işçilerin coşkusu damgasını vurdu. Merinos Kültür Merkezinde yapılan toplantıya 500’ü aşkın işçi katılırken, sendikaların alacağı her türlü mücadele kararının arkasında duracakları mesajını verdiler.

        Platform adına ilk konuşmayı yapan TÜMTİS Genel Başkam Kenan Öztürk; Türkİş’teki sendikal anlayışın yıllardır bir tıkanma yaşadığını, işçi sınıfı olarak bedeller ödeyerek kazanılan birçok hakkın kaybedildiğini ifade etti.

       Her yıl binlerce işçinin anayasal haklarını kullanıp sendikalara üye oldukları için işten atıldığını hatırlatan Öztürk, bu saldırılara karşı Türk-İş tüm bu saldırılar birlikte duramadıkları için yaşanırken çoğunlukla izlesürekli olarak yenildiklerini yici durumda kaldı ve iyi kaydetti. bir sınav vermedi. Bu ne "Konfederasyonumuz Türk-İş tüm bu saldırılar yaşanırken çoğunlukla izleyici durumda kalde ve iyi bir sınav vermedi. Bu nedenle bir araya geldik" diyen Öztürk, artık bu saldırılara ve konfederasyonlarındaki bu sessizliğe "dur" diyeceklerini söyledi.

ANAYASA HALKA SORULMALI

       Açılış konuşmasından sonra salondaki işçilere söz verildi. Gelişmeler hakkında düşüncelerini paylaşan işçiler ayrıca divanda bulunan genel başkanlara da sorular yönelttiler. Kristal-İş Üyesi Şenol Karakoç, son günlerde iktidar tarafından yediden yetmişe tüm halka yönelik saldmlarm olduğunu söyleyerek, "Buna karşı daha fazla mücadele etmemiz gerekir" dedi. Genel başkanlara seslenen Karakoç, "Biz işçiler her türlü fedakarlığa hazırız" diyerek mücadele çağrısı yaptı. Bir başka Kristal-İş Üyesi Sezer Çelebi’nin "İçinde bulunduğumuz süreçte aynı zamanda yeni bir anayasa yapılıyor. Bu bizi de çok ilgilendiriyor. Güç birliğinin anayasa yapım sürecindeki tavrı ne olacak" sorusuna yanıt veren Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, "Biz güç birliği platformu olarak yeni anayasanın mecliste grubu olan partilerin uzlaşması ile çıkmasını istemiyoruz.

       Bu çalışmaya meclis dışında kalan siyasi partilerin, sendikaların, odaların, üniversitelerin tüm halk kesimlerinin katılacağı bir çalışmaya dönüşmesini istiyoruz" diye yanıtladı. Yurdakul, Türk-İş bugüne kadar hep kendini siyasetler üstü bir sendika olarak tanıttığını belirterek , "Siz siyaset yapmayın sadece bizim dediklerimize oy verin söylemini artık kabul etmeyeceğiz" dedi.

İŞÇİ HAVZALARINDA ORTAK ÖRGÜTLENME

       İşçilerin sorularına cevap veren Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, "Biz sendikalar en başta özelleştirmeler yaşandığında iyi bir sınav vermedik. Hangi iş kolunda özelleştirme yaşandıysa o işkolunda bulunan sendikayı yalnız bıraktık ve özelleştirmeleri durduramadık" dedi.

       Son zamanlarda kendi işkolunda yaşanan sendikal örgütlenmelere değinen Servi, artık aynı hataları yapmayacaklarını söyleyerek işçi havzalarında birlikte örgütlenme çalışmaları yapacaklarını, nerede bir sendikalaşma varsa arasıyla dayanışma içinde olacaklarını ifade etti.

       TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi de medya emekçilerinin yaşadığı sorunlara değinerek, "Bizler emeğimizin haklarını savunmak hem de ifade özgürlüğü için mücadele eden bir sendikayız ve bu nedenle baskılarla yüz yüzeyiz" dedi.

       İpekçi, bu mücadeleyi sürdürürken yanlarında olan Evrensel, Hayat Televizyonu, Birgün, Cumhuriyet, Aydınlık gibi basın organlarını sahiplenmeleri gerektiğini söyledi.

‘TÜRK-İŞ YOKSA BİZ VARIZ’

       Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, bu toplantılarla Türk-İş’in temelini yeniden işçilerle birlikte attıklarını ifade etti.

        Önce sendika merkezleri olarak bir araya geldiklerini sonra da işçiler içinde bu tartışmaları devam ettirdiklerini belirten Öztaşkın, sorunlara sınıfsal temelde yaklaştıklarını belirterek, "Türk-İş daha önce almış olduğu kararı uygulamazsa biz on sendika saldırılara karşı mücadele edeceğiz" sözleri işçiler tarafından alkışlar ve sloganlarla karşılık buldu. Öztaşkın, "Bu çalışmaları başlatırken herkesi kapsaması gerektiğini söyledik ve çağrımızı bir kez daha bu oluşumun dışında kalan Türk-İş’e bağlı diğer sendikalara yapıyoruz, gelin haklarımızı birlikte savunalım" diye konuştu.

SİSTEMİN İÇİNDE KALARAK AYAKTA DURAMAYIZ

       Bugüne kadar her sendikanın sadece kendi üyelerinin sorunları ile uğraştığını belirten Hava-İş Genel Başkanı Atilla Ayçin, çiftçilerin, işsizlerin, yoksulların sorunlarına duyarsız kaldıklarını, bu nedenle sendikaların küçüldüğünü kaydetti.

       "Artık işçiler her sıkışıldığmda gelip Ankara’da mitinglerle gazının alınmasını istemiyor, işçiler haklarını koruyacak bir mücadelede ısrar ediyor. İşte bizler bunun için bir araya geldik, işçilerle birlikte mücadele etmeyi tercih ettik" diyen Ayçin, Türk-İş’in işçi hareketini baltalayıcı politikalara sessiz kalmayacaklarını, sendikaların sistem içinde kalarak varlıklarını sürdürme imkanı kalmadığını dile getirdi. Ayçin, "Artık tüm işçi sınıfı olarak ayağa kalkma zamanımız gelmiştir" diyerek tüm işçileri Ankara’da yapılacak olan Türkİş genel kurula katılmaya çağırdı.

       KESK Şubeler Platformu adına dönem sözcüsü EĞİTİM Sen Şube Başkanı Hasan Özaydm da toplantıya katıldı. Türk-İş’deki güç birliğini desteklediklerini ve KESK olarak bu oluşumla ortak mücadele edeceklerini dayanışma içinde olacaklarını vurguladı.

İŞÇİLER GÜÇ BİRLİĞİNDEN YANA

       Türk Metal Üyesi Murat, oluşturulan bu güç birliğinden çok memnun olduğunu, sendikası Türk Metalin bu güç birliğine katılmamasını eleştirdi. Sendikasının hükümetle bu derece yakın olmasını da anlayamadığını söyleyen Murat, "Biz işçiler olarak bu güç birliğinden yanayız" dedi.

       Oluşturulan güç birliğinin işyerlerinden doğru örgütlenmesinin gerektiğini belirten Tek Gıda-İş Üyesi Ali Dağ, işçi arkadaşlarının sendikal bürokrasiye karşı tepkilerinden dolayı bu yeni oluşuma bile güvensiz olduklarını söyledi. Dağ, "Madem yeni bir dönem diyoruz önce sendikal demokrasiyi kendi işyerlerimizde uygulayalım. Temsilci seçimlerinden başlayalım artık bu oluşumda olan sendikaların tümü işyerlerinde temsilci seçimlerini yapsın, o zaman işçi arkadaşlarımız bir şeylerin değişmeye başladığına inanacaklar ve bu birliğe katılacaklar" diye konuştu. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Nuri Han sendikalarda tam demokrasinin işlemesi gerektiğini, Türk-İş’in bölge temsilciliklerinin de seçimle yapılması gerektiğini kaydetti.
 

DİĞER HABERLER
BARRY CALLEBAUT’TA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
BARRY CALLEBAUT’TA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sendikamız ile Barry Callebaut Türkiye arasında şubat ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

ÇARESİZ KALAN EMEKLİ İŞE DÖNÜYOR
ÇARESİZ KALAN EMEKLİ İŞE DÖNÜYOR

Açlık sınırı altında aylıklarla yaşamaya mahkûm edilen emekliler, çalışma yaşamına geri dönmek zorunda kalıyor. Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyerek çalışan emekli sayısı son 4 yılda 1 milyon 125 bin 131 kişi arttı.

HALK BIKANA KADAR YÜKSEK FAİZE DEVAM
HALK BIKANA KADAR YÜKSEK FAİZE DEVAM

Politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakan TCMB, liraya geçişi özendirmek için bankaları mevduat faizini artırmaya zorluyor. Bankalar mevduat faizini düşük, kredi faiz oranını ise daha yüksek hızda artırıyor.

İŞÇİYE İŞ SÖZLEŞMESİ VERİLMESİ ZORUNLUDUR
İŞÇİYE İŞ SÖZLEŞMESİ VERİLMESİ ZORUNLUDUR

5 yıldır özel bir iş yerinde çalışıyorum. Geçen hafta iş sözleşmesi verip imzalamamı istediler. Anlayabildiğim kadarıyla şartlar hep işverenin lehinde. Sözleşmeyi imzalamazsam ne olur, işveren işten çıkarabilir mi?