Pınar Enstitüsü öncülüğünde yürütülen ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi’nin Eskişehir ayağında, hayvan bakımı ve sağlıklı üretim konularında eğitim verilen yetiştiricilere sertifikaları dağıtıldı.
Çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesi amacıyla Mayıs ayında Muğla Milas’ta 2.600 süt üreticisinin katılımıyla başlayan projede, Eskişehir eğitimlerinin tamamlanmasıyla 2014 yılında 4 binden fazla üretici eğitim almış olacak.
Eskişehir’deki sertifika töreninde konuşan Hedef A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, Pınar Süt’ün 1973 yılında İzmir’de başlattığı, Eskişehir’de devam ettirdiği, bulunduğu bölgeyi kalkındıran, harekete geçiren ve refah yaratan iş modelini şimdi de Şanlıurfa fabrikaları aracılığıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde uygulamaya soyunduklarını söyledi.
Çiğ süt üretiminin hayvancılığın gelişmesine katkı sağlarken, aynı zamanda halkın yeterli ve dengeli beslenmesine destek olduğunu, üreticilerin yaşam kalitesini arttırarak, refahın tabana yayılmasını sağladığını belirten Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş da, “Çiğ süt üretiminden bu faydaları elde etmenin yolu bilinçli üretimden geçiyor.” dedi.
Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil ise süt ve süt ürünlerinin bütün yaş gruplarının beslenmesinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Amacımız, bilinçli çiğ süt üretimini sağlayarak, hem üreticilere hem de tüketicilere katkı sunmak… Bir diğer deyişle, sütümüzün kalitesini ve geleceğini güvence altına alıyoruz.” diye konuştu.
Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin de, projenin süt sektörü kadar bölge ve Türk ekonomisi için de büyük önem taşıdığını belirterek, Yaşar Holding ve Pınar Enstitüsü’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.