‘ÖLÜMLERLE DEĞİL ÖNLEMLERLE ANILMALIYIZ
´Ölümlerle değil Setlerin ´tehlikeli´ sınıfa geçirilmesini sağlayan Oyuncular sendikası Başkan, önlemlerle anılmalıyız´ Meltem Cumbul

Setlerin "az tehlikeli" sınıftan "tehlikeli" sınıfa geçirilmesini sağlayan Oyuncular Sendikası ile SİNE-SEN, konuyla ilgili olarak dün bir basın toplantısı düzenledi.
Oyuncular Sendikası ile SİNE-SEN’in bu talebi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Tehlike Sınıfı Yükseltme Komisyonu tarafından kısa bir süre önce kabul edilmişti. Yapımcılar artık setlerin "tehlikeli" sınıfına kabul edilmesiyle birlikte iş sağlığı ve güvenliği konusunda yasal zeminde önlemler almak zorunda kalacak.
Oyuncular Sendikası Başkanı Meltem Cumbul, işçi sağlığı ve güvenliği konusunda kendi üyelerine eğitim vermeyi planŞimdi haşrüL dayanış manın! Şimdi başrol dayanışmanın! Şimdi başrol. dayanışmanın! Tilbe Saran, Emre Gürcanlı, Meltem Cumbul, Zafer Ayden ladıklarını söyledi. Cumbul, "Bu iş tehlikeli bir iş. Setlerde iş kazaları, ölümleri oluyor. Artık ölümlerle değil önlemlerle anılmak istiyoruz" dedi.
Cumbul, ayrıca, televizyon kanallarına, yapımcılara, set çalışanlarına, reklam verenlere ve reklam ajanslarına da setlerdeki güvenlik standartlarını yükseltmek için birlikte çalışma çağrısı yaptı.
Sinema Emekçileri Sendikası / SİNE-SEN Genel Başkanı Zafer Ayden ise "Üyelerimizle yaptığımız çalışmalar neticesinde, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin setlerimizde ne kadar arka planda kaldığını fark ettik. Rehber kitapçıkla alınması gereken önlemler konusunda sektörümüzün tüm bileşenlerini bilgilendirmek, işyerlerimiz olan setlerde risk analizleri yapılmasını sağlamak ve çalışma şartlarımızı elbirliğiyle düzeltmeyi umuyoruz" dedi.
Oyuncular Sendikası Genel SEKRETERİ Tilbe Saran da oyuncuların gerçek sesini duymaya çalıştıklarını belirterek sektörün ihtiyaçlarını öğrenme yönünde çalışmalara devam edeceklerini söyledi.