TEKGIDA-İŞ MANİSA’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR
Manisa’da Tekgıda-İş Sendikası örgütlenme faaliyetlerine hızla devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda İzmir ve Manisa bölgelerinde beyaz et sektöründe faaliyet gösteren iki önemli fabrikada çalışan, toplamda 1500 çalışanı, Tekgıda-İş sendikasına üye olarak sendikal süreci başlatmış oldular.
Tekgıda-İş Sendikası Kısa süre içerisinde Manisa Turgutlu ilçesinde Tekgıda-İş Sendikası Turgutlu İrtibat bürosu açılışını gerçekleşti ve faaliyete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde sendikal yargı süreci tamamlanan Ege Tav Bolez davasını işçi sınıfı kazandı. Çalışanlar artık işverenin toplu iş sözleşmesi masasına oturmasını bekliyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Manisa Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye de beyaz et sektöründe büyük bir marka olan Keskinoğlu işletmesinde çalışan işçilerde çok kısa zaman içinde Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldular ve çoğunluğu bularak, Tekgıda-İş Sendikası olarak bakanlığa yetki başvurusunda bulunuldu.
“ÖRGÜTLÜ İŞÇİ, BİLİNÇLİ İŞÇİ DEMEKTİR”
Tekgıda-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Yavuz Uçkıran, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Tekgıda-İş Sendikası Manisa şubesi olarak üyelerimizi sosyal ve ekonomik anlamda daha ileri seviyelere taşımak gayesindeyiz ve bunu genel merkez yöneticilerimizin başkanlıkları ile gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmeleriyle üyelerimizin menfaatleri doğrul tuşunda gerçekleştirmekteyiz. Örgütlü işçi, bilinçli işçi demektir. Günümüzde Sendikalaşmanın işçi sınıfına getirdiği katkıların ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu tüm çalışanlar görmektedir.”