Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
12 Aralık 2011
TÜRK-İŞ KONGRESİ MUSTAFA KUMLU YENİDEN BAŞKAN

TÜRK-İŞ Kongresi´nde TES-İş Genel Başkanı Kumlu yeniden genel başkan oldu. Türk Metal Genel Başkanı Kavlak da yeniden genel sekreterliğe seçildi. Kumlu delegelerden 223 oy alırken Sendikal Güç Birliği´nin adayı Mustafa öztaşkın 127 oy aldı.

TÜRK-İŞ KONGRESİ MUSTAFA KUMLU YENİDEN BAŞKAN

Sendikal Güç Birliği Platformu Türk-İş‘te yola devam ediyor

       Türk-İş Genel Kurulu’nda dün yapılan seçimlerde Mustafa Kumlu, genel başkanlığa tekrar seçildi. Sendikal Güç Birliği ise mücadeleye kaldıkları yerden devam edeceklerini duyurdu.

       Türk-İş 21. Genel Kurulu’nda TES-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu tekrar Türk-İş Genel Başkanlığı’na Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak tekrak Türk-İş Genel Sekreterliği’ne seçildi. Ancak Sendikal Güç Birliği’nin ıo sendika dışındaki delegelerden de oy aldığı da dikkat çekti. Kumlu delegelerden 223 oy alırken toplanda 90 civarında delegesi olan Sendikal Güç Birliği’nin adayı Mustafa öztaşkın 127 oy aldı. Bunun dışında Genel Sekreter Pevrul Kavlak dışında Kumlu’nun listesindeki bütün isimler yönetime seçildi.

‘DEMOKRATİK BİR KURULDU’

       Seçim sonucunun açıklanmasının ardından Petrolİş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaptığı konuşmada, "Demokratik bir kurul oldu. Biz Sendikal Güç Birliği olarak yolumuza devam edeceğiz. Kararlarımızı genel kurula getireceğiz. Umarım iş birliği içinde bu kararlar alınır. Bunun ipuçlarını da Mustafa Kumlu ve Pevrul Kavlak’ın konuşmasında aldık. Ancak bu kararların alınmazsa gereğini yapacağız. Seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz"dedi.

 ‘KURUL KARARLARIMIZ MANİFESTOMUZ’

       Tekrar Türk-İş Genel Başkanlığı’na seçilen Mustafa Kumlu ise, "Genel Kurul Komisyonları çok verimli bir çalışma içinde olmuştur. Genel Kurul Kararlarımız, Türk-İş‘in manifestosudur. Bu manifesto rehberimiz olacaktır. İşte yine ateşten gömleği giydim… Biliyorum üzerimize atılan ateş topları nedeniyle yine yanmadığımız bir tek gün olmayacak. Hükümetin emeğe karşı bitmez tükenmez saldırılarının önümüzdeki dönemde devam edeceği açık. Bu zor dönemde emek lehine adımlar atılabilmesi için tek tek hepinize, hepinizin desteğine ihtiyacımız var arkadaşlar.

       Genel Kurulu değerlendiren sendika başkanları genel olarak, Genel Kurulla birlikte Türk-Iş‘te bir dönüşüm yaşanacağı kanısındaydı.

‘BU GENEL KURULUN İDEOLOJİSİ VARDI’

       Türk-İş 21. Genel Kumlu’nun 4’ncü ve son günü olan dün seçimler yapıldı. Sendika başkanları oylarını kullandıktan sonra BirGün’e sıcağı sıcağına değerlendirmelerde bulundu.

       Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel oyunu kullandıktan sonra BirGün’e yaptığı değerlendirmede, " Bu Türk-İş Genel Kurulları’nun 30 yıldır gördüğüm Türk-İş Genel Kurullarından farkıydı. Muhalefetin bir ideolojisi olmasıydı. Genel kurulla birlikte sendikal hareket ivme kazanacak. Sendikal Güç Birliği’nin bir misyonu var emeğin iktidarın kurmak için yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 ‘TABANDA YOĞUN DEĞİŞİM İSTEĞİ VAR’

       TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ise yaptığı değerlendirmede, "Şov havasında bir Genel Kurul yapılmaya çalışıldı. Ancak Sendikal Güç Birliği’ni oluşturan bizler buna izin vermedik. Bugün artık Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’nun yaptığı gibi işçi sınıfına saldıların ricacılıkla önlenemeyeceği anlaşılmış durumdadır. Bu Genel KuruPun havasına da yansıdı. Mevcut Türk-İş yönetimi ricası sendikacılık anlayışını sonuna kadar sürdüremez. Türk-İş‘te kastiaşmış bir yapı var. Bunu dönüştürmek zor… Ancak, bölgelerde yaptığımız Petrol İş Genel Başkanı Öztaşkın, "Sendikal Güç Birliği olarak yolumuza devam edeceğiz"dedi. Türk İş Genel Başkanlığına tekrar seçilen Mustafa Kumlu yaptığı konuşmada, Genel Kurul Komisyonlarnın çok verimli bir çalışma yaptıklarını söyledi. toplatılardan da yansıyan tabandaki işçilerden Türk-İş‘in yönetim anlayışının değişmesi için yoğun bir baskı var. Biz mücadelemize bu yapıyı değiştirmek için ve mücadeleci sendikacılık anlayışını yaymak için buradan devam edeceğiz. KESK, DİSK içersindeki sendikalarla da birlikte hareket ederek işçi sınıfına karşı saldırılara karşı koyacağız" şeklinde konuştu.

 ‘İKİ ÖNEMLİ KARARIN ALINMASI ÖNEMLİ’

       Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan Sadık İpekçi ise, Türk-İş Genel Kurulu’nda iki önemli kararın alındığına dikkat çekti. Biri Türk-İş Genel Kurulu’nda şu şekilde olan Genel Grev kararıydı: "Kıdem Tazminatı Türkiye İşçi Sınıfının ve Türk-İş‘in kırmızıçizgisidir! Türk-Iş Genel Kurulu; bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için; kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasından yanadır. Türk-İş Genel Kurulu; kıdem tazminatının fona devredilmesi, sürecinin azaltılması gibi bu hakkın ya da zayıflamasına yönelik her türlü girişimin karşısında cevabı genel grev olacaktır"

       Diğeri ise TGS’nin vermiş olduğu öneri sonucu basın özgürlüğüyle ilgili alınan şu karardı: "TÜRK-İŞ 21. Genel Kurulu, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve 94 gazeteci meslek örgütünün katılımıyla oluşturulan Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürdüğü "Basın Özgürlüğü" kampanyasını destekler; halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkı adına verilen basın özgürlüğü mücadelesiyle dayanışmasını ifade eder; bu uğurda cezaevinde olan ya da tutuksuz yargılanan bütün gazeteci, yazar ve bilim insanlarının cesaretini selamlar.

       TÜRK-İŞ 21. Genel Kurulu, basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan maddeler içeren başta Terörle Mücadele Kanunu olmak üzere Türk Ceza Kanunu ve diğer ilgili mevzuattaki tüm hükümlerin acil olarak değiştirilmesi amacıyla gerekli girişimlerin başlatılması için parlamentoya ve hükümete çağrıda bulunur."

       İpekçi ayrıca genel kurul sonrasında da Sendikal Güç Birliği olarak sınıfın önünü açmaya devam edeceklerini ifade etti.

‘DELEGELERİN KARARINA İPOTEK KONDU’

       Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş isin değerlendirmesi şu şekilde oldu, "Biz en azından Türk-; İş tabanında paylaşılan düşünceyi Genel Kurula taşıdık. Çalışmalarımıza Ueriki süreççe de de.vam edeceğiz. Maalesef Türk-İş Genel Kurulu’nda iktidarın gölgesi geziniyordu. Delgelerin kararına ipotek konuldu"dedi.

‘PROFESYONEL DELEGELERLE BU KADAR’

       Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi ise değerlendirmesinde, Türk-İş delegelerinin yüzde 90’nın profesyonel yönetici olmasına dikkat çekti. Servi, "Profesyonel yöneticiler tabanda yer alan işçilerin düşünce ve fikirlerinden habersizler. Daha farklı kaygılarla hareket ediyorlar. Çeşitli kaygıları vardı. Bu anlayışla Türk-İş yönetilemez, işçilerin söz sahibi olduğu bir Türk-İş yaratılması için mücadelemize Türk-İş içersinde Sendikal Güç Birliği Platformu olarak devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

MADENCİLER BİRLİK OLDU

       Genel Maden-İş Sendikası Başkanı Eyüp Alabaş ise yaptığı değerlendirmede, "Genel Kurul’da en büyük değişim maden işçilerinin iki sendikasının birliktelik sağlamasıdır. Birlikte hareket etme kararı aldık. Türk-İş‘te de bu Genel Kurul sonrası birlik sağlanacak. Türk-İş yönetimine hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
BUGÜN 23 NİSAN
BUGÜN 23 NİSAN

“Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” diyen M. Kemal Atatürk’ün yolunda, biz 23 Nisanlarla büyüyenler; koşullar ne kadar çetin, imkanlar ne kadar yetersiz olursa olsun, cumhuriyeti bütün değerleri ile koruma kararlılığından asla vazgeçmeyeceğiz. Bu kararlılığımız her 23 Nisan’da daha da güçlenecektir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun.

İŞÇİ SAĞLIĞI İKLİM TEHDİDİ ALTINDA
İŞÇİ SAĞLIĞI İKLİM TEHDİDİ ALTINDA

ILO’ya göre aşırı sıcaklığa bağlı yaralanmadan kaynaklı 1 yılda 18 bin 970 işçi yaşamını yitirdi.

İSİG MECLİSİ’NDE EYLEM: ‘ÇOCUK İŞÇİLİK YASAKLANMALI’
İSİG MECLİSİ’NDE EYLEM: ‘ÇOCUK İŞÇİLİK YASAKLANMALI’

İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclisi (İSİG), çocuk işçiliğe, gençlerin güvencesiz çalıştırılmasına ve iş cinayetlerine son talebiyle İstanbul Kadıköy’de eylem yaptı.

TÜRK-İŞ’TEN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM AÇIKLAMASI
TÜRK-İŞ’TEN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM AÇIKLAMASI

Asgari ücret masasında işçileri temsil eden Türk-İş, asgari ücrete ara zam yapılmayacağı açıklamalarıyla ilgili olarak “Enflasyonu durdurmadan verilen paranın hükmü kalmıyor” değerlendirmesini yaptı.