Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
28 Haziran 2012
THY EMEKÇİLERİNİN DİRENİŞ SÜRECİ…

THY ile AKP işbirliği ile hava ulaşımında grev hakkının engellenmesi kararına tepki gösterip iş bırakan 305 işçinin işten çıkarılmasının ardından işçilerin direnişi kararlılıkla sürüyor.

THY EMEKÇİLERİNİN DİRENİŞ SÜRECİ…
THY ile AKP işbirliği ile hava ulaşımında grev hakkının engellenmesi kararına tepki gösterip iş bırakan 305 işçinin işten çıkarılmasının ardından işçilerin direnişi kararlılıkla sürüyor.

AKP’li milletvekillerinin toplu sözleşme görüşmeleri sürerken grev hakkını gasp eden kararının ardından THY’de hakları için mücadele eden 305 işçiyi işten çıkardı. İşçiler hem AKP hem de THY saldırılarına karşı kararlılıkla direnişini sürdürüyor.

Yasa teklifi AKP’den geldi…
Havacılık iş kolunda THY AO yönetiminin toplu sözleşmeyi imzalamamakta direnmesinin ardından AKP’li milletvekillerinin önerisi ile meclise gelen havacılık iş kolunda grev yasağı kararı yine AKP’li milletvekillerinin oyları ile 30 Mayıs tarihinde onaylandı.

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/havacilikta-grev-yasagi-meclisten-…

Yasa görüşülürken işçiler eylemdeydi
AKP’nin grev yasağı kararını meclis gündemine getirdiği dakikalarda havayolu işçileri uçuşları kilitleyen ve iki yüzün üzerinde seferi iptal ettiren büyük bir eyleme başladı. Grev hakkına sahip çıkan işçiler havaalanın asli unsuru olduklarını ve haklarını için mücadele edeceklerini gösterdiler.

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/havayolu-emekcileri-is-birakti-sef…

Yasa gündeme geldiği gün havaalanında kitlesel eylem
AKP’nin grev yasağı meclis gündemine geldiği gün başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden büyük bir eylem yapıldı. Hava İş Genel Başkanı Atillay Ayçin meclis görüşmelerinin ardından grev alanına gelerek işçilere seslendi. Saat 22.00’da başlayan basın açıklamasına BTS, TGS, Belediye İş ve Halkevleri destek verirken, TKP de kitlesel şekilde açıklamada yerini aldı.

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/havayolu-emekcileri-ucma-uctukca-s…

Havacılıkta grev yasağını savunmak AKP’li Bakanlara düştü
Grev yasağı kararının alınmasının ardından başta Başbakan Erdoğan olmak üzere birçok AKP’li yaptıkları açıklamalarda emekçi düşmanlıklarını bir kez daha ortaya koydu. Bu açıklamalardan birine imza atan Avrupa Birliği Bakanı Ali Babacan, adeta böyle "Bakanlar varken darbeye gerek yok" dedirtti. İşte Babacan’ın açıklamaları:

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/bunlar-varken-gercekten-darbey…

Erdoğan: "Çöküş olmasın diye grev yasağı"
Grev yasağı talimatını veren isim olan Başbakan Erdoğan ise grev yasağına ilişkin yaptığı açıklamada, Düşünün ki bu grev kanunsuz değil kanunlu olarak da yapıldığında, uzun süreli bir grev olduğu zaman bunun bedelini kim ödeyecek, kim öder? Millet ödeyecek, millet öder. Bu stratejik bir kurum ve bu stratejik kurumda atılacak bu tür adımlar ciddi manada ülkemizde çöküşün habercisi olur ki, buna fırsat vermemek gerekir diye düşünüyorum" dedi.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/erdogan-cokus-olmasin-diye-mi-…

İşçiler işten atıldı
Yapılan bu açıklamalar ve işçilerin eyleminin ardından THY yönetimi 260 THY AO, 45’i ise Teknik A.Ş’den olmak üzere toplamda 305 işçiyi işten çıkardığını açıkladı.

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/thy-hakkini-arayan-305-isciyi-iste…

Uyarı eylemi süresiz direnişe döndü
THY tarafından 305 işçinin işine son verilmesiyle birlikte Hava İş Sendikası ve havayolu emekçileri süresiz direniş kararı aldı. 30 Mayıs’ta saat 17.00 itibariyle Hava İş’in yaptığı çağrının ardından süresiz direniş başladı.

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/akp-grev-yasagini-gecirdi-havayolu…

Grev yasağına uluslararası tepki
AKP ve THY işbirliği ile hayata geçirilen grev yasağı kararına uluslararası ulaşım işçileri federasyonlarından tepki geldi. Hava-iş sendikasının bağlı olduğu Uluslararası Ulaşım İşçileri Federasyonu (ITF) Genel SEKRETERİ David Cockroft BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada “Türkiye hükümetinin işçi ve insan hakları yolundan ayrılarak, temel özgürlüklerin kabul edilemez bir şekilde ihlal edildiği bir yola girdiğini” söyledi. Uluslararası Ulaşım İşçileri Federasyonu Genel SEKRETERİ, David Cockroft Türkiye’nin bu gidişata son vermesi gerektiğini belirterek uluslararası sendikaların bunun değişmesi için mücadele edeceğini de ifade etti.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/havacilikta-grev-yasagina-ulus…

Yandaş basın saldırıyor, THY emekçileri direniyor
Hakkını arayan ve grev yasağına karşı mücadele eden havayolu emekçilerinin işten atılmasının ardından yandaş gazeteler ve yazarlar işçileri ve sendikayı suçlu ilan ederek, AKP’nin grev yasağını ve işten çıkarmaları savundu. Gazetenin manşetini “Hava gazı” olarak atan Takvim gazetesi, işçilerin neden hak arama eylemi yaptığına değinmeyerek, Hava İş Sendikası’na uyan işçilerin grevin faturasını ödeyerek işten atıldığını yazdı.

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/yandas-basin-saldiriyor-thy-emekci…

45 işçiyi kovdu ama üzgünmüş…
Grev yasağını protesto eden 45 işçiyi işten çıkaran THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir, 45 işçiyi üzülerek kovduğunu artık geri dönüş olmadığını söyledi. 45 kişinin işine son verildiğini ve bunun için eleman eksikliğini gidermek için personel alımı yaptıklarını belirten Demir, "Biz böyle bir şeyin olmasını istemiyorduk. En üzülerek aldığım kararlardan bir tanesidir. Keşke arkadaşlarımız böyle bir olay içerisinde olmasalardı. Olay olduktan sonra süreç başlamıştı artık yapabileceğimiz bir şey yok" diye konuştu.

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/thy-45-isciyi-uzulerek-kovmus-habe…

THY yönetimi işten attığı çalışanları uçağa bindirmiyor
Türk Hava Yolları’nda yaşanan hukuksuz işten çıkartmalar akılalmaz yöntemlerle devam ediyor. THY yönetimi tarafından personeller ya uçak hareket halindeyken ya da İstanbul’a yapılacak seferler öncesi işten çıkartılarak diğer ülkelerde mahsur bırakılıyor.

THY çalışanlarının çalışma hakları için çıktıkları grev sonrası devam eden toplu işten çıkartmalar akılalmaz hamlelerle sürüyor.

THY’de çalışan havayolu emekçileri ya İstanbul’a yapılacak seferden hemen öncesi işten atılma kararıyla uçağa alınmadığı için başka ülkelerde mahsur bırakılıyor ya da sefer esnasında işten çıkartılarak uçakta bulunan yolcuların da can güvenliği tehlikeye atılıyor.

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/thy-yonetimi-isten-attigi-calisanl…

NHKM’den THY çalışanlarına destek ziyareti
THY işçileri tüm bu saldırılara karşı emekten yana olan tüm kesimlerin desteğini aldı. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda direnişte bulunan THY çalışanlarını ziyaret ederek desteğini sundu. Bugün bir ziyaret daha gerçekleştiriliyor.

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM) gönüllüleri, bir grup müzisyen ve tiyatrocu ile birlikte dün THY çalışanlarının Atatürk Havalimanı’ndaki direnişini ziyaret etti. Ziyaret sırasında müzisyen Ufuk Karakoç sazıyla direnen işçilere desteğini sundu.

İşçilerin direnişi anlattığı, kültür merkezi gönüllüleri ile sanatçıların da dayanışma mesajlarını ilettiği buluşmada birlikte neler yapılabileceği üzerinde de duruldu.

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/nhkmden-thy-calisanlarina-destek-z…

THY işten atılan işçilere ilişkin kesin kararını açıkladı
Grev hakkına sahip çıkan ve grev yasağına karşı mücadele eden havayolu emekçilerini işten atan son Türk Hava Yolları (THY) kararını verdi. THY, iş sözleşmesini feshettiği personelin tekrar işe alınma talebinin kabul edilmemesine karar verdi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, 7 Haziran 2012 tarihinde yaptığı toplantıda da işten attığı 305 personelin tekrar işe alınma talebinin kabul edilmemesine karar verdiğini duyurdu.

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/thy-isten-attigi-305-personel-icin…

THY’nin kararına karşı grev dahil her türlü eylem masada
THY Yönetim Kurulu’nun işten çıkardığı 305 havayolu emekçisini işe geri almayacağına dönük açıklamasının ardından soL’a konuşan Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, bu kararla büyük bir fırsatın kaçırıldığını, bundan sonraki süreçte grev de dâhil her türlü kararın masada olduğunu söyledi.

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/thynin-kararina-karsi-grev-dahil-h…

(soL – Haber Merkezi)

 

DİĞER HABERLER
VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI
VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

Sendikamızın Mustafa Kemalpaşa Şube Başkanı, uzun soluklu mücadele arkadaşımız Ömürlü Ulufer, yakalandığı hastalık dolayısıyla hayatını kaybetmiştir.

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ AŞTI: YOKSULLUK SINIRI 61 BİN 418 LİRA
AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ AŞTI: YOKSULLUK SINIRI 61 BİN 418 LİRA

Türkiye’de açlık sınırı, asgari ücrete kıyasla 754 lira daha fazla olarak 17 bin 756 liraya yükseldi. Aynı dönemde yoksulluk sınırı ise asgari ücretin 3.4 katına ulaşarak belirlendi.

ALMANYA’DA ASGARİ ÜCRET 3 BİN EURO OLUYOR
ALMANYA’DA ASGARİ ÜCRET 3 BİN EURO OLUYOR

Almanya’da enflasyon yeniden corona ve Rusya-Ukrayna savaşı öncesi döneme döndü. Yıllık enflasyon mart sonu itibariyle yüzde 2, nisan sonu itibariyle yüzde 2.2 oldu.

COCA COLA İÇECEK’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
COCA COLA İÇECEK’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sendikamız ile Coca Cola İçecek arasında şubat ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.