PINAR SÜT ÜRÜNLERİ, 132 NOKTADA ANALİZ EDİLİYOR
Türkiye´yi 1975 yılında paketli sütle tanıştıran Pınar Süt, o günden bu yana tüketiciye güvenilir ürünler sunuyor.
Türkiye’yi 1975 yılında paketli sütle tanıştıran Pınar Süt, o günden bu yana tüketiciye güvenilir ürünler sunuyor. Pınar Süt ürünleri müşteriyle buluşmadan önce 132 kontrol noktasında analiz ediliyor. Dünyanın geçtiği bu zor günlerde salgın sürecinin en büyük öğretilerinden birinin sağlık ve hijyen kadar gıda güvenliği olduğuna dikkat çeken Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkam İdil Yiğitbaşı, "Bu dönemde ambalajlı gıdaların güvenliği harfiyen sağladığı ortaya çıktı. İnsanlar gıda güvenliği kurallarına uygun olarak hijyenik ortamlarda el değmeden hazırlanan ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabiliyor. Alışkanlıklarımızı temelden değiştiren günleri yaşarken, bu dönem bizi ambalajlı gıda ürünlerine, özellikle güvenilir markalara yöneltti" dedi.
1 Haziran Dünya Süt Günü sebebiyle Pınar’ın gıda güvenliğiyle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan İdil Yiğitbaşı, "Tüm ürünlerimizde uyguladığımız ‘Pınar Süt Kalite Kriterleri’ tüketicimize sağlıklı ve güvenilir ürünler sunmamızı sağlıyor" diye konuştu.
Türkiye’de süt sektörünün 1970’li yılların başında Selçuk Yaşar’ın temellerini attığı toplumsal katkı modelinin üzerine inşa edildiğini belirten Yiğitbaşı, "Ürünlerimizin kalitesi, üreticiye verdiğimiz destekle artıyor. Bundan tam 47 yıl önce çalışanlarımız, üreticilerimiz ve tedarikçilerimizle büyümeyi, onlarla bütünleşerek uluslararası alanda söz sahibi olan bir ‘bölgesel güç’ olmayı ana hedef belirledik. Bugün 18 binden fazla üreticimizden aldığımız sağlıklı sütleri işliyoruz. Şu anda Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yatırımlarımızla, üreticilerimizle hayvancılığın kalkınması için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
"1973’ten bu yana güvenilir gıda üretimini ilke edindik"
Pınar Süt’ün kurulduğu 1973 yılından bu yana güvenilir gıda üretimini ilke edindiklerini belirten İdil Yiğitbaşı, gıda güvenliği ile ilgili ilk uygulamalar ve sistem kurma çalışmalarımıza 1996’da oluşturulan HACCP takımlarıyla başladık. 1998’den bu yana uyguladığımız HACCP (hazard analysis and critical control points/ tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları) uygulamalarını, 2006’da başlayan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi çerçevesinde devam ettiriyoruz. HACCP sistemini henüz yasal uygulama zorunluluğu yokken gıda sektöründe ilk uygulayan firmalardan biri olduk. Çalışanlarımızla içselleştirdiğimiz gıda güvenliği uygulamalarını standardın gereklerinden taviz vermeden yerine getiriyoruz." ifadesini kullandı.