TÜRKİYE´YE ÜRETİM, ÜRETİCİYE EĞİTİM DESTEĞİ
1973 yılında kurulan Pınar Süt, ülkemizde bölgesel ve sürdürülebilir kalkınmanın en güzel örneklerinden biri…
1973 yılında kurulan Pınar Süt, ülkemizde bölgesel ve sürdürülebilir kalkınmanın en güzel örneklerinden biri… Pınar Süt’ün Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ın ‘çocuklar daha çok ve sağlıklı süt içmeli’ idealiyle kurulduğunu belirten İdil Yiğitbaşı, "Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar, Pınar Süt’ten sonra, et ve et ürünleri ile yem sektörüne de girerek ülkemiz tarım ve hayvancılığının gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Selçuk Yaşar’ın açtığı bu yolda, iş süreçleriyle sürdürülebilirliği birleştiren, doğaya ve insana saygı duyan bir marka olarak tüm paydaşlarımız için değer yaratıyoruz. Sürdürülebilirlik yolculuğunda en büyük desteği de paydaşlarımızdan alıyoruz. Pınar Süt olarak 20 bin ‘den fazla üreticimiz ve yüzlerce kooperatiften aldığımız sağlıklı sütleri bu kriterler doğrultusunda işliyor, gıda güvenliği şartlarının sürekliliğini sağlamak adına 132 kontrol noktasında analizler yapıyoruz. Son dönemde gıda güvenliğinin önemi arttı, tüketiciler haklı olarak seçici davranmaya başladı. EĞİTİMli üreticilerimiz ve kalite kriterlerimiz ile tüketicilerimize güvenilir ürünler sunuyoruz. Diğer yandan süt üreticilerimizi bilinçlendirilerek üretilen sütün kalitesinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde’ projesini yürütüyoruz. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ‘ (UNDP) tarafından örnek proje seçilen projemiz ile bugüne kadar 8 bin ‘den fazla üreticimize eğitim verdik." diye konuştu. Pınar Süt kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gıda sektörüne kalite, üretim ve üreticiye destek anlamında öncülük ediyor. Türkiye topraklarında sağılan sütleri ilk günkü tazeliğinde yurdun her noktasına erişilebilir kılan Pınar Süt. yarattığı model ile üreticilere eğitim desteği veriyor ve sektörü geliştiriyor.