Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
21 Haziran 2013
SÜTLÜOĞLU İŞ BARIŞINI BOZUYOR

Çay işletmeleri genel müdürü İmdat Sütlüoğlu ÇAYKUR’da yetkili sendika olan Tek Gıda İş sendikası ile yürütülen toplu iş sözleşmelerle ilgili yaptığı açıklamalara, Tek Gıda İş sendikasından tepki geldi.

SÜTLÜOĞLU İŞ BARIŞINI BOZUYOR

GENEL MÜDÜR MÜSÜN SENDİKACI MI?


Çay işletmeleri genel müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun Öz Gıda İş Sendikası başkanı gibi açıklamalar yapmasının hem etik hem de ahlaken doğru olmadığının altını çizen Tek Gıda İş Sendikası 1 no lu şube ve bölge başkanı Ziya Aksoy Sütluoğlu’na sert çıktı.


ÖLÜLERİ ÜYE YAPANLARLA AYNI SAFTA OLMAN YANLIŞ


Bir süre önce ‘Tek Gıda iş Sendikası ile sözleşme imzalamayacağım’ şeklinde açıklama yapan Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun tarafsızlığını yitirdiğini belirtilen Ziya Aksoy “Öz Gıda İş Sendikasının 5 yıl önce bölgeye gelerek emekli olan ve ölen çay kur işçilerini üye yaparak çalışma bakanlığından çay kurda çoğunluğa sahip sendika yetkisi alması sonrası başlayan hukuksal süreç Tek Gıda İş Sendikası lehine sonuçlandığını artık bilmeyen yoktur. Bunu en iyi bilenlerden biri ise sayın genel müdürümüz İmdat Sütlüoğlu’dur.


Öz Gıda İş Sendikasının akıllara durgunluk verecek bu oyunlar sonrası Beş yıldan beri ÇAYKUR işçisinin mağdur olmasına ve sendikasız kalmasına sebep olan süreç sonrası Yargıtay çaykur da 9000 üye ile çoğunluğu sahip tek sendika “Tek Gıda İş Sendikasıdır” şeklinde karar vermiştir. Bugün yargı kararları ortada durukken ölüleri üye yaparak adeta bir sahtecilik içinde olanlarla berabermiş gibi bir tavır içerisine giren Sayın Sütlüoğlu yaptığı açıklamalarla yanlış bir tutum sergileyerek açıkça taraf olmuştur.


KAMU İŞVERENLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR


Yargının aldığı bu karar sonrası başta Çaykur genel müdürü Sütlüoğlu olmak üzere kamu işveren sendikasıyla bir araya gelerek 2009-2010 yılı toplu sözleşme görüşmeleri başlamış ancak bu görüşmeler şu dakikaya kadar kamu işverenin anlamsız tutumu sonucu henüz sonuçlanmamıştır ancak kamu işverenle görüşmeler devam etmektedir.


Toplu İş Sözleşmesi hukuken devam ettiği için anlaşma neticesinde 2009-2010 Dönemi Sözleşmesi imzalanacak (imzalanmasını takip eden) bir ay içerisinde üyelerimiz Sözleşme Farklarını alacaktır. Bir sonraki dönem olan 2011-2012 ve 2013-2014 Sözleşme dönemlerine ilişkin olarak da yetkili sendika sıfatıyla Toplu İş Sözleşmesi yapmak için Tek Gıda İş Sendikası görüşmelere başlayacakatır.


ÇAYKURDA İŞ BARIŞI BOZULMAKTADIR


Bütün bu gelişmeler karşısında ÇAYKUR genel müdürü Sütlüoğlu’nun Tek Gıda İş Sendikası aleyhinde gerçek dişi bir takım olumsuz açıklamalar yapması bizleri üzmüş işçi kardeşlerimizin ise güvenini sarsmıştır. Sütlüoğlu’nun yaptığı açıklamalar çaykur işçileri arsında iş barışı sorununu da gündeme getirmiştir. İşçilerin 5 yıldan beri mağdur olmasına sebep olanlardan yana tavır almak işçilerin özgür iradesine karşı çıkmak demektir.


İMZA ATMAYACAĞIM DEMEK İŞÇİLERİN EMEĞİNİ YOK SAYMAKTIR


Sayın İmdat Sütlüoğlu’nun Çay kur’da Grev sonrası açıklamaları Sendikamızı ve de üyelerimizi son derece üzmüştür. Genel Müdürün Sözleşmeyi imzalamaktan kaçınması kimseye fayda sağlamayacaktır. Sütlüoğlu üyelerimizin sendikamızdan istifa ederek, diğer sendikaya üye olmasını beklediğini görmekteyiz. İşçi kardeşlerimizin dün ortaya koyduğu kararlı duruşu bugün aynı kararlılıkla sündürmeye devam ettiğini Sütlüoğlu ve ekibinin tüm baskılara rağmen beklentilerinin asla gerçekleşmeyeceğini hepimiz biliyoruz.


BAŞARISIZLIĞININ HESABINI İŞÇİLERDEN SORUYOR


Sendikamızın ve üyelerimizin bu duruma artık tahammülü kalmamıştır. Çay kur Genel Müdürü sektördeki zararın çalışan işçilerden kaynaklandığını işçilere ödemesi gereken Toplu İş sözleşme farklarının zararı arttıracağını düşündüğü için Sözleşmeyi imzalamaktan kaçınmaktadır. Başarısızlığını çalışanların üzerine yüklemesi adeta öç alırcasına üyelerimize baskı ve şantajlarla yüklenmesi basiretsizliğini ortaya koymaktadır. Bu tutum Devlet bürokratlığına yakışmamaktadır. Artık her şey su üstüne çıkmıştır. Görülmüştür ki Çay kur çalışanını Toplu sözleşmeden mahrum eden sektörün başı Sayın İmdat Sütlüoğlu’ndan kaynaklanmaktadır.


YAPILANLARIN HESABINI VERECEKLERDİR


Son zamanlarda Çaykur işçilerine ve üyelerimiz üzerindeki işveren baskıları son derece artmıştır. Üyelerimizin Anayasa ve Yasalardan gelen Sendika seçme özgürlüğü adeta ellerinden alınmak istemektedir. Bu baskılar tahammül edilmeyecek noktaya gelmiştir. Zaman içerisinde sorumlular yargıç önüne çıkartılacak er geç yaptıklarının hesabını vereceklerdir. Genel Müdürün hiç ilgisi olmayan bir anda böylesine gerçek dişi işçilerin özgür iradesine yönelik bir demeç vermesi, işletilmeye çalışılan bu hukuksuz sürecin tam anlamıyla arkasında olduğunu göstermektedir.


CUMHURİYET SAVCILARINA SESLENİYORUZ


Buradan bağımsız olduğuna tüm gönlümüzle inanmak istediğimiz yargıya sesleniyoruz. Artık savcılarımız harekete geçmelidir. Kanunlarca kendisine tanınan hakları kullanmak istemekten başka hiçbir suçu olmayan üyelerimiz üzerindeki baskılar dayanılmayacak noktaya gelmiştir. Sosyal bir patlamanın yaşanmaması adına da sorunların en kısa sürede tespit edilerek yargılanmaları için gerekli girişimlerin yapılması gerekmektedir. Üyelerimiz korkularından bireysel başvuru yapmamaktadır.


PINARBAŞI SENİ TAKİP EDİYORUZ


Başkan Ziya Aksoy çaykur genel müdür yardımcısı Süleyman Pınarbaşı’nın bazı uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulunarak şunları söyledi.


“Genel Müdür Sütlüoğlu izinde olduğu süreçte Genel Müdür vekili olarak tüm yetki ve sorumluluk senin üzerindedir. Bu süreçte hukuk sınırları dışına çıkabilme ihtimali olan her işlem ve eylemle ilgili olarak tüm dikkatlerimiz üzerinizde olacaktır. Bugün birçok fabrika müdürüne hukuka aykırı bir şekilde talimatlar verilerek işçiler üzerine baskı kurdurarak sendikalarından istifaya zorlanmalarının hesabını bu işçiler bir gün sizlerden soracağını da unutmamak gerek”


BEŞ YİL ÖNCE MAĞDUR ETTİLER UTANMADAN YENİDEN GELDİLER


Beş yıl önce çaykur işçisini mağdur edenler utanmadan yeniden gelerek işçilerin hakkını savunacaklarını iddia edenlerin işçilerin bir 5 yıl daha mağdur edilmesi için çaba sarf ettiklerini öne süren başkan Aksoy; “ Malum Sendikanın başkanı Aylarca Toplu İş sözleşmesinin gecikmesini hukuk sisteminden kaynaklandığını söylüyor. Peki, insana sormalar mı ölüleri sizler üye etmediniz mi? Emekli olan işçileri çalışıyor gibi sizler göstermediniz mi? Bu yapılan sahte işlemler sonrası çoğunluğa sahip sendika olarak çalışma bakanlığından yetki alıp sürecin yargıya taşınmasına sonrada yargıdan yediğiniz tokatla kendinize gelmediniz mi? Bugün ÇAYKUR işçisi toplu sözleşme 5 yıldan beri imzalanmadıysa sorumlusu sizler değil misiniz?


ÇAYKURDA YÜZDE ELLİYE YAKLAŞTIK YALANI


Bu Emek düşmanları son günlerde bazı sözde haber siteleri üzerinden işçileri ve kamuoyunu manipüle etmeye ve yalanlarla çaykur işçisinin Moralını bozmaya çalışıyorlar. Bu şekilde işçilerin Tek Gıda iş Sendikasından istifa etmesini bekliyor ve ÇAYKUR’da  % 50 üye sayısına yaklaştık yalanına başvuruyorlar.


İşçi kardeşlerimiz artık bunların nasıl bir yalancı olduklarını 5 yıl önce gördü artık baskı ve tehditlere rağmen Tek gıda iş üyesi işçi kardeşlerimiz bunların yalanlarına karnı Tok. ÇAYKUR’da 8.500 üye ile en çok üye ye sahip yetkili tek sendika Tek Gıda İş Sendikasıdır.


Bütün bu yalan dolan, baskı ve tehditlere rağmen 60 yıllık geçmişi ile bölgede varlığını sürdüren Tek Gıda İş Sendikası ve onun onurlu karalı üyeleri her türlü baskı ve tehdit karşısında direnmeye ve istifa etmeyerek sendikasına sahip çıkmaya devam edecektir. Şu gerçek çok iyi bilinmelidir ki haksız ve hukuksuz yapılan tüm uygulamalara, baskı ve tehditlere karşı idari ve Kanunu haklarımızı sonuna kadar savunmaya ve kullanmaya kararlıyız” dedi


 

DİĞER HABERLER
COCA COLA İÇECEK’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
COCA COLA İÇECEK’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sendikamız ile Coca Cola İçecek arasında şubat ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI MART AYINDA AZALDI
ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI MART AYINDA AZALDI

Ücretli çalışan sayısı martta aylık bazda yüzde 0,1 azalırken yıllık bazda yüzde 2,6 arttı.

ESKİDEN İŞÇİLER NASILDI?
ESKİDEN İŞÇİLER NASILDI?

Benim işçilerle doğrudan ilişkim 1972 yılında başladı. “Eski işçi” dediğimde benim bildiklerim bu yılların işçileridir. Ancak tabii ki daha öncenin işçileri de, “iyice eski işçiler” de var.

FRİTO LAY’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
FRİTO LAY’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sendikamız ile Frito Lay arasında şubat ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.