PINAR, 18 İLDE 8 BİN ÜRETİCİYE HAYVAN SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERDİ
Türkiye’de tarıma dayalı gıda sektörünün öncüsü Pınar Süt, kurulduğu günden bu yana sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışıyor, süt sektörünün gelişimi için süt üreticileriyle birlikte hareket ediyor.

Pınar Süt’ün Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ın “Çocuklar daha fazla süt içmeli” vizyonuyla kurulan Pınar Süt, kendine özgü iş modeli ve oluşturduğu ekosistem ile bir sürdürülebilirlik hikayesi yarattı. Bu yönüyle, Türkiye’de süt sektörünün gelişimine yön verdiklerini belirten ve bu vesileyle Dünya Süt Günü dolaysıyla açıklamalarda bulunan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Yaşam için temel gıda maddelerin biri olan süt ve süt ürünlerini ilk günkü tazeliğinde ve en sağlıklı haliyle 48 yıldır Türkiye’nin her noktasına ulaştırıyoruz. Dünyanın en önemli süt üreticilerinden biri olan Türkiye’de maalesef süt tüketiminin aynı boyutta olduğunu söylemek mümkün değil. Nice nesiller büyüten bir firma olarak, başta çocuklar olmak üzere herkesin süt ve süt ürünleri tüketimini teşvik edecek çalışmaları destekliyoruz” dedi.
Yiğitbaşı, “1973’te Ege Bölgesinde başlayan yolculuğumuz, daha sonra Anadolu’yu da büyütecek şekilde devam etti. Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki yatırımlarımızla, üreticilerimizle sektörün daha iyi noktalara gelmesi için çalışıyoruz” dedi.
Pınar Süt’ün kurulduğu ilk günden bu yana düzenledikleri çiftçi eğitimleri ile 8 yıldır Pınar Enstitüsü çatısı altında, ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde’ projesi ile devam ettiklerini aktaran Yiğitbaşı, “Şimdiye kadar, 13 farklı ilde 8 binin üzerinde üreticiye hayvan sağlığı, hayvan besleme ve hijyen eğitimleri verdik. Üreticilerimizi iş ortaklarımız olarak görüyor, ticari faaliyetlerimizle yarattığımız ekonomik değerlerden tüm paydaşlarımızın faydalanmasını amaçlıyoruz” diye ifade etti.
“Gıda güvenliği pandemiyle arttı”
Süt sektörünün gelişmesi için üreticilerin bilinçli ve eğitimli olmasının büyük önem taşıdığına değinen idil Yiğitbaşı, “Gıda güvenliğinin önemi pandemiyle birlikte daha da güçlendi. Bu dönemde tüketicilerin, ambalajlı, sağlıklı ve güvenilir gıdaya yönelimi arttı. Güvenilir süt için süt üreticileri, kooperatiflerimiz ve tüm süt sektörü olarak birlikte hareket etmenin her zamankinden önemli olduğu görüşündeyim. Dünyanın birçok yerinde hala temiz gıdaya erişim bu kadar zorken, tüm paydaşlar olarak her alanda israfı önlemeye çalışmalıyız” diye konuştu.