Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
03 Mayıs 2017
ŞARKÜTERİDE 60 GRAMA TALİM

Pastırma, sucuk, salam gibi geleneksel et ürünlerinin artık 60 gramlık paketler halinde ve kampanya ile satılabiliyor.

ŞARKÜTERİDE 60 GRAMA TALİM

Pastırma, sucuk, salam gibi geleneksel et ürünlerinin artık 60 gramlık paketler halinde ve kampanya ile satılabiliyor. Sektörde yaşanan sıkıntıyla ilgili görüşlerini aktadar Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy, “Artık tüketici, üzerinde kampanya olmayan ürünleri de almıyor. Şarküteri ürünlerini yüzde 50 indirim veya bir alana bir bedava kampanyaları ile satabiliyoruz. Yüzde 20-30’luk indirimler bile satmaya yetmiyor” diye konuştu.

PAKETLER KÜÇÜLDÜ
 
Yılın ilk üç ayında kırmızı et fiyatlarında tüm tedbirlere rağmen düşüş olduğunu aktaran Günsoy, dana eti ürünlerinde yüzde 6, piliç eti grubunda ise yüzde 8’lik zam yaptıklarını ve mayıs ayı itibarıyla zamların raflara yansıyacağını dile getirdi. Geçen yılın ilk üç ayına oranla perakende satış noktalarında bir artış olduğunu bunun da pazarda göreceli bir büyüme etkisi yarattığını anlatan Günsoy, tüketicinin alışveriş alışkanlığındaki değişimleri şöyle değerlendirdi: “Artık normal fiyatından ürünleri satamıyoruz. Mutlaka ciddi bir kampanyası olması gerekiyor. Bu tip uygulamalarla ciro oluşabiliyor. Et fiyatlarından dolayı 370 gramlık sucuklar 250’ye, 250 gramlıklar 200’e geriledi. Salam jambon tipi ürünlerde çabuk tüketilebilecek 60 gramlık aç bitir ürünleri artık pazarı domine ediyor. Eskiden satılan ürünler 150-200 gram idi şimdi bu 60 grama indi. Bundan dolayı ton bazında pazarda bir geriye gidiş var. Kârlılıklar sektörde yüzde 1-3 seviyesinde ”
 
MALİYET FİYATA YANSIMADI
 
Andaç Günsoy, son iki yıldır piyasanın da stabil olduğunu çok fazla büyüme olmadığına işaret etti. 2015’e göre geçen yıl dana eti ve beyaz et fiyatlarında artış yaşandığını kaydeden Günsoy, döviz ve asgari ücretle birlikte maliyetlerin artış gösterdiğini aktardı. Artan maliyetlerin şirketler tarafından fiyatlara gerektiği kadar yansıtılamadığını aktaran Günsoy, “Yüzde 5-6 civarında fiyat artışı yapabildik, maliyetlerimiz ise son iki yılda yüzde 8 arttı. Geçen yıl 182 milyon TL’lik ciro elde ettik, sattığımız tonaj ise değişmedi. Piyasada da toplam olarak bakıldığında ciddi bir ciro artışı yansımadı. Piyasa stabil geçti ve perakende kısmında 1.5 milyar TL’lik bir büyüklük söz konusu” dedi.

YÜZDE 70”İ PAKETE GİRDİ
 
Piyasada 10 yıl öncesine kadar şarküteride açıktan satılan ürünlerin payı yüzde 60’a ulaşırken, bu rakam şimdilerde yüzde 70 paketli, yüzde 30 açıktan satılan ürün olarak değişti. Ürün bazında bakıldığında bu sektörün lideri açık ara sucuk ürün grubu oluştururken, ambalajlı sucuk satışı hâlâ yüzde 50 seviyesinde. Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nde tüketiciler sucuk, kavurma ve pastırma gibi geleneksel tatların yanı sıra salam, sosis, jambon ve füme etin en önemli tüketim bölgeleri. İç Anadolu Bölgesi’nde sucuk tüketimi açık ara önde giderken, sucuğu sırasıyla pastırma ve kavurma takip ediyor.
 
200 MİLYON LİRA CİRO HEDEFLİYOR
 
Şarküteri ürünleri dışında Polonez Brasserie konsepti ile restoran işine de giren şirket, İstanbul’da 3 şube ile faaliyet gösteriyor. Sektördeki düşüş üzerine yatırımlarda yönünü restoranlara çeviren Polonez’in alım gücü ve markası ile bir zincir kuracaklarını açıklayan Andaç Günsoy, şirketin ortakları arasında yer alan Tahincioğlu Grubu ile bu yıl en az 3 projeye imza atacaklarını aktardı. Günsoy, 3 AVM’ye gireceklerini dile getirdi. Özellikle dünya mutfağının sunulduğu Brasserie konseptine odaklandıklarını anlatan Günsoy, perakende tarafında ise 2017 için yüzde 10-12 arası büyüme ile 200 milyon TL ciro hedeflediklerini açıkladı.
DİĞER HABERLER
BAŞIMIZ SAĞOLSUN
BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Bu sabah saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve ne yazık ki çevre illerde de şiddetli etkisini gösteren 7.4 büyüklüğündeki deprem felaketinde can kayıplarımızın olması hepimizi derinden üzmüştür.

12 EYLÜL DÖNEMİNDE YÜKSEK HAKEM KURULU’NUN ÇALIŞMALARI
12 EYLÜL DÖNEMİNDE YÜKSEK HAKEM KURULU’NUN ÇALIŞMALARI

Tekgıda-İş Sendika Akademisi’nin 30 Ocak 2023 tarihli raporunda, Yüksek Hakem Kurulu’na ilişkin mevzuat düzenlemeleri ile 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında yapılan çalışmalara ilişkin hukuki çerçeve sunulmuştu.

ŞUBELERİMİZE DÜZENLİ EĞİTİM
ŞUBELERİMİZE DÜZENLİ EĞİTİM

Sendikamızın eğitim anlayışı tabandan en üst yönetim kademelerine kadar düzenli eğitimlerdir.

BİZİM MİLLETİ SİZ ANLAYABİLİYOR MUSUNUZ?
BİZİM MİLLETİ SİZ ANLAYABİLİYOR MUSUNUZ?

Türkiye ve Türk toplumu hakkında kitap veya makale yazan yabancıların çok büyük bölümünün gerçeklikle ilgisi alakası yoktur.