Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
14 Mayıs 2022
ADANA ŞUBEMİZİN KONGRESİ TAMAMLANDI

Adana Şubemizin 4. Olağan Kongresi tamamlandı.

ADANA ŞUBEMİZİN KONGRESİ TAMAMLANDI

Adana’da 14 Mayıs Cumartesi günü yapılan kongreye, Genel Başkanımız Mustafa Türkel, Genel Sekreterimiz Mustafa Akyürek, Genel Mali Sekreterimiz Ali Bükülmez, Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz İbrahim Ören ve Genel Eğitim Sekreterimiz Kemal Köse katıldı.

Kongreye şube başkanlarımızdan Ankara 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Ilıcan, Ankara Fırınları Şube Başkanı Çelebi Karakökçek, Bursa Şube Başkanı Zeki Ertürk, Bursa Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Engin Öz, Bursa Karacabey Şube Başkanı Ergün Çarıkçı, İstanbul Avrupa Yakası Şube Başkanı Turgay Koç, Manisa Şube Başkanı Yavuz Uçkıran, Rize Dosan Şube Başkanı Mustafa Yüksel, Samsun Şube Başkanı Cafer Erkoç, Tuzla Şube Başkanı Fikret Yılmaz, Trakya Şube Başkanı Aytaç Göçmen ve Örgütlenme Uzmanımız Adem Çınkır katıldı.

KARDEŞ SENDİKALAR DA KATILDI

Kongreye konfederasyonumuzdan Türk-İş Adana 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar; diğer sendikalardan Belediye-İş Örgütlenme Genel Sekreteri İsmail Duman, Belediye-İş Adana Şube Başkanı Aytekin Aybar, Demiryol-İş Adana Şube Başkanı Halit Işık, Güvenlik-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Hüseyin Çalkaya, Haber-İş Adana Şube Başkanı Mehmet Aslangöz, Tarım-İş Adana Şube Başkanı Nazif Hayırlı, Tez Koop-İş Adana Şube Başkanı Mustafa Oğuz, TOLEYİS Adana Şube Başkanı Metin Sav, TÜMTİS Adana Şube Başkanı Halil Çekin, TÜMTİS Şube Sekreteri Şehmuz Çelik ve Sağlık-İş Adana Şube Başkanı Mehmet Demirci katıldı.

Kongre, Adana Kadın Komisyonu Başkanı Şerife Yirci tarafından açıldı. Daha sonra kongreyi yönetmek üzere Divan Kurulu Başkanlığına Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz İbrahim Ören, Divan Kurulu Üyeliklerine; Genel Mali Sekreterimiz Ali Bükülmez ve Genel Eğitim Sekreterimiz Kemal Köse seçildi. Divan Kurulu oluşturulduktan sonra başta Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitleri olmak üzere iş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kongre açış konuşmasını yapmak üzere kürsüye Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen çıktı. Daha sonra konuklardan Türk-İş Adana 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar bir konuşma yaptı. Edip Gülnar’ın ardından bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mustafa Türkel, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi durumu, bunun çalışanlara yansımalarını ve çalışma hayatının gündemindeki konuları değerlendirdi.

‘İŞÇİLER ÖNCELİKLE SİYASİ İKTİDARLARDAN HESAP SORULMALI’

Konuşmasında ülkemizin iyi yönetilmediğini belirten Genel Başkanımız, takım tutar gibi parti tutmanın doğru olmadığını, olumsuz ekonomik gelişmelerden dolayı yaşanan hak kayıplarında nedense iktidarın sorumluluğu varken bunun göz ardı edildiğine dikkat çekti. Sendikaların yılbaşında yüzde kaç alırsa alsın, siyasi iktidarın vergi politikası nedeniyle yaşanan gelir kayıplarına müdahale etmeden alınacak zam oranlarının hiçbir anlamı olmadığını belirten Genel Başkanımız, işçilerin öncelikle siyasi iktidarlara hesap sorması gerektiğine işaret etti. Genel Başkanımız konuşmasında taşın altına elini sokmayan ama sorumluluğu sendikaların üstüne atan işçilere ve çözüm odaklı olmayan eleştiriler getiren aydınlara da değindi. “İşçiler zaman zaman sendikaları eleştirebilirler. Zaman zaman sendikaları beğenmeyebilirler. Bu ülkenin aydınları ve akademisyenleri de sendikaları eleştirebilirler” diyen Genel Başkanımız Mustafa Türkel, “Ancak sendikaları eleştirmeden önce o sendikaların örgüt yapısının güçlü olabilmesi için neler kattığını veya katabileceğine dair bir türlü bizimle bir şey paylaşamazlar.  Biz katıldığımız kurultaylarda, konferanslarda hocalarımız sendikaları eleştirdiklerinde şunu söyledik: ‘Sendikal hayatın ileri gitmesi için bir çalışmanız, öneriniz var mı?’ ‘Yok’ dediler. ‘Peki siz neden sendikalı olmuyorsunuz?’ diye sorduğumuzda ‘İşçilerin sendikası’ yanıtını alıyoruz. Sendikaları işçilerin yeri olarak görüyorlar, bizi alt tabakada görüyorlar herhalde. Sen de işçisin… Sendikalar yetersizse, onlar bilgili değilse gir seçimlere, demokratik yolları dene, sen sendika yöneticisi ol, sen çağdaş ol, aydın ol, sendikal mücadeleyi ileri taşı. Biz işçiler, bir şeyi yapmak zorundayız. İlk önce kendi bilinç düzeyimizi geliştireceğiz. Mücadelemizi verirken kime, neye karşı vereceğimizi belirleyeceğiz ama örgütlü yapımızla gücümüzü koruyacağız” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN EN ŞEFFAF VE DEMOKRATİK SENDİKALARINDAN BİRİYİZ’

Genel Başkanımız Mustafa Türkel, Tekgıda-İş olarak 2010’dan sonra sendikanın kendisini gözden geçirerek yeni politikalar belirlediğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Sendikamız, özellikle 2010’dan sonra özel sektörle olan ilişkilerini yeniden konumlandırmış, kendi pozisyonunu yeniden gözden geçirmiş, Türkiye işçi sınıfının geleceğini yeniden analiz etmiş, yaşadığı TEKEL, ÇAYKUR ve 90’lardan bu tarafa gelen mücadele geleneklerini yeniden analiz etmiş, kendini yeniden ihtiyaçlara göre belirlemiş konumlandırmış, ideolojisini oluşturmuş. Sendikayı yeniden mücadele alanı içerisine sokmuş, sınıf mücadelesi içerisinde başat mücadele edecek bir neslin kuşağıyız. Yıllardır süren bir mücadeleyle bu noktadayız. Sendika olarak Türkiye’nin en demokratik, en şeffaf, en mücadele sendikalardan birini yarattık, hepinize teşekkür ediyorum. Biz özel sektörde son yıllarda çok büyük gelişmeler göstermiş, özel sektör toplu sözleşmelerinde doğrudan çalışanlarımızla ilişkiler kurarak, onları anlayarak, bir taraftan da mücadele ederek, örgütlü gücümüzü geliştirerek ama aynı zamanda örgütlenme nedeniyle işten atılan arkadaşlarımıza, bütün kaynaklarımızı, bütün imkanlarımızı zorlayarak onların evinin  elektriğinin kesilmesine, çocuğunun susuz kalmasına izin vermeyecek sürekli ve devamlı gelir desteği sağlayacak bir sendikal politika geliştirmişiz. Sendikal nedenle işten atılan her arkadaşımıza, davalarını kazanana kadar geçen süreçlerde mümkün olduğu kadar ekonomik destek vererek, kendi kaynaklarımızı zorlayarak imkân sağlar hale gelmişiz.”

‘TEKGIDA-İŞ KİMSEDEN KORKMAZ!’

Tekgıda-İş Sendikası’nın sınıf mücadelesini önemseyen bir örgüt olduğunu belirten Genel Başkanımız, “Biz sınıf mücadelesini önemseyen, bunu içselleştirmiş, bunu ibadet gibi gören bir sendikayız. Tekgıda-İş Sendikası bir Allah’a bir de temsil ettiği kitleye biat eder. Başka kimsenin önünde eğilmez, kimseden korkmaz, kararından bir adım geri adım atmaz, biz gücümüzü sizden, işçilerden alırız. Bir sendikanın güçlü olmasının tek sebebi vardır, temsil ettiği kitlenin sendikaya sahip çıkmasıdır. Siz bize sahip çıktığınız sürece hiçbir sorunla karşılaşmayız” dedi.

Mücadele verirken sendikaları eleştirme ya da sorunlu tutma yerine sorumluluklarımızı da bilerek hareket etmemizi tavsiye eden Genel Başkanımız, şunları söyledi: “Gelin mücadele verirken hep eleştirme ya da sorunlu tutma yerine sorumluluklarımızı da bilerek kendimizi de gözden geçirelim. Sendika ayrımı, etnik köken, siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin, her sınıf mücadelesinde ‘O benim komşum. Onun evine, yangına söndürmek için su götürmeliyim’ sorumluluğu içinde davranırsanız Türkiye işçi sınıfı yeniden ayağa kalkar, o güzel tarihini yeniden yazmaya başlar. “

Genel Başkanımız Mustafa Türkel’in konuşmasının ardından delegeler sandık başına gitti.

DİĞER HABERLER
EN TEMEL GIDAYA ERİŞMEK BİLE LÜKS
EN TEMEL GIDAYA ERİŞMEK BİLE LÜKS

47 aydır artan gıda enflasyonu nedeniyle sağlıklı beslenmek lüks oldu.

PATRONLAR İÇİN YAŞAMAYACAĞIZ
PATRONLAR İÇİN YAŞAMAYACAĞIZ

1 Mayıs, 8 saatlik iş günü mücadelesinin bir sonucuydu. ABD’de daha kısa çalışma saatleri tekrar sendikaların gündeminde. Otomobil İşçileri Sendikası (UAW) 32 saatlik iş haftasını grev ve örgütlenme talepleri arasına aldı.

HALKIN ENFLASYONU YÜZDE 95.7
HALKIN ENFLASYONU YÜZDE 95.7

Türkiye’de 47 aydır yükselen gıda fiyatları ile halkın enflasyonu nisanda yüzde 95.7’ye ulaştı.

RASYONEL ZEMİN SLOGAN DÜZEYİNDE KALDI
RASYONEL ZEMİN SLOGAN DÜZEYİNDE KALDI

Mehmet Şimşek’in “Rasyonel zemine dönmek zorundayız” anlayışı iyi niyetli ve gerekli bir yaklaşımdır. Ne var ki Türkiye’de bugünkü koşullarda slogan düzeyinde kalmak zorundadır.