TEKGIDA İŞ GENEL KURULU BAŞLADI
TÜRK-İŞ´e bağlı Türkiye Gıda ve Yardımcı İşleri Sendikası´ nın (Tekgıda-İş) 15. Olağan Genel Kurul´u dün başladı.

TÜRK-İŞ’e bağlı Türkiye Gıda ve Yardımcı İşleri Sendikası’ nın (Tekgıda-İş) 15. Olağan Genel Kurul’u dün başladı. Tekgıda-İş’in Genel Merkezi’nde gerçekleştirien Genel Kurul, 2005 yılından beri Genel Başkan olan Mustafa Türkel’in tek aday olmasıyla tek liste halinde gerçekleşecek.
Genel Kurul’da oy kullanacak 16 şubeden 210 delege katıldı. Kurula divan başkanı olarak Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul seçildi. Ayrıca Uluslararası Gıda, Tarım ve Turizm İşçileri Federasyonu (IUF) Genel SEKRETERİ, Petrol-İş Sendikası Eski Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Toleyis Genel Başkanı Cemail Bakındı, Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi de katıldı. Genel Kurul’un açılış konuşmasını Tekgıda-İş Genel Başkan’ı Mustafa Türkel yaptı. Türkel konuşmasına ülkenin içinde bulunduğu durumdan bahsederek salondakileri barışa ve kardeşliğe çağırdı. Mustafa Türkel "Bu ülkede Türk ve Kürt kardeştir. Eşitlik olsun birlik ve beraberlik olsun" diyerek tüm salon tarafından alkışlandı.
’13 YIL BOYUNCA İŞSİZLİK ÇÖZÜLEMEDİ’
Türkiye’deki sendikal harekete ve işsizliğe değinen Türkel, "Bu durumun suçlusu 13 yıldır iktidar olan hükümettir" dedi. 13 yıldır işsizliğin ve özgürlüğün çözülemediğini belirten Türkel, sendikaların ve ülkenin tarihinin en karanlık dönemini yaşadığını ifade etti. Siyasi iktidarın zulmüne ve baskısına artık yeter diyerek özgürleşmeye dikkat çeken Türkel, Tekgıda-İş Sendikası’nın işçi sınıfından ve emekten yana bir sendika olduğunu söyleyerek, her şeyin başının her konuda uzlaşmak olduğunu belirtti.
Tekgıda-İş’in bağlı olduğu Türk-İş Konfederasyonunu da eleştiren Mustafa Türkel "Artık konfederasyonumuz bize karşı mücadele ediyor. Siyasi iktidar Türk-İş’i kullanıyor" dedi. Türkel Tekgıda-İş’in yaptığı işlerin her daim başarılı olduğunu belirterek, "Türkiye’nin en şeffaf ve en iddialı sendikasıyız" şeklinde konuştu.
‘SENDİKALAR SUSTURULDU’
Türkel’in konuşmasının ardından Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul kürsüye çıktı ve sendikaları eleştirdi. Yurdakul, "Türkiye’de sendika yok. Sendikalar susturuldu. Eğer işçi ve sendika mücadelesi olsaydı Türkiye’nin hali böyle olmazdı. Bundan siyasiler sorumludur" ifadelerini kullandı. "Sendikanın olmadığı ülkelerde huzur olmaz" diyen Yurdakul, "Siyasinin önünde takla atandan da sendikacı olmaz. Ben de gerçek sendikacılık yapmıyorum. Sadece yapmaya çalışıyorum. Ben sadece işçiyim" diye konuştu.