Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
10 Eylül 2025
TAT GIDA, 6 AYDA BRÜT KÂRINI YÜZDE 30 ARTIRDI

Tat Gıda, 2025’in ilk yarısında brüt kârını yüzde 30 artırarak 393,2 milyon TL’ye, esas faaliyet kârını ise 93,4 milyon TL’ye yükseltti. Şirket, 2030’a kadar karbon emisyonlarını yüzde 55 azaltmayı ve küresel pazarlarda etkinliğini artırmayı hedefliyor.

TAT GIDA, 6 AYDA BRÜT KÂRINI YÜZDE 30 ARTIRDI

Tat Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Veysel Memiş, bugüne ka­dar yaptıkları yatırımlarla güçlü bir alt yapı inşa ettiklerini belir­terek tüketicilere güvenilir gıda temininde lider şirketlerden biri olarak öne çıktıklarını açıkladı. Veysel Memiş, “Tat Gıda’ya 2024 yılından itibaren bugüne kadar 553 milyon TL’lik yatırım yaptık. Bu yatırımlarla operasyonel gi­derler düşürülürken stok yöneti­minin optimize edilmesi ve borç yapısının uzun vadeye yayılması ile finansal istikrarımızı pekiş­tirdik, kapasite artışı ve kârlılık­ta belirgin bir yükseliş elde ettik” dedi.

“Gıda sektörünün öncü şirketlerinden biriyiz”

Tat Gıda’nın 6 aylık bilançosu­nu değerlendiren Yönetim Kuru­lu Başkanı ve Genel Müdürü Vey­sel Memiş, “Tat Gıda’yı Koç Hol­ding’ten satın aldığımızda ortaya koyduğumuz stratejik dönüşü­mün meyvelerini almaya başla­dık. Tat Gıda’nın kurumsal alt­yapısı ile bizim girişimci ruhu­muzun birleşimi, rekabetçi bir yapı ortaya çıkardı.

2025 yılının ilk yarısında brüt kârımızı yüzde 30 artırarak 393,2 milyon TL’ye, esas faaliyet kârımızı 93,4 mil­yon TL’ye yükselttik. Faiz, Amor­tisman, Vergi Öncesi Kârımız 167,8 milyon TL olarak gerçek­leşirken öz kaynaklarımız yüzde 3 artışla 3,6 milyar TL’ye ulaştı. Faaliyet giderlerimizi yüzde 35 azaltarak 445,6 milyon TL’ye dü­şürdük. Bu sayede gıda sektörün­de sürdürülebilir büyümenin ön­cü şirketlerinden biri olduğumu­zu bir kez daha kanıtladık” diye konuştu.

Güçlü bir küresel marka olma hedefi doğrultusunda, sürdürü­lebilirliği iş modellerinin merke­zine alarak çevreye duyarlı üre­tim süreçleri, dijital tarım uy­gulamaları ve gelişmiş AR-GE altyapısıyla ilerlediklerini di­le getiren Veysel Memiş, üretim anlayışlarını sürdürülebilirlik temelinde çevresel, sosyal ve yö­netişim odaklı bir vizyonla bir­leştirerek ilerlediklerini söyledi. Veysel Memiş, “Sürdürülebilirli­ği şirketimizin DNA’sına işledik. Tat Gıda olarak her adımı sadece bugünün değil, yarının da sorum­luluğunu üstlenerek atıyoruz.

İk­lim krizi, kuraklık ve tedarik zin­ciri riskleri karşısında dirençli bir iş modeli inşa etmeye odak­landık. Uydu destekli izleme sis­temleri, dijital feromon tuzakla­rı, mobil toprak analiz cihazları gibi teknolojileri önce kendi üre­tim sahamızda deniyor ve bura­dan aldığımız sonuçları çiftçile­rimizle paylaşıyoruz. 500’ü söz­leşmeli olmak üzere 1.000’in üzerinde çiftçimize önemli mali­yet avantajları sağlıyoruz. Şirke­timizi geleceğe hazırlarken sek­törümüz için de ilham kaynağı olmaya devam ediyoruz” ifadele­rini kullandı.

“2030 yılına kadar karbon ayak izini yüzde 55 azaltacağız”

Tat Gıda, 2030 yılına kadar kar­bon emisyonlarını yüzde 55 azalt­mayı ve 2050’de Net Sıfır olma­yı hedefliyor. Bu kapsamda, Ma­nisa’da 1,1 milyon euro tutarında güneş enerjisi santrali (GES) ya­tırımını devreye aldıklarını ve enerji ihtiyacının yüzde 19,49’unu yenilenebilir kaynaklardan kar­şılamaya başladıklarını hatırla­tan Veysel Memiş, “Afyonkarahi­sar’da 9,90 MWp gücünde yeni bir GES yatırım sürecimizi başlattık. Bu santralimizin üretime geçme­siyle elektrik tüketiminin yüzde 97’sini yenilenebilir kaynaklar­dan karşılamış olacağız.

Yaptığı­mız yatırımlarla su geri kazanımı­mız yüzde 30’a yükseldi. Ayrıca, paydaşlarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz Domateste Etkili Su Kullanımı Projesi sayesinde yüz­de 23 su tasarrufu sağladık. Yapay zekâ destekli sistemler ve iklim istasyonlarıyla kimyasal kullanı­mında yüzde 22 düşüş elde ettik. 2030 yılına kadar gübre kaynaklı sera gazı emisyonlarını yüzde 30 ve tarımsal kimyasal kullanımını yüzde 20 azaltmış olacağız” dedi.

“Küresel pazarlarda etkinliğimizi artıracağız”

Sürdürülebilir üretim ile tarladan sofraya kadar değer zincirinin tüm aşamalarında bir ekosistem kurarak müşteri güvenini en üst seviyeye çıkartmanın gayretini gösterdiklerini belirten Veysel Memiş, 40’tan fazla ülkeye ihracat yapan Tat Gıda’nın; alanında Türkiye’de 1’inci, Avrupa’da 5’inci ve dünyada ise 12’nci sırada yer alan iddialı ve güçlü bir şirket olduğunu dile getirdi. Genişleyen ürün portföyüyle sadece lezzetli ve sağlıklı ürünler sunmakla kalmadıklarını, aynı zamanda çevre dostu inovasyonlara imza atıklarını vurgulayan Veysel Memiş, “TÜBİTAK, EBRD ve AB destekli projelerle bilime dayalı ürün geliştirme süreçlerimizi güçlendiriyor, uluslararası iş birlikleriyle inovasyon gücümüzü küresel ölçekte artırıyoruz.

Global pazarlarda ortaya çıkabilecek fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyoruz. Bu bağlamda, Avrupa pazarında etkinliğimizi artırabilmek adına Hollanda’da yüzde 100 bağlı ortaklık kurmaktayız. Avrupa’da daha hızlı hareket etmek ve mikro siparişlere yanıt verebilmek amacıyla bu adımı attık. Orta vadede üretim yatırımlarını da değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

KAYNAK Dünya
DİĞER HABERLER
ENFLASYON ENFLASYON OLALI BÖYLE ÇELİŞKİ GÖRMEDİ!
ENFLASYON ENFLASYON OLALI BÖYLE ÇELİŞKİ GÖRMEDİ!

TÜİK enflasyonuna genel olarak güven duyulup duyulmaması bir yana kasım ayı için ortada çok tuhaf oranlar söz konusu, onların üstünde durmak gerekiyor.

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, toplumun tüm kesimlerinin eşit ve insan onuruna yakışır bir yaşam hakkına sahip olduğunu hatırlatan önemli bir gündür.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU’NDA TARİHİ DEĞİŞİKLİK
ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU’NDA TARİHİ DEĞİŞİKLİK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yapıyı yeniden düzenlemek için adım atıyor. Hükümet temsilcilerinin sayısı azaltılırken, işçi ve işveren üyeler mevcut sayıda kalacak. Komisyonun yapısı ve karar mekanizmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

ÖZ GIDA İŞ’TEN SENDİKAMIZA ZİYARET
ÖZ GIDA İŞ’TEN SENDİKAMIZA ZİYARET

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Gülpolat ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız İbrahim Ören ve yönetim kurulumuzu ziyaret ettiler.