ORGANİK TARIM YAYGINLAŞIYOR
Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Arslan ve organik tarım birimi personeliyle Ankara´da Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında 2014 yılında Ayaş ilçesi Gökler mahallesinde tesis edilen organik elma, armut ve erik bahçelerinde incelemelerde bulundu.
Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Arslan ve organik tarım birimi personeliyle Ankara’da Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında 2014 yılında Ayaş ilçesi Gökler mahallesinde tesis edilen organik elma, armut ve erik bahçelerinde incelemelerde bulundu. Proje sahibi üreticilerle fikir alışverişinde bulunan Korkmaz, Ankara’da organik üretim alanlarının artırılması için bu tür projelerin önemine dikkat çekti ve bugün itibariyle Ankara’da 100 çiftçinin 35 bin dekar alanda organik tarım faaliyetini sürdürdüğünü, 15 bin organik küçükbaş hayvan varlığı ve 500 adet anlı kovanla organik bal üretimi yapıldığını söyledi.