MUĞLA İŞÇİSİ MİTİNGE HAZIRLANIYOR
Muğla´da santrallerin ve madenlerin özelleştirilmesine karşı dönüşümlü açlık grevini sürdüren işçiler, 29 Aralık´ta yapılacak Milas mitingine hazırlanıyor. Enerji ve maden işçileri, bu mücadelenin özelleştirmeler iptal edilene kadar süreceğini vurgulayarak, Emek ve Bağımsızlık Mitingi için tüm emek dostlarını Milas´a davet ediyor.

Yılın son sözü Muğla işçilerinden gelecek Santral ve madenlerin özelleştirilmesine karşı açlık grevini sürdüren işçiler, 29 Aralık’taki Milas mitingine hazırlanıyor. soL’a konuşan enerji ve maden işçileri, ihaleler iptal edilmeden mücadelenin sona ermeyeceğini vurguluyor.
Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleriyle, GELİ Kömür İşletmesi’nin özelleştirilmesine karşı açlık grevini sürdüren enerji ve maden işçileri, bir yandan da 29 Aralık’ta yapılacak olan mitinge hazırlanıyor. Ekim ayında yaptıkları Ankara yürüyüşünün ardından özelleştirmelerin iptali yönünde bir karar bekleyen Tes-İş ve Türkiye Maden-İş üyesi işçilere hükümetin verdiği yanıt, ihale tarihlerini açıklamak olmuştu. AKP iktidarı, 24 Ocak günü Yeniköy ve Kemerköy, 10 Şubat günü ise Yatağan Termik Santrallerinin ihalesini yapmaya hazırlanırken, işçiler de ihalelerin iptal edilmemesi durumunda 24 Ocak günü aileleriyle birlikte Ankara yürüyüşünü başlatmayı planlıyor. Dönüşümlü açlık grevlerine başlayan enerji ve maden işçileri, yaptıkları açlık grevinin anlamını "Bu mücadelenin 3-5 günlük değil, ölümüne olduğunu göstermek için yapıyoruz" sözleriyle özetliyor. 9 Aralık’tan beri devam eden açlık grevlerinin 6’ncı gününde, 2 gündür açlık grevinde olan Yatağan Termik Santral işçisi Veyis Karaca rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Karaca, hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu oldu. Dönüşümlü açlık grevinde nöbeti devralan işçiler, sürdürdükleri mücadeleyi soL’a anlattı.
’29 ARALIKTA HERKESİ MİLAS’A BEKLİYORUZ’
Osman İlhan-Maden İşçisi: Kurumlarımız özelleştirme kapsamına alınınca, işyerlerimizde huzursuzluk başladı. Çünkü biz biliyoruz ki, özelleştirme, işsizlik, güvencesiz çalışma ve emek sömürüsü demektir. Özelleştirmeye karşı çıkarken yalnızca kendi çıkarlarımızı düşünmüyoruz. Cumhuriyet’in değerlerinin yok edilmesine, halkın malı olan kamu işletmelerinin yağmalanmasına karşı çıkıyoruz. Buralar, kurulduğu günden beri zarar etmeyen, bölgeye büyük katma değer sağlayan kurumlar. Özelleştirmeye karşı sendikamızın aldığı kararlara uyuyoruz. 29 Aralık günü de yılın son sözünü işçiler söyleyecek. Özelleştirmeye karşı yapılacak olan "Emek ve Bağımsızlık Mitingi"ne tüm emek dostlarını davet ediyoruz.
Mesut Ertel-Yatağan Termik Santrali İşçisi: Bizler işe yeni giren grup olarak, özelleştirme illeriyle karşı karşıya kaldık. Mücadelemizi her beraber, halka duyurmaya çalışıyoruz. İşyerlerimizi sattırmamak için, açlık grevi de dahil olmak üzere, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kamu kuruluşları kimsenin malı değildir. Hiçbir siyasi iktidar, kamu kuruluşlarını kendi menfaati için kullanamaz. İşyerlerimizi canımız pahasına koruyacağız.
’90 GÜNDÜR DİRENİŞ ÇADIRINDAYIZ’
Mehmet Bayır-GELİ Maden İşçisi: Bizler buraya çoluk çocuğumuzun rızkım kazanmak için geldik. Mevcut siyasi iktidar ise bizim rızkımızı elimizden almaya çalışıyor. Hükümet birilerine peşkeş çekmek için işyerlerimizi satmak istiyor. Bizler bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz.
Kemal Özcan-Tes-İş Yatağan Şube TEŞKİLAT SEKRETERİ: Biz bu yola "Ölmek var, dönmek yok" diyerek çıktık ve bunun en somut örneği de başlattığımız açlık grevidir. 90 gündür direniş çadırındayız. İşyerlerimiz sahipsiz değildir ve özelleştirmeye karşı sonuna kadar mücadele etmeye hepimiz kararlıyız. Bu mücadeleyle ülkedeki umutsuzların umudu haline geldik. Özelleştirmeyi emeğe, demokrasiye ve bağımsızlığımıza bir saldırı olarak görüyor ve siyasi iktidarın ihalelerden derhal vazgeçmesini istiyoruz. 29 Aralık Pazar günü yapacağımız "Emek ve Demokrasi Mitingi" için tüm emek dostlarını ve halkımızı Milas’a bekliyoruz.