TAŞERON İŞÇİLER EYLEM HAZIRLIĞINDA
Kamu ve özel sektörde çalışan 1 milyonu aşkın taşeron işçisi, kıdem tazminatı, yıllık izin, iş güvencesi ve maaşların gününde yatırılması gibi sorunlarına çözüm bekliyor.

Kamu ve özel sektörde çalışan 1 milyonu aşkın taşeron işçisi, "kıdem tazminatı", "yıllık izin", "iş güvencesi" ve "maaşların gününde yatırılması" gibi sorunlarına çözüm bekliyor.
Çalışma Bakanlığı, taşeron işçilerine yönelik hazırladığını söylediği yasa tasarısının Ekim ayında TBMM’de görüşüleceğini açıklamıştı. Kamu İşçileri Dernekleri Federasyonu (KİDEF) ve bağlı dernekler, Ankara’da düzenleyecekleri eylemle yasa tasarısını protesto edecek. Aydınlık’a bilgi veren taşeron işçi dernekleri yöneticileri, ortada net bir tasarının olmadığının altını çizerken, 4857 sayılı İş Kanunu’ndaki 2. maddenin değiştirilerek taşeron sisteminin yaygınlaştırılacağı endişesi taşıdıklarını dile getirdi.
Eylem programı
28 Eylül Cumartesi saat 11.00’da Ankara Kızılay Güvenpark’ta toplanacak olan taşeron işçileri, 12.00’da Sıhhiye’de bulunan Abdi İpekçi Parkı’na yürüyecek. Tüm illerden gelen taşeron işçileri adına saat 14.00’da ortak basın bildirisi okunacak. KİDEF, eylemlerinden iki gün sonra açılacak olan TBMM’den ne beklediklerini sıcağı sıcağına anlatmak için 28 Eylül tarihini belirlediklerini vurgulayarak, taşeron işçi derneklerine, eylemi destekleme çağrısında bulundu.