Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
23 Aralık 2012
SAVAŞ ÜSSÜ OLMAK İSTEMİYORUZ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ilk kez patriotların hangi illere kurulacağını açıkladı. Buna göre; patriotlar Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş´a kurulacak. İran ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkenin karşı çıktığı patriot hamlesiyle, Türkiye´nin bölgede savaş üssü haline geleceği ifade ediliyor.

SAVAŞ ÜSSÜ OLMAK İSTEMİYORUZ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ilk kez patriotların hangi illere kurulacağını açıkladı. Buna göre; patriotlar Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a kurulacak. İran ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkenin karşı çıktığı patriot hamlesiyle, Türkiye’nin bölgede savaş üssü haline geleceği ifade ediliyor. 

‘HEDEF HALİNE GETİRİLİYORUZ’

ADANA ve Antep’ten Evrensel’e konuşan insan hakları savunucuları ve emek örgütü temsilcileri, patriotların illerine yerleştirilmesine karşı olduklarını söyledi. İllerinin savaş üssü haline getirilmek istendiğini belirten kurum temsilcileri, "Ortadoğu’nun savaş üssü ve saldırıların hedefi olmak istemiyoruz" dediler, 

 

Başbakan Erdoğan’ın önceki gün katıldığı televizyon programında patriotların Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a yerleştirileceğini açıkladı. Adana’da bulunan insan haklan savunucuları, emek örgütleri emekçiye ayrılması gereken bütçenin savaşa ayrılmasına karşı olduklarını ve Adana’nm savaşın değil barışın simgesi olması gerektiğini belirttiler. 

 

Patriotlardan Adana’ya yerleştirilecek olmasına karşı olduklarını dile getiren İHD Adana Şube SEKRETERİ Osman Kara, savaşlara ve kontrolsüz silahlanmayı istemediklerini söyledi. 

 

AKP hükümetinin savaş üzerinden politika ürettiğini dile getiren Kara, ABD çıkarları doğrultusunda hareket eden AKP hükümetinin İncirlik üssünün ardından patriotları da Adana’ya yerleştirerek Adana’nın ABD’nin savaş üssü haline getirilmeye çalışıldığına dikkat çekti. ABD’nin kan ve gözyaşından başka bir şey istemediğini söyleyen Kara, buna izin vermeyeceklerini ifade etti. 

 

AKP MEZHEPSEL YAKLAŞIYOR

AKP’nin Suriye politikasının mezhepsel şekillendiğine dikkat çeken Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Yöneticisi İlyas Turan ise patriotlarm yerleştirilmesi ile Türkiye halklarının savaşın bir tarafı haline getirilmek istendiğini söyledi. Adana halkının savaşa karşı barıştan yana tavır koyacağını belirten Turan, "Patriotlarm yerleştirildiği yerler savaşın merkezi olur" dedi. 

 

İŞÇİYE 3 KURUŞ SAVAŞA MİLYONLAR

Adana’da asgari ücret ile ilgili düzenlenecek mitingin Tertip Komitesi Başkanı Metal işçisi Celal Soner Şahin de patriotlara ve savaşa karşı olduklarını belirtti. Emekçilere komik oranlarda zamlar önerilirken AKP hükümetinin devasa savaş bütçeleri ayırmasının savaştan yana olduğunun açıkça bir göstergesi olduğunu söyleyen Şahin, emekçilerin ise savaşa karşı olduklarını ifade etti. 

 

Şahin, düzenleyecekleri mitingde savaşa değil emekçiye bütçe ayrılmasını gerektiğini isteyeceklerini söyledi. Suriye’nin ABD eli ile şekillenmesini istemediklerini söyleyen Şahin, bütün işçi ve emekçileri savaşa karşı barıştan yana olmaya çağırdı. 

 

ABD’NİN ÇIKARI VAR

BES Şube Başkanı Sinan Tunç ise iş yoğunluğu nedeniyle mesai kalan emekçilerin 3 kuruşunu gasp eden anlayışın savaşa devasa bütçeler ayırdığına dikkat çekti. Binlerce emekçinin emekli maaşlarının düşük olması nedeniyle emekli olmadığını, emekçilerin geçinebilmek için kılı kırk yardığını ifade eden Tunç, ABD’nin çıkarlarına karşı emekçilerin haklarının gasp edilmesini kabul edilemez olduğunu belirtti. 

 

Patriotların kontrolünde Türkiye’de olmayacağının söyleyen Tunç, ipleri ABD’nin elinde olan bir kukla olmak istemediklerini dile getirdi. 

 

EMEKÇİYE BÜTÇE

Türkiye’ye ve Adana’ya patriotlarm getirilmesinin halkları savaşa sokma çabası olduğunu belirten Genel-İş 2 No’lu Şube SEKRETERİ Cebrail Dağdan, emekçiler olarak savaş istemediklerini söyledi. Savaşlarda ölen ve kaybedeninin her zamana emekçi yoksul halk olduğunun altını çizen Dağhan, savaşın kazananlarının ise sermayedarlar olduğunu ifade etti. 

 

Patriotlarm yerleştirilmesine karşı olduklarının altını çizen Tez Koop-İş Adana Şube sekreteri ibrahim Halil Bebe de hükümetin savaşa değil emekçiye bütçe ayırması gerektiğini dile getirdi. 

 

MECLİS İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Uludere Alt Komisyonu üyesi CHP Ankara Milletvekili Levent Gök Başbakan Erdoğan’ın Uludere katliamıyla ilgiliği açıklamalarını gazetemize değerlendirdi: "Başbakan Uludure konusunda çıkmazın içerisinde. Olayın olduğu andan itibaren Genelkurmayla birlikte bilmesine karşın bugüne kadar olayı karartma, soğutma gayreti içerisinde oldular. Hâlâ insanların kafasında bir soru işareti uyandırmaya çalışıyor. Hayatını kaybeden 34 çocuğumuzun yarattığı büyük tramvayı basit gerekçelerle örtbas etmek yazıktır. Başbakan verdiği pek çok konuşmasında Uludere’nin gündeme getirilmemesini gerektiğini ifade etmişti. Başbakana şu soruyu soruyorum: Uludere’ye niçin gitmedin? Uludere’nin sırrı buradadır." Başkana Uludere ile ilgileri şunu demişti:"Burada 34 kişi deyip bunların sivil olduğuna karar vermek için yargı kararlarını beklemek lazım. Bırakalım bunlar sonucunu açıklasınlar. Bunlar hep sivil olarak gösteriliyor. Ortada netice çıkmadan kalkıyorlar bize özür dileyeceksin diyorlar.".  

 

PATRİOTLARIN Gaziantep’e yerleştireceğini açıklamasından sonra Antep’teki sendika ve kurum temsilcilerinden tepki geldi. Antep’in hali hazırda Suriye’den gelen büyük göçlerle sıkıntılar yaşadığını söyleyen DİSK Bölge Temsilcisi Nihat Bencan, patriotlarla bu bölge hedef haline gelecek. Ortadoğu’da bir savaşı körükleyecektir. Türkiye’yi savaş içine çekmek isteyen ABD’nin ekmeğine yağ sürülecektir" diye konuştu.

Emekçilerin, öleceği ve hiçbir çıkarlarının olmadığı bir savaşın içerisine çekilmek istendiğini dile getiren Bencan, ABD’nin Ortadoğu’da jandarma rolü üslenmesi isteyen Avrupa’daki ülkelerin oyununa gelmemek için bir çaba gösterilmesi bu olaydan vazgeçilmesini talep ediyoruz" dedi. 

 

ÜLKE SAVAŞA GÖTÜRÜLÜYOR

Patriotlarla beraber AKP hükümetinin ülkeyi bir savaşa götürme izlenimin ortaya çıktığını söyleyen KESK Dönem Sözcüsü ve EĞİTİM Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, "Bu bölge de barıştan yana tavır koyulacaksa bölge halklarıyla bu sorunun çözülmesi gerekir. Çünkü savaş göz yaşı acı demektir. Bu Patriotlarm amacı da Amerika’nın güdümünde İsrail’i korumaya yönelik, onların taşeronluğu yapmaktır" dedi. Özellik sınır illerin savaş konusunda duyarlı olmasını isteyen Koç, "Çünkü hazırlanmış olan 2013 bütçesinin de bir savaş bir bütçesi olduğunu, halkı bütçesi olmadığını düşünüyoruz" dedi. Koç, patriotlarla ilgili durumun tekrar değerlendirmesini isteyerek, patriotlarm yerleştirilmemesi gerektiğini belirtti. 

 

‘MÜCADALE EDECEĞİZ’

Emek Partisi İl Başkanı Mecit Bozkurt, "AKP hükümeti tarafından patriotlarm savunma amaçlı olduğu söylense de emperyalistlerin Ortadoğu’yu yeninden dizayn etmesinin açık bir göstergesidir" dedi. Kürecikte radar üssünden sonra patriotlarla beraber ülkenin sonu belli olmayan bir karanlığa gittiğini belirten Bozkurt, "Ülkemizin savaş içine çekilmesini istemiyoruz. Diğer ülkelerin iç işlerine karışılmamasını konusunda AKP hükümetini bir kez daha uyarıyoruz. Patriotlarm kurulmaması içinde mücadele edeceğiz"dedi. Bozkurt, Gaziantep halkına da seslenerek, "Komşu ülkeleriyle aramızda hiçbir sorun bulunmamaktadır. Düne kadar kardeş halk olarak yaşadığımız ülkede AKP hükümetin uyguladığı bu savaş politikalara da karşı çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

DİĞER HABERLER
TÜRKİYE: PERFETTİ VAN MELLE, SENDİKA HAKLARINA SAYGI GÖSTERİN ARTIK!
TÜRKİYE: PERFETTİ VAN MELLE, SENDİKA HAKLARINA SAYGI GÖSTERİN ARTIK!

Perfetti van Melle (PvM) Türkiye’de yerel yönetim sendika üyelerini tehdit etti, korkuttu ve taciz etti; bu eylemler, IUF üyesi Tekgıda-İş’in Mentos ve Chupa Chups şekerleme üreticisinin Türkiye’deki iki fabrikasındaki işçileri başarılı bir şekilde örgütlemesinin ardından başladı.

FİRMALAR İŞÇİLERE ‘DEVAMLILIK’ PRİMİ ÖDEMEYE BAŞLADI
FİRMALAR İŞÇİLERE ‘DEVAMLILIK’ PRİMİ ÖDEMEYE BAŞLADI

Sanayideki eleman sorununa bir de devamlılık problemi eklenince şirketler çalışanlarına 600-1000 TL arasında değişen tutarlarda devamlılık primi ödemeye başladı.

SUÇU NORMAL GÖRMEYİN, GÖSTERMEYİN; “HEP BÖYLE YAPIYORLAR” DEMEYİN!
SUÇU NORMAL GÖRMEYİN, GÖSTERMEYİN; “HEP BÖYLE YAPIYORLAR” DEMEYİN!

Türkiye İstatistik Kurumu denildi mi geniş kitlelerin aklına yalnızca enflasyon verisi gelir. Vatandaş geçim derdinde olduğu için bu gayet normaldir.

İLK FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN OLACAK
İLK FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN OLACAK

Piyasalar gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının faiz indirimine odaklandı. Avrupa Merkez Bankası politika faizinde ilk indirimini 6 Haziran 2024 tarihinde yapacağı toplantıda muhtemelen 25 baz puan indirecek ve yüzde 4 olan politika faizini yüzde 3,75 olarak belirleyecektir.