TGDF, SEKTÖRÜ BİR ARAYA GETİRİYOR
200 milyar TL iş hacmi ve 1 milyon istihdamla Türkiye’nin en büyük imalat sektörü gıda ve içecek sanayi kuruluşlarını çatısı altında toplayan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen TGDF Gıda Kongresi 2011, önümüzdeki hafta İzmir Çeşme’de yapılacak.

200 milyar TL iş hacmi ve 1 milyon istihdamla Türkiye’nin en büyük imalat sektörü gıda ve içecek sanayi kuruluşlarını çatısı altında toplayan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen TGDF Gıda Kongresi 2011, önümüzdeki hafta İzmir Çeşme’de yapılacak. 21-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Kongre, gıda alanında yetkin, yerli ve yabancı pek çok ismi buluşturacak.
Günümüzde domino etkisiyle tüm ülkeleri etkileyen ekonomik çalkantılar, tükenen kaynaklar, iklim değişikliklerine bağlı tarımsal üretimde yaşanan düşüş ve fiyat dalgalanmaları, sürdürülebilir gıda üretimini daha da önemli kılıyor. İşte bu nedenle, “Global gelecek, global iş birliği” temasıyla toplanacak TGDF Gıda Kongresi 2011’de, gıda güvenliğinin temelini oluşturan “Sürdürülebilirlik”, iki gün boyunca dört oturumda konuşulacak, tartışılacak. Kongre oturum başlıkları, “Sürdürülebilir Gıda Güvenliği, Tedariki ve Arzı”, “Sürdürülebilir Ticaret, Rekabet ve Etik”, “Beslenme, Sağlık, Tüketici ve Medya” ile “Sürdürülebilir Çevre” olarak belirlendi.
Gıda üretiminde sürdürülebilirlik arayışlarının platformu olacak kongrenin önemine dikkat çeken TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, kongrede, küresel gelişmelerin ışığında Türk gıda ve içecek endüstrisinin önümüzdeki yıllarına yön verecek ve rekabet gücünü arttıracak global vizyonunu ortaya koyacaklarını söyledi. Kopuz, şöyle devam etti:
“Federasyonumuz, endüstrimizin dünya ile rekabet gücünü ve performansını arttırmayı, aynı zamanda ülkemizde beslenme ve sağlıkla ilgili sorunlara bilimsel ve ölçülebilir çözümler üretilmesini hedefliyor. Ancak gıda zincirinde aradığımız çözümler, dünyadaki gelişmelerden bağımsız değil. Bu nedenle sektörümüzün geleceği için global bir vizyon ortaya koymalıyız. Bunu da İzmir kongresinde paydaşlarımızla birlikte yapacağız. Bunun için tüm paydaşlarımızın kongremize katılımı çok önemli.
30 yıl önce hedef çok üretmekti; bilimin de gelişmesiyle artık çok üretiyoruz. Ama bugün sürdürülebilirlik, geçmiştekinden daha önemli hale geldi. Artık üretirken, daha az su, enerji ve gübre kullanmalı ve ürünlerimizde daha az ayak izi bırakmalıyız.”
Gıda alanında otorite yerli ve yabancı pek çok ismi buluşturacak olan kongrenin konuşmacıları arasında, bir süre önce İngilizce kısa adını FoodDrinkEurope olarak değiştiren Avrupa Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Konfederasyonu CEO’su Jesús Serafín Perez ile Genel Direktör Mella Frewen de bulunuyor.