Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
31 Temmuz 2013
TÜRKİYE, DOMATES ÜRETİMİNDE DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye´nin, 2011 yılında 11 milyon tonu aşan domates üretimiyle Çin, Hindistan ve ABD´nin ardından dünyada dördüncüsü olduğunu bildirdi.

TÜRKİYE, DOMATES ÜRETİMİNDE DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin, 2011 yılında 11 milyon tonu aşan domates üretimiyle Çin, Hindistan ve ABD’nin ardından dünyada dördüncüsü olduğunu bildirdi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) dünyada 4 milyon 734 bin 356 hektar alanda 159 milyon 23 bin 383 ton domates üretildiği verisini paylaştığını aktardı. Domates üretim alanında Çin’in 985 bin 903 hektarla birinci sırayı aldığı, Hindistan’ın 865 bin hektar alanla bu ülkeyi izlediği bilgisini veren Bayraktar, Türkiye’nin, domates üretim alanında 269 bin 584 hektar alanla üçüncü sırada bulunduğunu kaydetti.

Bayraktar, "ABD, Türkiye’nin domates üretim alanının yüzde 55’i kadar alanda domates tarımı yaparak, Türkiye’den fazla domates üretmekte. Türkiye, 2011 yılında 11 milyon tonu aşan domates üretimiyle Çin, Hindistan ve ABD’nin ardından dünyada dördüncü sırada. Çin, 48,6 milyon tonluk domates üretimiyle 159 milyon tonluk dünya üretiminin yüzde 30,55’ini, Hindistan yüzde 10,58’ini, ABD yüzde 7,94’ünü, Türkiye ise yüzde 6,92’sini karşılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, organik tarım yapılan alanlar açısından ilaç ve gübrenin en az kullanıldığı, kimyasallarla toprağın en az kirlendiği Doğu Anadolu Bölgesinin ilk sırada yer aldığını belirtti. Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, konvansiyonel üretimde verimin daha fazla olmasına rağmen, özellikle gelir ve eğitim seviyesi yüksek olan gelişmiş ülkelerin çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığına zarar vermeyen bir üretim modeli arayışı sonucunda kimyasal maddelerin kullanılmadığı, kontrollü bir üretimi öngören "organik tarımsal üretim" faaliyetinin ortaya çıktığını hatırlattı.

Dünyada çevre koruma, hayvan ve bitki sağlığına dönük kırsal kalkınma politikaları ile gıda güvenliğini sağlamaya yönelik yaklaşımların öne çıktığı bir dönemde organik tarımın Türkiye için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Bayraktar, Türkiye’nin sahip olduğu bu avantajı değerlendirmesi ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması adına organik tarımsal üretimi yaygınlaştırmanın öncelikli hedef olması gerektiğini kaydetti.

Dünyada 1980’li yıllardan itibaren ticari boyut kazanan organik tarımın, günümüze kadar hızlı bir gelişim gösterdiğine işaret eden Bayraktar, "Organik tarım yapılan alanların dağılıma baktığımızda, ilaç ve gübrenin en az kullanıldığı, kimyasallarla toprağın en az kirlendiği, Doğu Anadolu Bölgemiz ilk sırada yer almaktadır. Bölge olağanüstü organik tarım potansiyeline sahiptir. Bu bölgemizi sırasıyla Ege, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz ve Marmara bölgeleri izlemektedir" ifadesini kullandı. Bayraktar, çoğu üründe dünya üretiminden yüzde 2-3’ler düzeyinde pay alan Türkiye’nin organik tarımda binde 3’lerde kalmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti. 

DİĞER HABERLER
ÇALIŞMA BAKANLIĞINA ÇAĞRI
ÇALIŞMA BAKANLIĞINA ÇAĞRI

Ürdünlü şirketin 2021’de satın aldığı Polonez fabrikasında, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası hiçe sayıldı. Önce sendikalı 13 işçi, sonra ona destek olan 100 işçi ekmeklerinden edildi. Emekçiler, bu kanunsuzluğa göz yumulmamasını istedi.

POLONEZ’DE İŞÇİ KIYIMI
POLONEZ’DE İŞÇİ KIYIMI

İstanbul Çatalca’da Polonez fabrikasında Tekgıda-İş’e üye olmalarının ardından 22 Temmuz’da 13 kişiyle başlayan işten çıkarmalar önceki gün 100’ü aştı.

İŞ GÜVENCESİ VE İŞTEN ÇIKARMADA GEÇERLİ NEDENLER
İŞ GÜVENCESİ VE İŞTEN ÇIKARMADA GEÇERLİ NEDENLER

İşyerimizde yaşı ve özel durumu itibariyle işten ayrılmak isteyen bir kadın çalışanımız var. İşverenimiz bu kişiye tazminatlı olarak çıkış yapmak istiyor ve ödediği tazminatı kanuni olarak da göstermek istiyor. Bu durumda iş kanununun hangi maddesine istinaden çıkış işlemini yapabiliriz?

BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI
BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

İstanbul Çatalca’da kurulu bulunan Polonez Fabrikasında işveren, daha iyi bir ücret alabilmek ve insana yaraşır koşullarda çalışabilmek için sendikaya üye olan işçilerden 13’ünü işten çıkardı.