Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
16 Kasım 2012
ZAMANA KARŞI LEZZET YARIŞI

Mamak Kız Teknik ve Meslek Lisesi´nde Atatürk´ün En Sevdiği Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler en lezzetli yemekleri yapmak için hünerlerini sergiledi.

ZAMANA KARŞI LEZZET YARIŞI
Mamak Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde "Atatürk’ün En Sevdiği Yemek Yarışması" düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler en lezzetli yemekleri yapmak için hünerlerini sergiledi.

Atatürk’ün en sevdiği yemekler Mamak Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde "Atatürk’ün En Sevdiği Yemek Yarışması" düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler en lezzetli yemekleri yapmak için hünerlerini sergiledi tatürk’ün en sevdiği yemekler, yarışma konusu oldu. Mamak Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, 10 Kasım Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmada ‘şef . olup, en güzel yemeği yapmak için mücadele etti. 2 kişiden oluşan 16 grubun yarıştığı etkinlikte jüri üyeleri, ‘tatlı’ ve ‘yemek’ kategorilerinde değerlendirmede bulundu. Programın sonunda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

EN ÇOK KURU FASÜLYE SEVİYOR

Yarışmada öğrenciler Atatürk’ün en çok sevdiği zeytinyağlı kuru fasulyeden karnıyarığa, nohutlu tavuklu bamyadan Selanik tatlısına, ayva tatlısından irmik helvasına kadar birçok yemek ve tatlıyı başarıyla yaptı. Gruplar ilk olarak hangi yemeği yapacaklarına karar verdi ve 3 haftalık bir çalışma süreci geçirdi. Yarışma sırasında ise ekipler yemekleri 1 saat içerisinde hazırladı. Jüride Milli EĞİTİM Bakanlığı Bakan Müşaviri Emine Kıraç, Tek Gıda îş Sendikası Kadın Kolları temsilcilerinden Selen Elman ve Neslihan Taşoluk, Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği şefleri (Basatder) Mehmet Ünler ve Mustafa Cebeli ile Marsa Gıda Pasta şefi Yaşar Sadıkoğlu jüri üyeliği yaptı. Üyeler, hazırlanan yemekleri lezzet, sunum, hijyen ve zaman açısından değerlendirdi. Jüri Başkanı Emine Kıraç, "Öğrencilerin bu mesleği seçmelerindeki istekliliğini, heyecan ve becerilerini görmek için buradayız. Değerlendirme yaparken bu yemekleri öğrencilerin yaptığını göz önünde bulunduruyoruz. Türkiye’de kadın ustaların yetişmesi ve bu meslekte ilerlemesi için uğraşıyoruz" dedi.

GÜNLERCE ÇALIŞTILAR

Basatder şeflerinden Mustafa Cebeli, öğrencilerin Atatürk’ün sevdiği yemekleri yapmak için uzun süredir çalıştığını belirterek, şöyle konuştu: "Bu yemeklerin püf noktaları var. öğrencilerin her biri günlerce çalışıp, bu noktaları birleştirerek, bizlere güzel sunum hazırlamaya çalıştı. Bizler onların emeklerini değerlendirmek ve heyecanlarını dindirmek için buradayız." Okul Müdürü Sıdıka Başbuğan, öğrencilerin donanımlı ve nitelikli olması için bu tür bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. ‘Yemek’ kategorisinde Büşra Ardanur ile Meltem Çetin ‘Zeytinyağlı Kuru Fasulye’ yaparak birinci oldu. Hicran Onsal ile Gulsenem Sarıoğlu "Zeytinyağlı Kuru Fasülye’yle 2., Songül Bozkır ile Sevgi Arslaner "Nohutlu Tavuklu Bamya"yla 3.’lük elde etti.

DİĞER HABERLER
SİGARADA MUTLU SON
SİGARADA MUTLU SON

Sendikamızla British American Tobacco (BAT) arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

ÖZSOY UNLU MAMÜLLER’DE TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
ÖZSOY UNLU MAMÜLLER’DE TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Özsoy Unlu Mamüller Gıda (Bolca Mantı) işyerinde yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, Tekirdağ’da yapılan toplantıyla başladı.

TÜFE’DE 2023’ÜN MADDE SEPETİ VE AĞIRLIKLAR NASIL DEĞİŞECEK?
TÜFE’DE 2023’ÜN MADDE SEPETİ VE AĞIRLIKLAR NASIL DEĞİŞECEK?

TÜİK yarın ocak ayı TÜFE oranıyla birlikte 2023’ün madde ağırlıklarını da açıklayacak. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıtın ağırlığı artacak. Buna karşılık otomobil, kira, ekmek gibi kalemlerin ağırlığı düşecek.

SIRMA GRUP’TA TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
SIRMA GRUP’TA TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Sırma Grup işletmesinde yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, İstanbul’da yapılan toplantıyla başladı.