TARIMSAL ÜRETİM DÜNYA NÜFUS ARTIŞINI GERİDE BIRAKTI
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) son verilerine göre, birincil mahsul ürünlerinin küresel üretimi 2000’den bu yana yüzde 54 artarak 202 l’de 9,5 milyar tona ulaşırken, et üretimi yüzde 53 ve süt üretimi yüzde 58 arttı.

Tarımsal üretimdeki büyüme, küresel nüfustaki artışı geride bıraktı. FAO, 2000 ile 2021 arasında yüzde 54’lük tarımsal üretim artışının, yüzde 29’luk nüfus artışından daha hızlı olduğunu açıkladı. Kuruluşa göre bu durum, iyileşen sulama teknikleri, böcek ilacı ve gübre kullanımında artış, ekim alanlarının genişletilmesi, tarımsal faaliyetlere yoğunlaşma, iyileştirilmiş tarım uygulamaları ve yüksek verimli mahsul yetiştirme dâhil olmak üzere gelişmiş üretim teknolojileri ile mümkün oldu. Ancak tarımsal üretimin büyüme hızına rağmen, gıda güvenliği sorunu daha da zorlaşacak. Dünya Bankasına göre, dünyanın 2050 yılına kadar tahminen 9 milyar insan beslemek için yaklaşık yüzde 70 daha fazla gıda üretmesi gerekecek.