Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
16 Kasım 2011
TGDF, SEKTÖRÜ BİR ARAYA GETİRİYOR

200 milyar TL iş hacmi ve 1 milyon istihdamla Türkiye’nin en büyük imalat sektörü gıda ve içecek sanayi kuruluşlarını çatısı altında toplayan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen TGDF Gıda Kongresi 2011, önümüzdeki hafta İzmir Çeşme’de yapılacak.

TGDF, SEKTÖRÜ BİR ARAYA GETİRİYOR

       200 milyar TL iş hacmi ve 1 milyon istihdamla Türkiye’nin en büyük imalat sektörü gıda ve içecek sanayi kuruluşlarını çatısı altında toplayan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen TGDF Gıda Kongresi 2011, önümüzdeki hafta İzmir Çeşme’de yapılacak. 21-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Kongre, gıda alanında yetkin, yerli ve yabancı pek çok ismi buluşturacak.

       Günümüzde domino etkisiyle tüm ülkeleri etkileyen ekonomik çalkantılar, tükenen kaynaklar, iklim değişikliklerine bağlı tarımsal üretimde yaşanan düşüş ve fiyat dalgalanmaları, sürdürülebilir gıda üretimini daha da önemli kılıyor. İşte bu nedenle, “Global gelecek, global iş birliği” temasıyla toplanacak TGDF Gıda Kongresi 2011’de, gıda güvenliğinin temelini oluşturan “Sürdürülebilirlik”, iki gün boyunca dört oturumda konuşulacak, tartışılacak. Kongre oturum başlıkları, “Sürdürülebilir Gıda Güvenliği, Tedariki ve Arzı”, “Sürdürülebilir Ticaret, Rekabet ve Etik”, “Beslenme, Sağlık, Tüketici ve Medya” ile “Sürdürülebilir Çevre” olarak belirlendi.

       Gıda üretiminde sürdürülebilirlik arayışlarının platformu olacak kongrenin önemine dikkat çeken TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, kongrede, küresel gelişmelerin ışığında Türk gıda ve içecek endüstrisinin önümüzdeki yıllarına yön verecek ve rekabet gücünü arttıracak global vizyonunu ortaya koyacaklarını söyledi. Kopuz, şöyle devam etti:

       “Federasyonumuz, endüstrimizin dünya ile rekabet gücünü ve performansını arttırmayı, aynı zamanda ülkemizde beslenme ve sağlıkla ilgili sorunlara bilimsel ve ölçülebilir çözümler üretilmesini hedefliyor. Ancak gıda zincirinde aradığımız çözümler, dünyadaki gelişmelerden bağımsız değil. Bu nedenle sektörümüzün geleceği için global bir vizyon ortaya koymalıyız. Bunu da İzmir kongresinde paydaşlarımızla birlikte yapacağız. Bunun için tüm paydaşlarımızın kongremize katılımı çok önemli.

       30 yıl önce hedef çok üretmekti; bilimin de gelişmesiyle artık çok üretiyoruz. Ama bugün sürdürülebilirlik, geçmiştekinden daha önemli hale geldi. Artık üretirken, daha az su, enerji ve gübre kullanmalı ve ürünlerimizde daha az ayak izi bırakmalıyız.”

       Gıda alanında otorite yerli ve yabancı pek çok ismi buluşturacak olan kongrenin konuşmacıları arasında, bir süre önce İngilizce kısa adını FoodDrinkEurope olarak değiştiren Avrupa Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Konfederasyonu CEO’su Jesús Serafín Perez ile Genel Direktör Mella Frewen de bulunuyor.

DİĞER HABERLER
AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETE DAYANDI
AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETE DAYANDI

Martta açlık sınırı 16 bin 646 TL, yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL Günlük maliyet 555 TL

GIDA ENFLASYONUNDA OECD’Yİ 13’E KATLADIK
GIDA ENFLASYONUNDA OECD’Yİ 13’E KATLADIK

Türkiye, şubat ayında yüzde 71.1 ‘e ulaşan gıda enflasyonuyla dünya ülkelerine fark attı.

WASHİNGTON’DAN GELEN İKİ HABER
WASHİNGTON’DAN GELEN İKİ HABER

IMF başkanlığına Georgieva yeniden seçildi. Şimşek, Dünya Bankası ile finansman anlaşması imzalandığını açıkladı. Washington İkizleri IMF-DB derinleşen gelir ve servet dağılımı bozukluklarının başlıca sorumluları.

TİSK VE İŞ GÜVENCESİ TARTIŞMALARI (1992)
TİSK VE İŞ GÜVENCESİ TARTIŞMALARI (1992)

1992 yılında çalışma hayatında önemli değişikliklerin yaşandığı günlerde iş güvencesi talebi öne çıktı.