Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
09 Kasım 2011
ONLAR BAYRAMI DİRENİŞLE KARŞILADI

Türkiye´nin 5 bölgesinde direnişleriyle Kurban Bayramı´nı karşılayan işçiler, umuda olan yolculuklarını soğuk havaya rağmen sürdürdükleri mücadeleleriyle ortaya koyuyor.

ONLAR BAYRAMI DİRENİŞLE KARŞILADI

Türkiye’nin 5 bölgesinde direnişleriyle Kurban Bayramı’nı karşılayan işçiler, umuda olan yolculuklarını soğuk havaya rağmen sürdürdükleri mücadeleleriyle ortaya koyuyor. İşte direnişteki işçilerin mücadele süreci şöyle:

‘MÜCADELEMİZ TÜRKİYE’NİN DİRENİŞİ’
(Hugo Boss Tekstil işçileri, 42. Gün)
izmir’de bulunan Alman tekstil markası Hugo Boss Fabrikası’nda bugüne kadar 75 işçinin işine son verildi, işçilerden 13 u Türk-tş’e bağlı Teksif-lş Sendikasına üye. Sendikalı oldukları için kendilerinin işten atıldığını belirten Mustafa Kılıç. "Mücadelemiz sadece Hugo Boss işçilerin değil tüm Türkiye’nin direnişidir" ifadesinde bulunmuştu.

‘YA FABRİKA KAPANACAK YA SENDİKA GİRECEK’
(Savranoğlu Deri İşçileri 97. GÜN)
İzmir Savranoğlu Deri Fabrikası’nda sendikalı oldukları için işten atılan işçiler, 97 gündür direnişlerini sürdürüyor. İşten atılan işçilerden Yusuf Nalbant, işten neden atıldıklarını, esas gerekçelerini ve mücadelelerindeki kararlılığı şöyle ifade etmişti:
"Bir arkadaşıma küfür ettiğim gerekçesiyle işten atıldım. Oysa böyle bir durum yok. Asıl neden sendikal çalışmayı başlatan işçilerden biri olmamdır. Ya bu fabrika kapanacak ya da sendika buraya girecek."
Patron, sendikalı oldukları için 3 işçiyi işten atmış daha sonra "fabrikayı kapatacağını" gerekçe göstererek 38 işçiyiTuzla’daki Kampana Deriye sürgüne göndermişti. Ancak, işçiler İstanbul’da kalacak yer ayarlanmadığından fabrikada kalmak zorunda kalmıştı. Fakat patron, işçilerin "fabrikayı işgal ettiğini" gerekçe göstererek tazminat haklarını da gasp ederek işten çıkarmıştı. Bunun üzerine işçiler, direnişi Savranoğlu Fabrikası önünde sürdürme kararlılığıyla izmir’e geri dönmüştü. 1 Ağustos’tan bu yana toplam 42 işçinin işine son verildi.

SENDİKAYA ÜYE OLDULAR, İHANETLE SUÇLANDILAR
(Kampana Deri İşçileri, 233. GÜN)
Tuzla Kampana Deri Fabrikası’nda taşerona bağlı olarak çalışan işçiler, işyerindeki kötü şartlara karşı daha iyi bir gelecek için anayasal haklarını kullanarak Deri-lş Sendikası’na üye oldu. Sendikal faaliyetler devam ederken 21 Mart 2011 tarihinde ilk işçi kıyımı başladı. Bugün işten çıkarılan işçi sayısı 16’ya ulaşmış durumda. Bir çocuk annesi olan Nüsran Dinçer, sendikalı olma ve işlerine son verilme sürecini şu sözlerle ifade etmişti:
"Son dönemlerde ücretlerde aksamalar oluyordu ve ücretleri dörde bölüyorlardı. Arkadaşlarla, yan yana gelerek ‘Bu eziyet, bu kölelik nereye kadar’ dedik. Bizim haklarımızı savunacak mutlaka bir sendika vardır, diye düşündük. Benim eşime tehditler gelmeye başladı, taşerondan, eve geldiler ‘Ekmek yediğiniz kapıya ihanet ediyorsunuz’ şeklinde konuşmalar yaptılar. Telefonlarla da tehdit ettiler. Biz sendikaya üye olmak isteyen arkadaşlarımızın imzalarını aldık. Bundan sonra diğer arkadaşlarımızı da işten çıkarmaya başladılar"

‘HAK YERİNİ BULUNCAYA KADAR DİRENİŞ’
(Metal İşçileri, 64. GÜN)
İzmit SNOP Metal Fabrikası’nda bugüne kadar 19 işçi işten atıldı. Birleşik Metal-lş üyesi işçiler, işe geri dönme talebiyle fabrikanın önünde direniş çadırı kurdular. Birleşik Metal-ls Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, işverenin anayasal suç işlediğini belirterek hak yerini buluncaya kadar direnişlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

METAL İŞÇİLERİ 162 GÜNDÜR DİRENİYOR
(GEA Klima İşçileri)
DİSK’e bağlı Birleşik Metal-lş Sendikası’nın 3 yıldır örgütlü olduğu Gebze Organize Sanayi’nde kurulu bulunan yüzde yüz Alman sermayeli GEA Klima’da işçiler haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atıldı. 1 Haziran 2011 tarihinde 7 işçinin işine son verildi. Daha sonra arkadaşlarının direnişlerine destek.veren 12 işçinin işine 12 Temmuz’da, geri kalan 42 işçinin ise 19 Temmuz’da lokavt ilan edilerek işlerine son verildi, işçiler, işe iade davası açtı. Patronun işten atılanların dışında 35 kişyi işe aldığını belirten işçiler, bu durumu sendikal örgütlülüğe yönelik bir girişim olarak değerlendiriyor.

SAMSUN’DA 10 AYDIR DİRENİŞ SÜRÜYOR
Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde işten atılan Dev Sağlık-İş üyesi 6 taşeron sağlık işçisi 287 gündür direniyor. 26 Ocak’ta başlayan direniş, özel güvenliklerin ve polisin baskısına rağmen kararlılıkla devam ediyor. İşçiler, bugüne kadar 5 resmi 2 dini bayramı hastane bahçesinde direniş çadırında geçirdi, işçiler, "İşimize, işyerimize, emeğimize ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz. Direne-direne kazanacağız" ifadesinde bulunuyor.

MERSİN LİMAN İŞÇİLERİ DİRENİŞİN 110. GÜNÜNDE
Mersin Uluslararası Liman işletmeciliği (MIP) bünyesindeki Uğursan A.Ş adlı taşeron firmanın alt taşeronu N.Ç Denizcilik’te işten atılan 35 işçi direnişlerinin 110. gününde. Liman işçileri, Kurban Bayramı’nı direnişle karşıladı.

BALIKESİR TEKSTİL İŞÇİLERİ DİRENİŞLERİNİN 133. GÜNÜNDE
Balıkesir İŞBİR Sentetik Dokuma Sanayi AŞ’de taşeronda çalışan 50 işçi, sendikalı olmalarının ardından işten atıldı. Fabrika önünde direnen işçiler, işe iadelerini ve 12 saat çalışma, maaş ödemelerindeki aksaklıklar, bozuk yemek, izin kullandırmama, keyfi pazar mesaisi gibi ağır çalışma koşullarının düzeltilmesini istiyor.

PATRON SENDİKALI OLANLARI TERÖRİST İLAN EDİYOR
(DESA Deri İşçileri, 285. GÜN)
Düzce DESA Fabrikasında çalışan Deri-lş Sendikası’na üye olan 2 işinin 28 Ocak 2011 tarihinde işlerine son verildi. İşçilerden Serdar Kuru tuttuğu günlükte patronun işçilere yönelik baskılarını şu sözlerle anlatıyor: "Güvenlik amiri S.A bir bayan arkadaşımızın yanına defalarca gidip "Sen sendikaya üyeymişsin biliyoruz" diyerek baskı yapmış "gel istifa et bunlar pkk’lı terörist yoksa seni bu fabrikada süründürürüm, rahat vermem burnundan getiririm’" diyerek tehditler savurmuş"

GÖZDAĞINA KARŞI HAKLARINI SAVUNMAKTA KARARLILAR
(Motor İşçileri, 40. Gün)
Uluslararası bir şirket olan Franklin Elecktric’in izmir’de bulunan IMPO Motor Fabrikası’nda 237 işçi çalışıyor. İşçilerin çoğunluğu Birleşik Metal-iş Sendikası üyesi. 30 Eylül 2011 tarihinde başlayan işçi kıyımı sonucu bugün işlerine son verilen 7 işçi, mücadelelerini sürdüreceklerini ve patronun gözdağına karşı içerideki işçi arkadaşlarıyla beraber sendikalı olma haklarını savunacaklarını belirtiyor.

‘KIŞ DA OLSA YAĞMUR DA OLSA DİRENİŞE DEVAM’
(DEDAŞ İşçileri, 50. GÜN)
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ve taşeron firma tarafından 17 Eylül 2011 tarihinde 7 işçi işten çıkarıldı. Arkadaşlarının işten çıkartılmasını protesto etmek için AKP Diyarbakır il binasına yaptıkları yürüyüşe katıldıkları gerekçesi ile 21 işçi daha DEDAŞ tarafından işten çıkarılmıştı. Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, yaşananların enerjide özelleştirme politikalarının sonucu olduğunu ve bir bütün olarak taşeron sistemine ve özelleştirmelere karşı çıktıklarını belirtiyor, işçiler, işe geri alınana kadar direnişlerini sürdüreceklerini söylüyor, işten çıkarılan Mustafa Sumerkan, "Kış da olsa yağmur da olsa ne olursa olsun işe geri alınıncaya dek buradaki direnişimize devam edeceğiz" diyor.

 (TARIK TEKGÖZLİ, AYDINLIK, 08/11/2011)

DİĞER HABERLER
GÖSTERMELİK BİR TOPLANTI
GÖSTERMELİK BİR TOPLANTI

Yıllar sonra toplanan Çalışma Meclisi’nin taslak gündemi belli oldu.

İHRACATTAN DÖNEN GIDALARI BİZE Mİ YEDİRİYORLAR?
İHRACATTAN DÖNEN GIDALARI BİZE Mİ YEDİRİYORLAR?

İhracattan dönen gıdaları bize mi yediriyorlar?

BUGÜN 23 NİSAN
BUGÜN 23 NİSAN

“Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” diyen M. Kemal Atatürk’ün yolunda, biz 23 Nisanlarla büyüyenler; koşullar ne kadar çetin, imkanlar ne kadar yetersiz olursa olsun, cumhuriyeti bütün değerleri ile koruma kararlılığından asla vazgeçmeyeceğiz. Bu kararlılığımız her 23 Nisan’da daha da güçlenecektir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun.

İŞÇİ SAĞLIĞI İKLİM TEHDİDİ ALTINDA
İŞÇİ SAĞLIĞI İKLİM TEHDİDİ ALTINDA

ILO’ya göre aşırı sıcaklığa bağlı yaralanmadan kaynaklı 1 yılda 18 bin 970 işçi yaşamını yitirdi.