Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
05 Kasım 2013
PEPSİCO 5 YIL İÇİNDE YÜZDE 100 YERLİ ELİT TOHUMA GEÇİYOR

PepsiCo, önümüzdeki 5 yıl içinde patates tarımında kullandığı suyu ve tüm operasyonlarındaki karbon ayak izini yüzde 50 azaltırken, 2016 yılı itibarıyla elit patates tohum ihtiyacının yüzde 80’ini, 5 yıl içerisinde ise tamamını yerli elit tohumdan karşılamayı hedeflediğini açıkladı.

PEPSİCO 5 YIL İÇİNDE YÜZDE 100 YERLİ ELİT TOHUMA GEÇİYOR

PepsiCo, önümüzdeki 5 yıl içinde patates tarımında kullandığı suyu ve tüm operasyonlarındaki karbon ayak izini yüzde 50 azaltırken, 2016 yılı itibarıyla elit patates tohum ihtiyacının yüzde 80’ini, 5 yıl içerisinde ise tamamını yerli elit tohumdan karşılamayı hedeflediğini açıkladı. 

PepsiCo Türkiye’nin Sürdürülebilir Tarım konusunda hayata geçirdiği yenilikçi projeleri ve gelecek hedeflerini  bir basın toplantısıyla paylaşan PepsiCo Güneydoğu Avrupa Bölgesi Başkanı Eugene Willemsen,  Türkiye’de üretilen cipslik patatesin yüzde75’inin, toplam endüstriyel patatesin ise yüzde 19’unun PepsiCo tarafından satın alındığını söyledi.
 
18 şehirde, 3400 hektar alanda patates yetiştirdiklerini ve dolaylı olarak 40 binden fazla istihdam sağladıklarını kaydeden Willemsen, 2013  yılı sonu itibariyle 70  bin ton cipslik patates ve 12 bin 300 ton sertifikalı patates tohumu depolama kapasitesine ulaştıklarını kaydetti. 
 
PepsiCo Türkiye olarak ayni avans yöntemiyle, tedarikçilerinin toplam gelirlerinin yüzde 40’ına tekabül eden tohum, gübre ve bitki koruma ilaçları gibi maliyetlerini önceden karşıladıklarını da söyleyen Willemsen, çiftçilere hasada kadar 5 ay faizsiz finansal destek verdiklerini, ayrıca patates deposu yapmak isteyen girişimcilere de know how desteği vermeye devam ettiklerini dile getirdi.
 
DİĞER HABERLER
ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI MART AYINDA AZALDI
ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI MART AYINDA AZALDI

Ücretli çalışan sayısı martta aylık bazda yüzde 0,1 azalırken yıllık bazda yüzde 2,6 arttı.

ESKİDEN İŞÇİLER NASILDI?
ESKİDEN İŞÇİLER NASILDI?

Benim işçilerle doğrudan ilişkim 1972 yılında başladı. “Eski işçi” dediğimde benim bildiklerim bu yılların işçileridir. Ancak tabii ki daha öncenin işçileri de, “iyice eski işçiler” de var.

FRİTO LAY’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
FRİTO LAY’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sendikamız ile Frito Lay arasında şubat ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

IUF KADIN KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDIK
IUF KADIN KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDIK

Sendikamızın üyesi olduğu Uluslararası Gıda, Tarım, Otel, Restoran, Yemek Hizmetleri, Tütün ve Bağlantılı İşler İşçileri Örgütleri Birliği’nin (IUF) Kadın Komitesi toplantısına Doğu Akdeniz Bölgesi Başkanı olarak katıldık.