Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
TavsanliUn
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
TavsanliUn
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
19 Ekim 2016
NUTELLA’DAN TÜRK FINDIĞI AÇIKLAMASI

Nutella ve Kinder gibi ürünlerin üreticisi Ferrero SpA, İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu’nun (Coldiretti), ülkeye ithal edilen tarım ürünleri arasında “En tehlikeli 10 gıda” listesinde Türk fındığını ilk sıraya alması üzerine bir açıklama yaptı.

NUTELLA’DAN TÜRK FINDIĞI AÇIKLAMASI

Manisa’da üretim tesisleri bulunan ve ürünlerinde ağırlıkla Türk fındığını kullanan Ferrero’dan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Yaklaşık 20 yıldır faaliyette olduğumuz Türkiye’de, kaliteli fındık üretimi ve Türk fındığının dünya pazarlarında en iyi şekilde değerlenmesi her zaman hedeflerimizden biri oldu.Gıda sağlığı üzerine basında çıkan haber ve açıklamalar ışığında, Ferrero grubu olarak, tüketicilerin sağlık ve gıda güvenliğinin vazgeçilmez bir önkoşul ve tartışılmaz bir öncelik olduğunu belirtiriz.”

“PİYASANIN EN İYİ SEÇİLMİŞ FINDIKLARINI ALIYORUZ”

Türkiye’nin fındık devi Oltan Gıda’yı 2014 yılında bünyesine katmış olan Ferrero’nun açıklamasında, kuru meyvede kullanılan zararlı maddelerin mevcudiyeti, satın alınan ham maddenin kalitesine ve hasat, seleksiyon, depolama ve işleme sürecine bağlı olduğu vurgulanarak, “Ferrero olarak her zaman, hem kalite hem de gıda güvenliği açısından piyasanın en iyi seçilmiş fındıklarını alıyoruz” denildi.

Avrupa Komisyonu’nun, kurutulmuş meyve aflatoksin tolere edilebilir üst sınırını, 2009 yılında 4’ten 10 ppb’ye (milyarda kısım) yükselttiği hatırlatılan açıklamaya şöyle devam edildi:

“Ferrero, üretim sistemini bizzat, sürekli ve detaylı bir biçimde kontrol ederek mevcut limiti korumuş, böylece ürünlerine yasal limitlerin çok üstünde bir güvenlik seviyesi sağlamıştır. Piyasadaki mevcut ürünlerimiz analiz edilerek yaptığımız beyanların doğruluğu kolayca tespit edilebilir.”

NUTELLA TESTİ GEÇTİ

Öte yandan, bağımsız bir Alman Vakfı olan Stiftung Warentest (Nuss-Nougat- Cremes: Schmeckt Nutella wirklich am beste) geçen Nisan ayında Almanya ve İtalya’da üretilen fındıklı 21 sürülebilir kremi tahlil ettiğini belirten Ferrero, bu tahliller sonucunda zararlı katkı maddesi analizinde sadece Nutella ve bir başka fındıklı kremin en iyi sonucu verdiğini anımsattı.

Açıklama, “Ferrero için tüketici sağlığı, kesinlikle en önemli değerdir” ifadeleriyle sonlandırıldı.

İtalyan devi Ferrero, dünya genelindeki 20 fabrikasından birini, 300 milyon liralık yatırımla 2013 yılında Manisa’da açmıştı.

Türkiye’deki yıllık cirosu 1.2, dünyada ise 10 milyar Euro’ya ulaşmış olan şirket, tüm rakiplerini geride bırakacak bir hamle yaparak, Türkiye’nin en büyük fındık ihracatçısı olan Oltan Gıda’yı satın almıştı.

İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu (Coldiretti), içerdiği kanserojen aflatoksin maddesinde belirlenen sınır limitini aştığı gerekçesiyle Türk fındığını en tehlikeli gıda olarak göstermişti.

Coldiretti ayrıca, İtalya’ya Türk fındığı ithalatının 2015’te yüzde 47 artarak 295 milyon Euro’ya ulaştığı ve böylece tarihi bir rekor kırdığını da vurgulamıştı.

DİĞER HABERLER
YUMURTA FİYATINDA SERT ARTIŞ
YUMURTA FİYATINDA SERT ARTIŞ

Gıda fiyatlarındaki artıştan yumurta da etkilendi. Geçen ay tanesi 2 lira olan organik yumurtanın fiyatı 4 liraya yükseldi. Esnaf fiyatların haftalık olarak değiştiğini ifade etti.

EPİSTEMOLOJİK KOPUŞ ENFLASYONDA
EPİSTEMOLOJİK KOPUŞ ENFLASYONDA

TÜİK eylül ayında resmi enflasyonun yıllık yüzde 83,45 olarak hesaplandığını açıkladı. 24 yılın en yüksek enflasyonu yaşanırken iktidar baz etkisine güveniyor. Bu enflasyon hesabı ücret zamlarını etkileyecek.

GIDA SEKTÖRÜNDE 106 BİN 821 ŞİRKET RİSKLİ KATEGORİDE
GIDA SEKTÖRÜNDE 106 BİN 821 ŞİRKET RİSKLİ KATEGORİDE

Hazine ve Maliye Bakanlığı gıda sektöründe, 106 bin 821 şirketi vergisel yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmeyen mükellef açısından riskli kategorisinde bulunduğunu açıkladı.

ÖZELLEŞTİRME KONUSUNDA TÜRK-İŞ’İN AÇIKLAMALARI (2003-2019 DÖNEMİ)
ÖZELLEŞTİRME KONUSUNDA TÜRK-İŞ’İN AÇIKLAMALARI (2003-2019 DÖNEMİ)

Özelleştirme sürecinin başladığı ve hızlandığı dönemde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilerin çok büyük bölümü Türk-İş’e bağlı sendikalarda örgütlüydü.