Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
05 Mayıs 2011
TEPKİ SOKAĞA TAŞTI

Büyükşehir Belediyesi´nin yaklaşık 2 bin memuru ve işçisi, operasyonu protesto amacıyla AK Parti Başkanlığına yürüdü, ´Adalet ve hukuk tanımayan AKP´ yazılı siyah çelenk bıraktı.

TEPKİ SOKAĞA TAŞTI

       İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü KESK’e bağlı Tüm Bel Sen, TÜRK-IŞ’e bağlı Belediye-İş, DİSK’e bağlı Genel-İş ve Sosyal-İş şubelerinin düzenlendiği eyleme, 2 bin memur ve işçi katıldı.

       Beraberlerinde getirdikleri, üzerinde "Adalet ve Hukuk Tanımayan AKP" yazılı siyah çelengin ardından kortej oluşturan işçiler ve memurlar, yaklaşık 600 metre uzaklıktaki AK Parti Başkanlığı’na yürüdü.

       "Burası İzmir, Kayseri değil", "AKP’den hesabı, emekçiler soracak" gibi sloganlar atıldı.

       Polis, korteji, AK Parti II Merkezi’ne 50 metre kala kurduğu barikatla durdurdu. Emniyet yetkilileri, siyah çelenk bırakmaları için sadece sendika şube başkanlarına izin verdi.

Taşerona son verdi

       Barikat önünde açıklama yapan Genel-lş 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca, operasyonun asıl sebeplerinden birinin, Büyükşehir Belediyesi’nin taşeronlaşmaya karşı olduğunu açıkça ilan ederek, 2011 başında 2 bin 500 taşeron işçisini hiçbir ayrım yapmaksızın belediye şirketlerine alması olduğunu savundu. Konca, şöyle devam etti:

       İzmir, kötü örnek! "Soruşturmanın gizliliği ilkesine rağmen bilgi sızdırmakta ustalaşmış yandaş medya, Büyükşehir Belediyesi’nde 100 milyon TL’lik yolsuzluk yapıldığını, çoğunun da belediye şirketleri İZELMAN, İZBETON, İZENERJİ, İZULAŞ, İZFAŞ, ve Grand Plaza eliyle gerçekleştiğini ima etmektedir. Örneğin Çankaya katlı otoparkı işletmesinin, Başkan Aziz Kocaoğlu ve Genel Sekreter Pervin Şenel Genç tarafından iptal edildiği ve ihalesiz 1 milyon TL’ye İZELMAN’a verildiği, yolsuzluk yapıldığı iddia edilmiştir.

       İZELMAN ve adı geçen diğer şirketler kimindir? Büyükşehir Belediyesi, kamu hizmeti üretmek için AKP politikalarına karşı gelerek, belediyenin öz şirketlerine yönelmiştir. Bu, taşeronlaştırma politikaları yürüten AKP için kötü örnektir." İşçi sınıfı olarak İzmir’i AKP’ye teslim etmeyeceklerini belirten Konca, eylemlerin süreceğini belirtti.

       Belediye-lş 2Nolu Şube Başkan. Ahmet Mutoglu, "İktidar, İzmirliden umduğa bulamayacağını. hissedince, belediye, operasyon yaptı.  As operasyonu, 12 Haziran’da emekçiler yapacak. Bürokratlar serbest birakılıncaya ve mevcut siyasiler özür dileyene kadar eylemlerimiz sürecek. Olayları yakından takip ediyoruz. Suçlamaların mesnetsiz ve iftira olduğunu biliyoruz» dedi.

Başkanlar Kurulu’ndan Aziz Kocaoğlu’na destek      

       Çeşitli odaların ve meslek örgütlerinin başkanları, "Yanındayız" mesajı verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, iş dünyasından da destek geldi. Meslek odalarının başkanlarının oluşturduğu izmir Başkanlar Kurulu üyeleri, Kocaoğlu’nu ziyaret ederek, "Yanındayız" mesajı verdi. Kocaoğlu, teşekkür etti.

       Ziyarete; Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, İzmir Sanayici ve işadamları Derneği Başkanı Ayhan Baran, Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak, Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Temel Ayçan Şen, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Porsuk, Ege Sanayici ve İşadaları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Ege Genç işadamları Danışma Kurulu Başkanı Oğuz Tatış ve Güçbirliği Holding Yönetim KuruluBaşkanı Kemal Zorlu katıldı.

İzmir Barosu: Büyükşehir baskını, mafya muamelesi

       İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun, zamanlaması ve doğurduğu sonuçlar açısından ‘siyasi’ olduğunu söyledi. Operasyonun yapılış şekline de tepki gösteren Pekdaş, "İnsanların evlerine, belediyeye, sabah 06.00’da, adeta uyuşturucu ya da mafya örgütüne baskın yapar gibi girilmesi, her şeyden önce demokratik hukuk devleti ilkelerine aykırıdır. Münferit memur suçları S.Pekdaş iddiasıyla yürütülecek bir soruşturmanın, organize terör kategorisine sokulması ve belediyenin, organize suç örgütü gibi nitelendirilmesi kabul edilemez" dedi. Pekdaş, soruşturmanın özel yetkili savcılık kapsamında yürütülmesinin de hukuka aykırı olduğunu kaydetti, "Ortada cebir ve şiddet uygulayan bir suç örgütü yoksa, özel görevli savcılıkların da görevli ve yetkili olması mümkün değildir" diye konuştu.

Günay: Bu operasyon bize!

       Kültür ve Turizm Bakanı, AKP İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Günay, Büyükşehir Belediyesi’ne operasyonunun, aslında kendilerine karşı yapıldığını söyledi, ilk açıklamasında, operasyonu ‘zamansız’ diye niteleyerek, seçime 40 gün kala yapılmış olmasına vurgu yapan Günay, önceki akşam da CNN Türk’te konuştu.

       Operasyonun hedefinin AK Parti olduğunu savunan Günay, "Ben bunu bize karşı tehlikeli bir oyun olarak görüyorum. Bu ilk defa da olmuyor. Türkiye’de son birkaç yılda bizimle ilgili her kritik dönemeçte yargı büyük operasyonlar yapıyor, gündem birden kayıyor, söylediklerimiz güme gidiyor" dedi.

       Öte yandan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de, "Seçim öncesi yapılması kamuoyunda tepkilere neden oldu" derken, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, operasyonun kendileriyle ilgisi olmadığını savundu, izmir milletvekili adayı, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, operasyonu ‘manidar’ bulduğunu, seçim öncesi yapılmış olmasının doğru olmadığını dile getirmişti.

MHP: Seçen tercihi maniple ediliyor

       MHP, izmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerine yönelik operasyonun, seçmen tercihlerini yönlendirdiğini öne sürdü. MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili ve adayı Oktay Vural, "Kutuplaşma ve gerginlik oluşturarak seçmenin gerçek tercihlerinin manipüle edilerek kullanılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

       MHP izmir milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu ise, "Kirli bir boğaz var ise o boğaza temiz elle yapışılmalı. Boğaz kirli midir bilemem ama elin kirli olduğu kesindir" diye konuştu

Bayır: AKP, bizim yapamadığımızı yaptı.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik mali polis operasyonunu, AKP’nin ‘çılgın projesi’ olarak niteleyen CHP izmir II Başkanı Tacettin Bayır, baskının ardından CHP izmir örgütünün, birbirine daha da sıkı kenetlendiğini, küskünlerin barıştığını söyledi. "Bizim yapamadığımızı AKP yaptı" diyen Tacettin Bayır, yaşanan gelişmelerin ardından izmirlilerin CHP’ye olan desteğinin daha da arttığını öne sürdü.

       Bayır, operasyonun, izmir’deki oy oranlarını daha da yükselttiğine dair düşüncesini ise şu sözlerle dile getirdi: "Şimdiden dokuzuncu sıradaki milletvekili adaylarımızı kutladım.

Rektör Füzün: Her işin başı adalet

        Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, "Her işin başı sağlık" sözüne katılmadığını belirterek, "50 küsur yaşımdan sonra ben bunu anladım. Her işin başının adalet olduğunu anladım. Tabii ki sağlık önemli. Ama her işin başı adalettir" dedi. Adalete vurgu yapmasının nedeninin sorulması üzerine, Füzün, "Böyle hissettiğim için söylüyorum. Hiçbir siyasi amacım yok" cevabını verdi.

Deniz Baykal’dan Kültür Bakanı’na esprili cevap…

       Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Miletvekili Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik polis baskınının ardından "Zamanlaması uygun olmadı" açıklaması yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günav’a yüklendi. "İzmir’de, Türkiye’nin yüzakı bir belediyecilik var" diyen Baykal, söyle devam etti: " Bazı AKP’liler bile, ‘Canım bunun zamanlaması iyi olmadı’ diyorlar. Şımdi  ‘Zamanlaması iyi olmadı sözü aslında bir itiraftır. Yanı bu işler planlamayla yapılıyor, biraz geç kaldık’ demektir."

 

DİĞER HABERLER
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATI
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATI

Fazla çalışma ücreti, kanunun veya sözleşmelerin öngördüğü haftalık çalışma süresinin üzerindeki çalışmalar için ödenecek ücreti ifade etmektedir.

GELİR DAĞILIMINDA BOZULMA ZİRVEDE
GELİR DAĞILIMINDA BOZULMA ZİRVEDE

İktidarın neoliberal politikaları gelir dağılımı adaletsizliğinde ülkeyi Avrupa’nın zirvesine taşıdı. En zengin %1’lik kesim ülkedeki servetin %40’ına sahip oldu. Halkın %71’inin 10 bin dolardan az serveti bulunuyor.

MAZERETSİZ DEVAMSIZLIKTA İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ
MAZERETSİZ DEVAMSIZLIKTA İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ

İşçi ile işveren arasındaki iş ilişkisi sürdürülürken, işçi tarafından yapılan devamsızlıkların geçerli bir mazerete dayanması gerekmektedir.

BEDELLİ ASKERLİK VE TAZMİNAT HAKKI
BEDELLİ ASKERLİK VE TAZMİNAT HAKKI

Bedelli askerlik ve tazminat hakkı.