MYANMAR’DA HAKSIZ BİR ŞEKİLDE İŞTEN ÇIKARILAN HOTEL SENDİKASI LİDERLERİ İŞE GERİ İADE SÜRECİNİ KAZANDI
Bagan Hotel River View’de 1 yıldan fazla süredir yürüttüğü sendikal faaliyetlerinden ötürü haksız bir şekilde işten çıkarılan 5 sendika liderinin tamamı işe geri alındı ve yönetim sendika ile olumlu bir müzakere sürecine başladı.

Bagan Hotel River View’de 1 yıldan fazla süredir yürüttüğü sendikal faaliyetlerinden ötürü haksız bir şekilde işten çıkarılan 5 sendika liderinin tamamı işe geri alındı ve yönetim sendika ile olumlu bir müzakere sürecine başladı.
Sendikanın IUF’e bağlı olan Bagan Nyaung Çalışma Örgütü üyesi olduğu biliniyor. Geçtiğimiz yıl IUF sendikayı desteklemek için büyük bir kampanya başlatmış ve bağımsız örgütlenme hakkının engellenmesi ile ilgili ILO’ya şikayet etmişti.
Bagan’daki sendika üyelerinin olağanüstü cesareti ve bağımsız olan Hotel işçileri Sendika Federasyonu HLOB’un oynadığı önemli rol ile 5 sendika liderinin işe alınması Myanmar’da sendikal hakların tanınması açısından dönüm noktası oldu. Birçok yerel örgüt, işe alınma kampanyasına destek verip dayanışma dileklerini belirtti.
İşten atılan 5 sendika liderinden biri olan Bagan Hotel River View Sendikası sekreteri U Myint Oo, IUF ve tüm üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti. Myint Oo, “ Artık sendikamıza hem işverenin hem de hükümetin büyük saygısı var ve haklarımızı genişletebileceğimiz boşluğu geri kazandık.” ifadelerini kullandı.
IUF’in Asya-Pasifik sekreteri Hidayat Greenfield ise, sendika liderlerinin işe geri alınmasına çok sevindiklerini ve bu işe geri alınmaların önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.