TÜİK’in 2023 verilerine göre çalışan çocukların yüzde 30’u tarımda yer alıyor. İSİG Meclisi’ne göre ise 2024’te iş cinayetlerinde ölen çocukların yüzde 31’i tarım işçisiydi. 2013’ten bu yana en az 2 bin 58 tarım işçisi yaşamını yitirdi, bunlardan 402’si çocuktu.
Türkiye ekonomisi 1994 yılında önemli bir ekonomik kriz yaşadı. Tansu Çiller’in başbakanlığındaki DYP-SHP Koalisyon Hükümeti, ekonomik krizin yükünü öncelikli olarak işçilere ve memurlara yüklemeye kalkınca, 1994 yılı yoğun işçi ve memur eylemleriyle geçti.
AKP’nin ara zam yapmaya yaklaşmadığı 22 bin 104 TL’lik asgari ücret, haziran ayı itibarıyla 6 bin TL eridi. Asgari ücretle Fransa’da 147 kilogram et alınabilirken Türkiye’deki bu ücretle yalnızca 22 kilogram geliyor.