TÜM DÜNYADA KURALSIZ SÖMÜRÜ
Sadece Türkiye´de değil tüm dünyada genç işçiler; neo-liberal politikaların mağduru. Düşük ücret, ağır çalışma koşullan, esnek çalışma ve kazanılmış hakların gaspedilmesi; sermayedarların uluslararası politikası.

TÜM DÜNYADA KURALSIZ SÖMÜRÜ
TÜRKİYE’DEN BREZİLYAYA EKVADOR’DAN YUNANİSTAN’A
Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada genç işçiler; neo-liberal politikaların mağduru. Düşük ücret, ağır çalışma koşullan, esnek çalışma ve kazanılmış hakların gaspedilmesi; sermayedarların uluslararası politikası.
Bu yıl 24.’sü Türkiye’de düzenlenen Uluslararası Anti-Faşist ve AntiEmperyalist Gençlik Yaz Kampı’ndaki "işçi-işsiz gençler forumu"na katılan çeşitli ülkelerden gençler, bu politikaların hükümetler tarafından nasıl yaşama geçirildiğini kendi ülkeleri üzerinden verdikleri örneklerle anlattı.
SOMA ÖRNEĞİ
Foruma Türkiye’den sendikacılar ile Ekvador Demokratik Halk Hareketi (MPD) Milletvekili Militon Gualan, Almanya DGB Sendikasından Haiko Langa da katıldı. Türkiye’den katılan katılımcılar Soma’da 30 i kişinin yaşamını yitirdiği faciayı vurgulayarak, taşeron sistemin geldiği noktaya dikkat çekti.
Soma’da yaşanan katliam sonrasında taşeron sistemin ne olduğunun öğrenildiğini söyleyen gençler, Soma’dan sonra "mücadele zorunluluğunun daha iyi anlaşıldığını" söyledi.
Kampa Ankara’dan katılan ve Çankaya Belediyesi’ne bağlı Belde AŞ işçisi Duygu Aşılı, belediyedeki sendikalaşma sürecini anlattı. Sendikalaştıktan sonra toplu sözleşmeye müdahil olduklarını anlatan Aşılı, 14 günlük yaz izinlerini 40 güne çıkardıklarını kaydetti. Aşılı, "Çok mücadele verdik, tehditler aldık. Ama vazgeçmedik.
Diğer işçiler de sendikalaşmaktan korkmayıp, sendikaya üye olsunlar" dedi. 11 senedir maden işçiliği yapan Engin Kurşuncu ise az ücretle çalıştıklarını belirterek, "Yer altında taşeronluk var. Yemek yemeden, su içmeden yaşıyoruz. Çoğu zaman yanımda götürdüğüm ekmeği bile yiyemiyorum" dedi.