Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
19 Mart 2020
PİŞMİŞ VE ÇİĞ GIDALAR TEMAS ETTİRİLMEMELİ

Pişmiş ve çiğ gıdalar birbiri ile temas ettirilmemeli. Donmuş gıdaların çözülme işlemi mutlaka buzdolabında veya mikrodalga fırınlarda yapılmalı

PİŞMİŞ VE ÇİĞ GIDALAR TEMAS ETTİRİLMEMELİ

Ülkeyi ve dünyayı koronavirüs (Covid-19) salgını ve salgınla birlikte ortaya çıkan panik havası sardı. EĞİTİMe geçici süreliğine ara verildi, lokantalar ve AVM’ler hariç tüm sosyal alanlar bir süreliğine kapatıldı.

Yetkililer ve uzmanlar hastalıktan korunmak için yapılması gerekenin, panik havasına kapılmadan hijyen kurallarını uygulamak ve hekimlerin önerileri doğrultusunda davranmak olduğunun altını çizdi.
 
Türkiye’de koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle gözlem altına alınan ve koronavirüs testi pozitif çıkan yurttaşların sayısı artarken, tedbirler üst seviyeye çıkartıldı. Günden güne yayılan Covid-19 gıdalarla enfekte olabilir mi, gıda yoluyla insanlara bulaşabilir mi, sorularını da akla getirdi. Bu virüsün gıda tüketimi ile insana bulaşıp bulaşmadığı yönünde bir rapor bulunmuyor ancak TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Uğur Toprak, yiyecek ve içeceklerle ilgili alınacak önlemler konusunda uyardı.
 
Çabuk bozulabilen gıdaların 2 saatten fazla oda sıcaklığında bekletilmemesi gerektiğini vurgulayan Toprak, “Gıdanın etiketinde yazan saklama, hazırlama, muhafaza ve tüketim koşullarına mutlaka uyulmalı. Donmuş gıdalar asla ortam sıcaklığında çözdürülmemeli veya marine edilmemeli. Çözdürme işlemi mutlaka buzdolabında veya mikrodalga fırınlarda yapılmalı” dedi.
 
ÜRÜNLER ELLE DEĞİL GÖZLE SEÇİLMELİ
 
Toprak, üretici ve tüketicinin dikkat etmesi gereken hususları şu şekilde sıraladı:
 
>> Gıda üreten işletmelerde çalışan personellerin ve gıda tüketiciler ellerini sık sık su ve sabunla en az 20 saniye boyunca yıkamalı ve ellerini tek kullanımlık kağıt havlu ile kurulamalı.
 
>> Ekipmanlar çiğ bitkisel ve hayvansal gıdalara temas ettikten sonra sıcak su ve deterjan ile veya bulaşık makinesinde yüksek sıcaklıkta yıkanmalı.
 
>> Alışverişte çiğ hayvansal gıdalar, diğer gıdalar ve gıda olmayan maddeler birbiriyle temas etmeyecek biçimde ayrı poşetlere konulmalı.
 
>> Pişmiş ve çiğ gıdalar birbiri ile temas ettirilmemeli. Çiğ gıdalarla temas eden tüm malzemeler uygun deterjan ve sıcak su ile yıkanmalı.
 
“Ekmek, poğaça, meyve ve sebze gibi paketsiz ürünler alınırken dokunarak seçmek yerine, göz ile seçip alınmalı” diyen Toprak, açıkta satılan baharat, kuruyemiş ve bakliyatların tercih edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.
 
GIDALAR İYİ PİŞİRİLMELİ
 
GMO, gıda işleme ve hazırlık aşamasında iyi hijyen uygulamalarının takip edilmesi konusunda uyarıyor:
 
>> Gıdayla temas etmeden, gıda üretimine başlamadan önce ellerimizi en az 20 saniye sabun ve suyla yıkamalıyız.
 
>> Pişmemiş bir üründe kullandığımız her türlü araç ve gereçleri yıkamadan pişmiş ürünlerde kesinlikle temas ettirmemeliyiz. Özellikle ellerimizi de pişmiş ve son tüketime hazır olan ürünlere dokunmadan önce uygun bir şekilde yıkadığımızdan emin olmalıyız.
 
>> Pişirilerek tüketilen yiyecekleri, et, süt ve yumurta gibi, çiğ olarak tüketmemeli ve bu gıdaları iyi pişirmeliyiz.
DİĞER HABERLER
COCA COLA İÇECEK’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
COCA COLA İÇECEK’TE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sendikamız ile Coca Cola İçecek arasında şubat ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

DOĞUM SONRASI ÜCRETSİZ İZİN ASKI HALİDİR
DOĞUM SONRASI ÜCRETSİZ İZİN ASKI HALİDİR

Ulusal Bayram ve Genel tatil ücretine hak kazanabilmek bakımından işçi ve işveren arasında iş sözleşmesi ve çalışma ilişkisinin mevcut olması gerekir.

ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI MART AYINDA AZALDI
ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI MART AYINDA AZALDI

Ücretli çalışan sayısı martta aylık bazda yüzde 0,1 azalırken yıllık bazda yüzde 2,6 arttı.

ESKİDEN İŞÇİLER NASILDI?
ESKİDEN İŞÇİLER NASILDI?

Benim işçilerle doğrudan ilişkim 1972 yılında başladı. “Eski işçi” dediğimde benim bildiklerim bu yılların işçileridir. Ancak tabii ki daha öncenin işçileri de, “iyice eski işçiler” de var.