PAHALILIK SÜRDÜKÇE MAAŞA ZAM FAYDASIZ
Vatandaşlar hayat pahalılığındaki artışın bir an önce durdurulmasını istiyor.

Yıl sonu itibarıyla maaş zamları gündeme otururken vatandaşlar, “Ekonomist olmaya gerek yok asgari ücreti 20 bin lira da yapsan pahalılığı düşürmediğin sürece hep problem olacak” diyor.
Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte asgari ücretliler başta olmak üzere çalışanlarda zam beklentisi oluşmaya başladı. Yurttaşlar maaşlarına zam alsalar bile bunun sadece kısa vadede etkili olabileceğini, kalıcı çözüm için hayat pahalılığının bir an önce indirilmesi gerektiğini söylüyor. “Bu pahalılık devam ederken maaşlara zam gelse ne olacak?” diye soran vatandaşlar, “20 bin lira da yapsan şu pahalılığı düşürmediğin sürece asgari ücret hep problem olacak. Bunu bilmek için ekonomi bakam veya ekonomist olmaya gerek yok. Devletin elini taşın altına sokması (lazım. İktidar bizden oy istiyorsa ekonomiyi düzeltmesi lazım” sözleriyle iktidara tepki gösterdi.
REKOR ZAM KISA SÜREDE ERİDİ
Geçen yılın aralık ayında asgari ücrete yüzde 50 zam yapılmış ancak enflasyona bağlı hayat pahalılığı sebebiyle, yapılan zam kısa süre içinde erimişti. Temmuz ayında yüzde 30 ek zam yapılarak maaş 5.500 liraya çıkmıştı ancak bu da kısa süre içerisinde eridi bitti.
Eyüp Işıldak-Tek çözüm gelir dağılımında adalet
“Kor ateşe su döktüğünde daha da kötü yanar. Bu yangının sebebi, gelir dağılımında adaletsizlik, hırsızlık, namussuzluk… Bu kaçakları kapatmadıktan sonra ne kadar zam yaparsan yap yetişemezsin.”
Merve Memiç-Maaş artmasın fiyatlar düşsün
“Zamma hiç gerek yok, hayat pahalılığı düşsün yeter. Zamlar bütçede bir rahatlama oluşturmuyor. Maaşlara zamla her şeyin fiyatı da artıyor, faydası olmuyor. Zam gelmesin ama her şeyin fiyatı düşsün.”
Savaş Ayvaz-20 bin lira da olsa işe yaramaz
“İki ay önce 2-3 liraya aldığım bisküvi şu an 10 lira. Asgari ücreti 20 bin lira da yapsan fiyatları düşürmediğin sürece hep problem. Bunu bilmek için ekonomi bakanı veya ekonomist olmaya gerek yok.”
Filiz Kaya-Önce enflasyonu düşürmek lazım
“Maaşlara en az yüzde 50 zam bekliyorum. Hayat pahalılığını düşürmeden maaşlara zam yapmak kalıcı çözüm değil. Önce enflasyonu düşürmek, ekonomiyi düzeltmek lazım. Maaşlar 20 bin lira olsa da yetmez.”
Ali Erdemci-Hükümetten hiç beklentim yok
“Benim bu hükümetten hiçbir beklentim yok. Zam yapsalar bile şu durumda vatandaşa yaramıyor. İnşallah en kısa sürede bu hükümetten kurtuluruz.”
Nuray Turan-Hayat pahalılığı bitsin isterim ama
“Ben hayat pahalılığının ucuzlamasını isterim. Bir düzen isterim, bir denge isterim ama maalesef yok…”
Ahmet Dülgeroğlu-Zam geliyor, 2 ay sonra kayboluyor
“Maaşa zam alıyorsun, çarşıya-pazara da zam geliyor, o zam 2-3 ay sonra kayboluyor. Ben maaşa da çarşı-pazardaki ürünlere de zam gelmesini istemiyorum.”