Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
22 Eylül 2010
TAT KONSERVE VİRÜS İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Tat Konserve Sanayii etlerde bakteri ve virüs iddialarıyla ilgili olarak, Tüm analiz raporları şirkette yıllardır mevcuttur. Bu şekilde teslim edilen hamburger patelerinde bakteri yoktur, olmamıştır açıklaması yaptı.

TAT KONSERVE VİRÜS İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Tat Konserve Sanayii etlerde bakteri ve virüs iddialarıyla ilgili olarak, "Tüm analiz raporları şirkette yıllardır mevcuttur. Bu şekilde teslim edilen hamburger patelerinde bakteri yoktur, olmamıştır" açıklaması yaptı.

Tat Konserve Sanayii A.Ş. Maret İşletmesi’nden yapılan yazılı açıklamada, şirketin üretim sürecinde ve ürünlerinde sağlığa aykırı hiçbir sorun bulunmadığı, ISO ve BRC belgelerine sahip, HACCP ve gıda güvenliği sistemlerinin büyük bir titizlikle uygulandığı Maret’in, 25 yıldır girdiği her denetimden tam not alarak çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "İki gündür medyada yer alan kamuoyunu yanıltıcı ve infiale sürükleyici bilgi kirliliğini herkes gibi hayretle izlemekteyiz. Kurum olarak kendimize ve yaptığımız işe güvenimiz tam olduğundan bugüne kadar tartışmalara taraf olmadık. Ancak gelinen noktada yılardır güvene dayalı bir ilişkimiz olan tüketicimizi ve siz değerli basın mensuplarım aydınlatabilmek amacıyla bir açıklama yapmayı gerekli görüyoruz.

Maret tesislerinde Burger King için üretilen hamburger pateleri, her parti için listeria ve salmonella tetkiki de dahil olmak üzere, her türlü laboratuvar analizi yapılıp sonuçları temiz çıktıktan sonra tesis kapısında Burger King tedarikçisi Fasdat şirketine teslim edilmektedir. Tüm analiz raporları şirkette yıllardır mevcuttur. Bu şekilde teslim edilen hamburger patelerinde bakteri yoktur, olmamıştır. Bu teslimattan sonra tedarik zincirinde (nakliye depolama, müşteriye sunma) oluşabilecek aksaklıklar, bozukluklar nedeniyle bu malların kontamine olmasından Maret İşletmesi sorumlu değildir. Kaldı ki, habere konu olan vaka da Burger King, ürün tedarikçisi olarak da birden fazla firmayı kullanmaktadır.

Bu firmalardan bir tanesinin malmda aylar öncesinde kontaminasyon tespit edilmiştir. Söz konusu bakteriler, ortamdan kolaylıkla bulaşabilmekte ve sağlam malları da kontamine edebilmektedir. Burger King için üretilen hamburger patelerinin, kendi istekleri doğrultusunda, aynı tip (her üretici için) karton kolilerde, herhangi bir koruma bariyerini haiz olmayacak şekilde paketlendiği ve tüm üreticilerin mallarının aynı ortamda Fasdat tarafından depolandığı göz önünde bulundurulur ise bu bulaşmanın daha da kolay olacağı anlaşılır. Dana dilimli jambon ürününde de yapılan analizin pozitif olduğu söylenmektedir. Bu ürün yüksek ısıda işlem görmektedir.

Bahsi geçen bakterinin bu sıcaklıkta teknik ve bilimsel olarak yaşamasına imkan yoktur. Bu da kontaminasyonun daha sonra oluştuğuna dair bir gösterge olarak kabul edilebilir." Ürünlerinin kontrolleri altında bulunduğu her aşamasından sorumlu oldukları, teslim ettikleri her üretimden örnek alarak analiz yapılıp ve ancak parametrelere uygun oldukları tespit edildikten sonra teslim edildiği belirtilen açıklamada, raporların hem kendilerinde saklanmakta hem de müşteriye ibraz edilmekte olduğu vurgulandı. Açıklamada, devamla şöyle denildi: "Gazetelerde çıkan haberlerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığının test amacıyla numune aldığı kuruluşun Maret işletmeleri olmadığını hatırlatmak isteriz. Kontamine olduğu söylenen ve bakteri bulunan hamburger patelerinin hiçbiri Maret İşletmesi’nden alınmamıştır.

Yapıldığı söylenen paralel kontrol da yine bu tedarikçinin deposunda bulunan mallardan numune almak suretiyle yapılmıştır. Tesislerimiz muntazaman gerek Tarım ve Köyişleri Bakanlığı gerekse yabancı denetleme şirketleri tarafından periyodik olarak kontrol edilmektedir. Bu kontrollerde risk analizleri yapılmakta, buna göre gerekli önleyici tedbirler alınmaktadır. Dünyadaki gelişmeler yalandan takip edilmektedir. Bu sayede 25 yıldır birçok çeşit et ürününü sağlıklı bir şekilde halkımıza sunmaktayız.

Markamız ve Koç Grubu şirketi olmamız sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır. Tesislerimizin her an denetime açık olduğunun da bilinmesini arzu ederiz. Kanaatimiz odur ki, halk sağlığını etkileme ihtimali olan bu nevi bir olay ile karşılaşıldığı zaman tedarik zincirin her safhasının yetkili merciler tarafından denetleme yapılıp, problemin kaynağının tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin acilen alınması hususundaki prosedürlerin net ve hazır olması faydalı olacaktır.

Türkiye;de besideki hayvandan depodaki mamule kadar izlenebilirliğin olduğu yegane tesisin bu işin içerisine anlamsız ve haksız bir şekilde çekilmesi çabaları üzücü ve vahimdir. Maret olarak, nedeni olmadığımız halde haksız yorumlarla ilişkilendirilerek, itham edildiğimiz bu olay hakkında, bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve tüketicinin endişelerin,) gidermek amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz.’

Kaynak: AYRINTILI HABER  GAZETESİ

DİĞER HABERLER
EN TEMEL GIDAYA ERİŞMEK BİLE LÜKS
EN TEMEL GIDAYA ERİŞMEK BİLE LÜKS

47 aydır artan gıda enflasyonu nedeniyle sağlıklı beslenmek lüks oldu.

PATRONLAR İÇİN YAŞAMAYACAĞIZ
PATRONLAR İÇİN YAŞAMAYACAĞIZ

1 Mayıs, 8 saatlik iş günü mücadelesinin bir sonucuydu. ABD’de daha kısa çalışma saatleri tekrar sendikaların gündeminde. Otomobil İşçileri Sendikası (UAW) 32 saatlik iş haftasını grev ve örgütlenme talepleri arasına aldı.

HALKIN ENFLASYONU YÜZDE 95.7
HALKIN ENFLASYONU YÜZDE 95.7

Türkiye’de 47 aydır yükselen gıda fiyatları ile halkın enflasyonu nisanda yüzde 95.7’ye ulaştı.

RASYONEL ZEMİN SLOGAN DÜZEYİNDE KALDI
RASYONEL ZEMİN SLOGAN DÜZEYİNDE KALDI

Mehmet Şimşek’in “Rasyonel zemine dönmek zorundayız” anlayışı iyi niyetli ve gerekli bir yaklaşımdır. Ne var ki Türkiye’de bugünkü koşullarda slogan düzeyinde kalmak zorundadır.