Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
08 Mart 2010
TEKEL İŞÇİSİ TAŞLARI YERİNDEN OYNATTI

TEKEL İŞÇİSİ TAŞLARI YERİNDEN OYNATTI

TEKEL İŞÇİSİ TAŞLARI YERİNDEN OYNATTI

İlknur DOĞANAY ALPTEKİN
 Kaynak: AKİSHABER


Tekel işçisi taşları yerinden oynattı… Türkiye’de yönetime karşı ilk omurgalı ve toplu direniş olan Tekel işçilerinin haklı mücadelesi, ülke tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu.  Toplumsal farkındalığın yaratılmasında da çok önemli bir adım attı Tekel işçileri…Ergenekon operasyonları, telefon dinlemeleri, ordu üzerindeki yıpratma çabaları, sorgusuz sualsiz hapsedilen gazeteci ve bilim adamları ile  yaratılan “korku imparatorluğu”nun, azim ve birliktelikle kolayca yıkılabileceğini ispat etti. Başlangıçta; özlük haklarını korumak ve evlerine götürdükleri ekmeğin mücadelesini yapmak üzere bir araya geldiler, sonrasında; önemli bir toplumsal direnişin öncüsü ve sembolü olacaklarını bilmeden, tarihe geçeceklerini , toplumda bir dayanışma ruhu canlandıracaklarını tahmin bile etmeden ulusal bir direnişin sembolü oldular.
 

SİLKİNME ZAMANI 

Şimdi önemli olan toplumun tüm kesimlerinin bu direnişe sahip çıkması… Özelleştirme adı altında ülkenin tüm değerlerini yabancı ortaklı sermayeye yok parasına peşkeş çeken iktidarlara “DUR” denmesi… 1980’li yılların başında Özal ile başlayan özelleştirme furyası, sonraki tüm hükümetler döneminde devam etti… Demirel, Ecevit, Çiller,Yılmaz, Erbakan, Baykal… tüm bu liderler ya hükümetin başında ya da koalisyon ortağı olarak ülke yönetiminde yer aldılar ve hepsinin imzası var bu satışlarda… Erdoğan hükümetinde  ise adeta rekor kırıldı… Bunca yıldır bunca liderin başaramadığını(!) son 8 yıllık icraatlarında başardı AKP Hükümeti… Ülkemiz, hiçbir iktidar döneminde  yabancı sermayeye bu kadar peşkeş çekilmedi. Tekel satışı 2003 yılında ilk gündeme geldiğinde  itirazlara; dönemin AKP MALİye Bakanı Kemal Unakıtan , “babalar gibi satarız !!” demişti hatırlarsanız… Evet, babalar gibi sattılar… ülkenin kazanç getiren kuruluşlarını gözlerini kırpmadan yerli alıcıları piyon olarak kullanan yabancı ortaklara devrettiler…Gerçek değerlerinin altında gitti milli servetlerimiz. 

Ulusal Kanal program yapımcısı ve sendika danışmanı Mehmet Akkaya’nın, hangi hükümetler zamanında hangi satışların gerçekleştirildiğine dair  geniş bir araştırması var. AKP’nin satış listesi inanılmaz boyutta… Tek tek sıralanınca insan durumun dehşetini daha iyi kavrıyor… Öncelikle elden çıkanlara gelin bir göz atalım ;  

LİSTE İNANILIR GİBİ DEĞİL!!  

Türk Telekom (haberleşme ağımız), Çelbor, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü (tasfiye edilerek il özel idarelerine devredildi), İstanbul İmar Ltd Şti (çeşitli illerde 21 arsa, 115 taşınmaz, 5 bina ve 16 dükkan), Ditaş, Taksan, Gerkonsan, Tümosan İşletmesi, T.Z.D A.Ş, Sakarya Traktör İşletmesi, Havelsan A.Ş., Aspilsan Askeri Pil Sanayi ve Tic. A.Ş., Meybuz A.Ş. İstanbul ve Kütahya’da 3 arsa ve çeşitli illerde 24 taşınmaz USAŞ hissesi ve USAŞ’ın 11 lojmanı,  çeşitli illerde devlete ait bina, arsa ve taşınmazlar(listede tek tek yerleri belli), KTHY, EBÜAŞ (6 adet taşınmaz) , ESGAZ, BURSAGAZ, TDÇİ A.Ş’ne ait Deveci Demir Madeni Sahası, Ortadoğu Teknopark A.Ş.  

Turizm ve Otelcilik alanında : Ataköy Marina ve Yat İşletmesi A.Ş, Ataköy Otelcilik A.Ş. , Hilton Oteli , Emekli Sandığı’na ait Çelik Palas Oteli, Büyük Ankara Oteli, Büyük Efes Oteli, Kızılay Emek İşhanı, Büyük Tarabya Oteli.  

Türkiye’nin kalbi diyebileceğimiz Erdemir İşletmeleri’nden Erdemir, İsdemir, Divriği Demir Madeni, Hekimhan Demir Madeni. 

SEKA’ya ait Afyon ve Balıkesir İşletmeleri,  Yibitaş Kraft Torba İşletmesi, Çaycuma İşletmesi, Aksu İşletmesi, Kastamonu İşletmesi, Karacasu İşletmesi, Akkuş İşletmesi, SEKA’ya ait çeşitli illerde üç arsa, 7 taşınmaz, Ankara Alım Satım Müdürlüğü Binası. 

Gübre Sanayi; Tügsaş Anonim Şirketi, Gemlik Gübre San. A.Ş., Samsun Gübre San. A.Ş., İGSAŞ İstanbul Satın Alma Müdürlüğü binası, Kütahya Gübre A:Ş. Tüm varlıkları, Şanlıurfa depoları arazisi, Fatsa ve Tekirdağ depoları..  

Daha önce satılan Petkim A.Ş.’den geriye kalan Çanakkale’de bir arsa ve Yarımca’da 5 taşınmaz… yine daha önce satılan Et Balık Kurumu’ndan geriye kalan Manisa’daki Et Tavuk Kombinası, çeşitli illerde 11 mağaza, 23 büro, 12 lojman, 4 arsa, 4 daire, 1 bina, 131 taşınmaz, Samsun ve Mersin Soğuk Hava Deposu…  

SEK; Malatya İşletmesi, çeşitli yerlerdeki Sütaş’a ait 6 arsa, 5 bina, 13 daire, 51 taşınmaz, 1 dükkan…  

Başak Sigorta A.Ş., Başak Emeklilik A.Ş.
İŞSİZ ORDUSU
 

Ülkenin milli servetini mirasyedi gibi satıp savan yönetenlerimiz bunun hesabını nasıl verecekler? Bunca kuruluş ve işletmede çalışanların akıbeti ne? Ülkemizdeki özellikle genç nüfusun işsizlik oranı resmi rakamların çok çok üzerinde. Bütün bu satışlardan elde edilen paralar nereye harcandı? Alt yapıya mı, işsizler için iş alanlarına mı nereye? Eğer iç ve dış borçları kapamak için denilecekse neden bu borçlarımız azalacağına artıyor? Bütün bu kuruluşlardan işten çıkarılanların niye sesleri çıkmadı? Bu kadar mı korkutulup sindirildik? Uyutulup boş vaadler peşinde koştuk.. bir çuval kömür karşılığı oy verenler işsizlikle mücadele etmiyorlar mıydı ? özel maaş mı bağlandı oyları karşılığında yoksa?  

İşte bu noktada Tekel işçileri tüm mağdurların kahramanı oldu. Ve işte bu yüzden onların ölümüne direnci, arkalarından diğerlerinin gelmesini sağladı. Bugün emeği ile kazanan herkes esnafından doktoruna, eczacısına , üniversite hocasına kadar herkes, Tekel işçisinin mücadelesine destek çıkmalı… Devlet malını istediği gibi har vurup harman savuran iktidarlara da “Dur” demesini bilmeli. Kendisini yönetenlerin attığı her adımın hesabını sormalı. Oy’umuzu verdik gerisini onlar halletsin diye kulağının üzerine yatmamalı. 

Ulu önder Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin son bölümü ile noktalıyorum yazımı … yaşadığımız olayların anlam ve önemini vurgulayan sözlerine kulak vermeye çağırıyorum herkesi…  özellikle genç kardeşlerimi ; 

“Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey, Türk istikbalinin evladı ! işte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve Cumhuriyeti’ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur !”


TEDAŞ; Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait Tercan Hidroelektrik Santrali, Kuzgun Hidroelektrik Santrali, Mercan Hidroelektrik Santrali, İkizdere Hidroelektrik Santrali, Çıldır Hidroelektrik Santrali, Beyköy Hidroelektrik Santrali, Ataköy Hidroelektrik Santrali, Denizli Jeotermal Santrali, Zonguldak’ta 19 pilon yeri, TEDAŞ’a ait 144 taşınmaz, TEDAŞ Manisa Kula’da ve İstanbul Beykoz’da 2 direk yeri, TEDAŞ USAŞ Hissesi,

TÜPRAŞ; TÜPRAŞ Blok Satış, TÜPRAŞ USAŞ Hissesi, TÜPRAŞ 18 Taşınmaz

Şeker Fabrikaları; Amasya Şeker Fabrikası, Kütahya Şeker Fabrikası, Adapazarı Şeker Fabrikası

ETİ HOLDİNG; ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş., ETİ GÜMÜŞ A.Ş, ETİ BAKIR A.Ş, ETİ KROM A.Ş ÇAYELİ BAKIR İŞLETMESİ. A.Ş.

Karadeniz Bakır İşletmesi; Samsun İşletmesi, Murgul İşletmesi, KBİ- Giresun’da 2 Maden ruhsatı işletme Hakkı Devir, Sinop’ta 1 Maden ruhsatı işletme Hakkı Devir, Murgul İşlet. Hidoelektrik Santrali’nin Samsun’da varlıkları, 188 Arsa, 154 Taşınmaz, 41 Arsa, 89 adet Lojman, 3 Taşınmaz

SEYDİŞEHİR; SEYDİŞEHİR ETİ ALÜMİNYUM A.Ş, Oymapınar Barajı, Alümina Madeni, Antalya Limanı, Eti Alüminyum’a ait 4 Taşınmaz

SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi)

SÜMER HOLDİNG; -BUMAS, MERİNOS HALI MARKASI, ERYAĞ A.Ş, Adıyaman İşletmesi, Manisa Pamuklu Mensucat A.Ş., Sarıkamış İşletmesi, Sarıkamış Ayakkabı İşletmesi, Beykoz Deri Ve Kundura Sanayi İşletmesi, Yeşilova Halı Yün İpliği Ve Battaniye Fabrikası, Bakırköy İşletmesi, Çanakkale Sentetik Deri, Diyarbakır İşletmesi, Tercan, Merinos ve Akdeniz İşletmesinin Makine ve teçhizatları,

TEKEL; ALKOLLÜ İÇKİLER SAN. VE TİC. A.Ş, TEKEL Adana, Bitlis, İstanbul, Malatya, Samsun-Ballıca, Tokat, Sigara Fabrikaları , KAYACIK TUZLASI, KALDIRIM TUZLASI, YAVŞAN TUZLASI, TEKA ile Sigara Sanayi İşletmesi A.Ş.’ye ait puro mar. ve varlıkları, İstanbul Tütün Mamülleri San. ve Tic. A.Ş, TEKEL’e ait 5 bina, 25 Daire, 12 arsa ve 332 Taşınmaz, TEKEL Tuzluca, Sekili, Yavşan, Kağızman, Çankırı Kaya, Kaldırım ve Kayacık Tuzlaları ile Kristal Tuz Rafine, TEKEL İKİZ KULELER, TEKEL Erciyes DSİ, Bayındırlık, Karayolları Sosyal Tesisleri, TEKEL-Bodrum Tesisleri ve Taşınmazları

Limanlar ve gemiler; T.C.D.D. İzmir Limanı, Taşucu Limanı Tersane Alanı, İskenderun Limanı,İzmir Limanı,Mersin Limanı, İskenderun İSDEMİR Limanı, Ereğli ERDEMİR Limanı, T.D.İ. Çeşme Limanı, T.D.İ. Kuşadası Limanı, T.D.İ. Trabzon Limanı, T.D.İ. Dikili Limanı, T.D.İ. M/F Ankara Feribotu, T.D.İ. Samsun Feribotu T.D.İ. Karadeniz Gemisi, T.D.İ. Nakliyat İnşaat Turizm İhracat Pazarlama A.Ş., T.D.İ. Şehir Hatları Hizmetleri ve Gemiler, T.D.İ. Turan Emeksiz Yolcu Gemisi, T.D.İ. İstanbul’da 21 taşınmaz ve Samsun’da eski acente binası, TDİ- Yakıt II Gemisi, TDİ Samsun’da taşınmaz, TDİ- Şehir Hatları Çanakkale Hizmetleri, TDİ Çanakkale’ye ait ait 9 Gemi, Deniz Nakliyatı T.A.Ş. 3 Tanker

Araç Muayene İstasyonu I. Bölge

Araç Muayene İstasyonu II. Bölge


SIRADAKİLER

1- İhalesi Tamamlanmış Olanlar:

TEKEL – 1 Taşınmaz

PETKİM Petrokimya Holding A.Ş

T.C.D.D. Derince Limanı

Sümer Holding A.Ş;. Mazıdağı Fosfat Tesisleri, NİTRO-MAK Makine Kimya Nitro Nobel Kimya Sanayi A.Ş., Barit Öğütme Tesisi

Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu

Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu,

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu,

Toprakkale – İskenderun Otoyolu,

İzmir-Çeşme Otoyolu,

İzmir-Aydın Otoyolu,

Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu,

İzmir ve Ankara Çevre Otoyolu.

Boğaziçi Köprüsü,

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü,

Başkent Elektrik Dağ. A.Ş.

Sakarya Elektrik Dağ. A.Ş.

TEDAŞ İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.

Engil Gaz Türbünleri: Edremit / VAN

Denizli Jeotermal Santrali: Sarayköy/ DENİZLİ

Ataköy Hidroelektrik Santrali: Almus/TOKAT

Beyköy Hidroelektrik Santrali: Sarıcakaya/ESKİŞEHİR

Çıldır Hidroelektrik Santrali: Arpaçay/KARS

İkizdere Hidroelektrik Santrali: İkizdere/RİZE

Kuzgun Hidroelektrik Santrali: Ilıca/ERZURUM

Mercan Hidroelektrik Santrali: Ovacık/TUNCELİ

Tercan Hidroelektrik Santrali: Tercan/ERZİNCAN

Akdeniz Elektrik A.Ş. Antalya, Burdur, Isparta İl sınırları

Aras Elektrik A.Ş. Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır,Kars

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Elazığ, Bingöl, Malatya, Tunceli

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. İzmir, Manisa

Göksu Elektrik Dağıtım A.Ş. Kahramanmaraş, Adıyaman

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. Sivas, Tokat, Yozgat

Menderes Elektrik Dağıtım A.Ş Aydın, Denizli, Muğla

Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. Eskişehir, Afyon, Bilecik, Kütahya, Uşak

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Sakarya, Bolu, Düzce, Kocaeli.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Yalova

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş Bitlis, Hakkari, Muş, Van

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş İstanbul ili Rumeli Yakası.

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. İstanbul ili Anadolu Yakası.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ.

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Osmaniye, Kilis

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman.

TEKEL’e ait Kıbrıs Türk Tütün End. Ltd. Şti.

Tümaş Türk Mühendislik Müşavirlik Ve Müteahhitlik A.Ş.

Bumas-Karaman Bulgur Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

Beslen Makarna Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

PETKİM’e ait Yarımca Sosyal Tesis Alanındaki Yarımca Köyü Tesisleri

ŞEKER FABRİKALARI; Afyon Şeker Fabrikası, Ağrı Şeker Fabrikası, Alpulu Şeker Fabrikası, Ankara Şeker Fabrikası, Bor Şeker Fabrikası, Burdur Şeker Fabrikası, Çarşamba Şeker Fabrikası, Çorum Şeker Fabrikası, Elazığ Şeker Fabrikası, Elbistan Şeker Fabrikası, Ercincan Şeker Fabrikası, Erzurum Şeker Fabrikası, Eskişehir Şeker Fabrikası, Ilgın Şeker Fabrikası, Kars Şeker Fabrikası, Kastamonu Şeker Fabrikası, Kırşehir Şeker Fabrikası, Malatya Şeker Fabrikası, Muş Şeker Fabrikası, Susurluk Şeker Fabrikası, Turhal Şeker Fabrikası, Üşak Şeker Fabrikası, Yozgat Şeker Fabrikası, Afyon Makine Fabrikası,

Ankara Makine Fabrikası, Erzincan Makine Fabrikası, Eskişehir Makine Fabrikası, Turhal Makine Fabrikası, Elektromekanik Aygıtlar Fabrikası,

MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (MPİ)

Afyon Tarım İşletmesi,

Sarımsaklı Tarım İşletmesi,

Tohum İşleme Fabrikası – Ankara,


AKP’ NİN KAPATMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ YERLER

TEKEL Yaprak Tütün İşletmeleri; REYTEK, Adana, Adıyaman, Besni, Kahta, Malatya, Akçaabat, Akhisar, Aydın, Muğla, Milas, Bafra, Batman, Bekirhan, Beşiri, Kozluk, Kurtalan, Sason, Bitlis,Bursa,İnegöl, Hamdibey, Denizli, Acıpayam, Güney, Tavas, Buldan, Kale, Diyarbakır, Silvan, Bismil, Hatay, İskenderun, Yayladağ, Altınözü, İstanbul, İzmir, Cumaovası, Kemalpaşa, Tuzla, Yazıbaşı, Manisa, Kula, Salihli, Sarıgöl, Selendi, Osmancalı, Saruhanlı, Muş, Samsun, Tokat, Erbaa, Gümüşhacıköy, Taşova Yaprak Tütün İşletme Müdürlükleri, Diyarbakır Yaprak Tütün İşletme Fabrikası Müdürlüğü

Tekel Pazarlama ve Dağıtım Müdürlükleri; Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak Pazarlama ve Dağıtım Başmüdürlükleri,

TEKEL Çamaltı ve Ayvalık Tuz İşletmesi Müdürlükleri

TEKEL Ambalaj Fabrikası Müdürlüğü

DİĞER HABERLER
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATI
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATI

Fazla çalışma ücreti, kanunun veya sözleşmelerin öngördüğü haftalık çalışma süresinin üzerindeki çalışmalar için ödenecek ücreti ifade etmektedir.

GELİR DAĞILIMINDA BOZULMA ZİRVEDE
GELİR DAĞILIMINDA BOZULMA ZİRVEDE

İktidarın neoliberal politikaları gelir dağılımı adaletsizliğinde ülkeyi Avrupa’nın zirvesine taşıdı. En zengin %1’lik kesim ülkedeki servetin %40’ına sahip oldu. Halkın %71’inin 10 bin dolardan az serveti bulunuyor.

MAZERETSİZ DEVAMSIZLIKTA İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ
MAZERETSİZ DEVAMSIZLIKTA İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ

İşçi ile işveren arasındaki iş ilişkisi sürdürülürken, işçi tarafından yapılan devamsızlıkların geçerli bir mazerete dayanması gerekmektedir.

BEDELLİ ASKERLİK VE TAZMİNAT HAKKI
BEDELLİ ASKERLİK VE TAZMİNAT HAKKI

Bedelli askerlik ve tazminat hakkı.