Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
25 Temmuz 2017
ORGANİK TARIM YAYGINLAŞIYOR

Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Arslan ve organik tarım birimi personeliyle Ankara´da Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında 2014 yılında Ayaş ilçesi Gökler mahallesinde tesis edilen organik elma, armut ve erik bahçelerinde incelemelerde bulundu.

ORGANİK TARIM YAYGINLAŞIYOR

Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Arslan ve organik tarım birimi personeliyle Ankara’da Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında 2014 yılında Ayaş ilçesi Gökler mahallesinde tesis edilen organik elma, armut ve erik bahçelerinde incelemelerde bulundu. Proje sahibi üreticilerle fikir alışverişinde bulunan Korkmaz, Ankara’da organik üretim alanlarının artırılması için bu tür projelerin önemine dikkat çekti ve bugün itibariyle Ankara’da 100 çiftçinin 35 bin dekar alanda organik tarım faaliyetini sürdürdüğünü, 15 bin organik küçükbaş hayvan varlığı ve 500 adet anlı kovanla organik bal üretimi yapıldığını söyledi. 

Üretim artıyor 
 
İl Müdürü Korkmaz son yıllarda dünyada, Türkiye’de hatta Ankara’da organik ürünlere talebin arttığını bu nedenle Başkent’te organik tarım alanlarının artırılması için çalışmaların yapıldığını kaydetti. Korkmaz, üretimin artmasıyla birlikte fiyatlann normal seyrinde devam edeceğini ve toplumun tüm kesimlerinin organik ürünleri rahatlıkla tüketebileceğinin önemine vurgu yaptı. Müdürlük olarak organik ürünlerin tanıtılmasına yönelik 2016 yılında tanıtım yapıldığını kaydeden Korkmaz, bu tanıtımların 2017 yılında da devam edeceğini belirtti. Ankara’daki üreticilerin ürünlerini pazar günleri kurulan yüzde 100 organik ürünler pazarlarda ve marketlerde satılabildiği gibi diğer illerde kurulan organik pazarlarda da değerlendirildiğini söyledi. 
 
Sahteyi bildirin 
 
Tüketicilere de önemli uyanlarda bulunan İl Müdürü Korkmaz, organik ürünlerin Bakanlık tarafından yetkilendirilen kontrol ve sertifikasyon kuruluşları tarafından denetlenen ve sertifikalandırılan ürünler olduğu; ambalajlı organik ürünlerde organik tarım logosunun ve kontrol sertifikasyon kuruluşunun logosunun mutlaka bulunması gerektiğini bildirdi. Organik Tarım Birimi tarafından üretim alanlarında ve satış yerlerinde gerekli denetimlerin yapıldığını, organik olmayan ürünlerin organik ürün adı altında pazarlanması durumunda direkt müdahale edildiğini, 5262 sayılı Organik Tarım Kanunu’na göre işlem yapıldığını kaydeden Korkmaz, organik olmayan bir ürünü organik ürünmüş gibi pazarlayanların Alo 174 Gıda Hattına bildirilmesini istedi.
DİĞER HABERLER
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI

TÜGİS (Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası) tarafından organize edilen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi bugün itibarıyla gerçekleştirildi. Gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren zirveye Genel Başkanımız İbrahim ÖREN katılım sağladı.

BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Örgütlü olduğumuz işyerlerimizdeki baştemsilcilerimize yönelik düzenlenen Sosyal İletişim Eğitimi Eskişehir sosyal tesislerimizde Firuz Kanatlı Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK
İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Komisyonu’nun ikinci toplantısı öncesi, ilk toplantıya katılmayan Türk-İş’e ayrıca bir davet yapılıp yapılmayacağı sorusuna “Sosyal diyalog gereği her türlü süreci işleteceğiz. Sendikaların görüşlerini alacağım. Mutlaka istişarede bulunacağız” yanıtını verdi.

IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE  STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI  9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ
IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI 9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

IUF tarafından 9–12 Aralık tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Gıda İşletme Bölümü Yönlendirme Grubu Toplantısı ile Stratejik Liderlik Komitesi Toplantısı’na sendikamız adına Genel Başkanımız İbrahim Ören ve Genel Mali Sekreterimiz Ali Bükülmez katılım sağladı.