RAMAZAN SOFRASI ALEV ALEV!
Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı gıda fiyatlarındaki nisan ayı itibariyle yıllık artışın 15 yılın rekorunu kırarak, yüzde 31.86’ya ulaşması Ramazan sofrasına ateş düşürdü.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı gıda fiyatlarındaki nisan ayı itibariyle yıllık artışın 15 yılın rekorunu kırarak, yüzde 31.86’ya ulaşması Ramazan sofrasına ateş düşürdü. Kilogram fiyatı 140 lira olan pastırma- nının 100 gramına 14 lira, 60 lira olan hurmanın 200 gramı için 12 lira öde-yecek olacak vatandaş şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Geçmişte en ucuz öğün olan kahvaltıda tüketilen peynir, zeytin, yumurta, bal, tere- yağ ve reçelin fiyatı da el yakıyor. Beyaz peynirin kilosu 50 lira, yarım kilo alınsa 25 lira, zeytinin 35 lira, yarım kilosu 17.5 lira, yumurtanın 10’luk kutusu da 11 lira, çiçek balının kilosu 62 lira, 250 gramı 14 lira, çilek reçelinin de 500 gramı 7.5 lira, tereyağının 250 gramı 11.50 lira. Bu fiyatlarla sadece iftariyeliği gramla alan aile 110 lirayı gözden çıkarmak zorunda. Bunun yanında yemek yapmaya kalkarsa 40 lira da sebze ve yağı ile yemek için harcasa, toplam iftar sofrası için 150 lirayı gözden çıkaracak. Asgari ücretin 2 bin 20 lira olduğu düşünülürse, bir aylık mutfak harcaması 4 bin 500 lirayı bulacak, bu da asgari ücretin iki katını aşıyor.