SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ İÇİN BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ
Dünya ölçeğinde, tarım ve gıda sistemleri köklü değişimlerden geçiyor, giderek daha küresel, yoğun, endüstrileşmiş ve bilim ve sermaye-yoğun hale geliyor.
Dünya ölçeğinde, tarım ve gıda sistemleri köklü değişimlerden geçiyor, giderek daha küresel, yoğun, endüstrileşmiş ve bilim ve sermaye-yoğun hale geliyor. Hızlı şehirleşme ve gelir düzeylerindeki artışlar da tüketici tercihlerinde değişimlere neden oluyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Türkiye Hükümeti ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Uluslararası Daimi Sekretaryası işbirliğiyle yakın zaman önce hayata geçirilen KEİ Sürdürülebilir Gıda Sistemleri için Bölgesel İşbirliği Merkezi (BSEC-CSFS) projesi, sürdürülebilir gıda sistemlerinin geliştirilmesini hedefliyor. Yaklaşık 20 milyon km karelik bir alanı ve yaklaşık 337 milyon nüfusluk bir piyasayı kapsayan KEİ’nin yıllık iç ticaret hacmi 167 milyar ABD Dolarını geçiyor ve bunda tarım ürünlerinin payı da oldukça büyük.