PINAR ET, DYO VE MERİNOS HALI YA GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ VERİLDİ
Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, İş süreçlerinin her aşamasında Kalite Yönetim Sistemi ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi´ni kullanarak güvenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretim yapıyoruz.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yayınlanan COVID-19 hijyen yönergesine göre belirlenen kriterleri yerine getirip denetimlerden başarıyla geçerek COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazanan şirketlere Pınar Et, DYO ve Merinos Halı da katıldı. Türk Gıda Kodeksi ve AB standartlarına uygun olarak üretim gerçekleştirdiklerini belirten Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, "İş süreçlerinin her aşamasında Kalite Yönetim Sistemi ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ni kullanarak güvenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretim yapıyoruz. Denetimi tamamlayarak sektörümüzde bu belgeye layık görülen ilk firma olma başarısını gösterdik" dedi. Geçtiğimiz hafta denetime giren Türkiye’nin köklü boya firması DYO da denetimleri başarıyla tamamladı. DYO Çiğli ve Dilovası Üretim Tesisleri denetimden geçerek belgeyi almaya hak kazandı. Halı sektöründe ise söz konusu belgeyi almaya hak kazanan ilk firma Merinos Halı oldu. Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, "COVID-19 ile mücadelede ilk günden itibaren çok önemli yol aldık. Çalışanlarımızın sağlığını korumak için her türlü önlemi uygulamaya koyduk. İç pazarda olduğu gibi ihracatta da önemli mesafeler almaya devam edeceğiz" diye konuştu.