Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
17 Aralık 2013
TÜİK’E GÖRE İŞSİZLİK YÜZDE 10

TÜİK Hane Halkı İş Gücü İstatistiklerini açıkladı. İstatistikteki sonuçlara göre, işsizlik oranı eylül ayında yüzde 9.9´a yükseldi. İşsizlik bir önceki dönem olan ağustosta yüzde 9.8 seviyesindeydi. Eylül döneminde tarım dışı işsizlik oram 0.7 puanlık artışla yüzde 12.3 olurken, mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 10.2´ye çıktı.

TÜİK’E GÖRE İŞSİZLİK YÜZDE 10

TÜİK Hane Halkı İş Gücü İstatistiklerini açıkladı. İstatistikteki sonuçlara göre, işsizlik oranı eylül ayında yüzde 9.9’a yükseldi. İşsizlik bir önceki dönem olan ağustosta yüzde 9.8 seviyesindeydi. Eylül döneminde tarım dışı işsizlik oram 0.7 puanlık artışla yüzde 12.3 olurken, mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 10.2’ye çıktı.
Türkiye genelinde işsiz sayısı 2013 yılı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 292 bin kişi artarak 2 milyon 831 bin kişiye yükseldi. İşsizlik oranı ise 0,8 puanlık artış ile %9,9 seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı 0,7 puanlık artış ile yüzde 12,3, 1524 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı ise 1,4 puanlık artış ile yüzde 19,4 oldu. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik yüzde 10.2 İstatistiğe göre mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı 0,1 puanlık artış ile yüzde 10,2 oldu.
Mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam edilenlerin sayısında 2013 yılı Eylül döneminde, bir önceki döneme göre 8 bin kişilik, işsiz sayısında da, 25 bin kişilik artış meydana geldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam oranı bir önceki döneme göre 0,1 puanlık azalış ile yüzde 45,6, işgücüne katılma oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 50,8 seviyesinde gerçekleşti.

İstihdam edilenler 336 bin kişi arttı
İstihdam edilenlerin sayısı 2013 yılı Eylül döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 336 bin kişi artarak 25 milyon 808 bin kişiye yükseldi. Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 132 bin kişi azalırken, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 468 bin kişi arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 24,7’si tarım, yüzde 19’u sanayi, yüzde 7,3’ü inşaat, yüzde 49’u ise hizmetler sektöründe yer aldı. Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında hizmet sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 0,6 puan, sanayi sektörünün payı 0,4 puan artarken, tarım sektörünün payı 0,8 puan, inşaat sektörünün payı 0,1 puan azaldı. Gerçek işsizlik yüzde 17’yi geçti CHP Kocaeli milletvekili Hurşit Güneş, 2003 yılında yüzde 11 olan işsizliğin 2013’te yüzde 17’yi geçtiğini söyledi. CHP PM üyesi ve Kocaeli milletvekili Hurşit Güneş dün açıklanan işsizlik rakamları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Güneş, işsizliğin resmi rakamlarda bile yüzde 10’a dayandığına dikkat çekerek, işsizlik oranının krizinin daha yeni bittiği 2002 yılında da resmi rakamlara göre yüzde 10,5 olduğunu ifade ederek, AKP iktidarıyla durumun değişmediğini bildirdi. Bu verilerinde sağlıklı olmadığını belirten Güneş, "AKP iktidara geldiğinde işsiz olan ancak iş aramayıp, bulduğu takdirde ise çalışmaya hazır olan nüfus yüzde 0,3 etmezken, bugün bu ‘umutsuzlar’ kitlesi toplam işgücünün yüzde 7’sini oluşturur hale gelmiştir" dedi.
Güneş, AKP iktidara geldiği 2002 yılında yüzde 10,5 olan işsizliğin umutsuzlarla birlikte yüzde 10,8 ettiğini bugün ise umutsuz düzeyinin yüzde 7,1’e geldiğini, gerçek işsizliğinde de yüzde 17’yi aşar düzeye geldiğini söyledi. Güneş daha sonra şu görüşleri savundu: "Ekonomide pozitif büyümeye rağmen işsiz düzeyinde bir azalma olmuyorsa, bu iki gerçeğe işaret eder; birincisi, büyüme düzeyi yetersiz ya da yatırımları cezbedecek düzeyde değildir. Daha doğrusu büyüme yetersiz ve istikrarsızdır. İkincisi, niteliği itibarıyla büyüme performansının (sanayi üretimi gibi) kalıcı bir istihdam yaratma niteliği bulunmamaktadır. " 

DİĞER HABERLER
BANVİT’TE TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
BANVİT’TE TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Banvit’te yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, bugün İstanbul’da yapılan toplantıyla başladı.

GÜNÜMÜZDEKİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNDE İŞE GEÇ KALMA VE ÜCRETSİZ İZİN
GÜNÜMÜZDEKİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNDE İŞE GEÇ KALMA VE ÜCRETSİZ İZİN

İşyerlerinde işçilerin işe geç kalması bazen önemli sorunlar yaratmaktadır. En önemli sorun da geç kalınan sürenin çalışılmamış olarak kabul edilmesi durumunda, işçinin 45 saatlik haftalık çalışma süresini doldurmadığında hafta tatili ücretine hak kazanamamasıdır.

HAFTALIK İZİN GÜNÜ HAKKINDA HER ŞEY
HAFTALIK İZİN GÜNÜ HAKKINDA HER ŞEY

İş mevzuatımız işçilerin 7 günlük zaman dilimi içinde en az kesintisiz 24 saat dinlendirilmesini zorunlu kılarak işçilerin hafta tatili hakkını kural altına almıştır.

VAHŞİ KAPİTALİST KEMER SIKMA YILI
VAHŞİ KAPİTALİST KEMER SIKMA YILI

2025 yılında işçilere, memurlara, emeklilere zırnık koklatmayacaklar. 2025 yılında çalışan ve emeklilerin işi çok zor.