MOROĞLU’NDAN DİRENİŞE DESTEK
Billur Tuz´da eylemci işçileri ziyaret eden CHP İzmir Milleti ekili Moroğlu, işçilerle dirlikte Yaşasın Sınıf Dayanışması sloganı attı. Menemen´de Savranoğlu Deri işçileriyle eylem çadırında bir araya gelen Moroğlu, sorunları tek tek not aldı.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 41 gündür eylemde olan Billur Tuz isçilerine ve Menemen’de 196 gündür çadırlarında hak arayışlarını sürdüren Savranoğlu işçilerine destek ziyaretinde bulundu.
Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Billur Tuz Fabrikası’nda, 49 işçinin Tek-Gıda İş Sendikası Dunyesinde örgütlenmesi üzerine işten çıkan İması ardından, toplu sözleşme düzeninde işe dönme ve taşeron olarak çalışan diğer emekçilerin kadrolu olması talepleriyle 41 gündür devam eden direniş eylemine ilk kez bir milletvekili destek ziyaretinde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, sendikal haklannı kazanmak için yola çıkan emekçiİere basan diledi ve hak arayanlann yanında yürüyeceğini söyledi.
EYLEM ÇADIRINA ZİYARET
49 işçinin tek bir fire vermeden sendikal mücadelesini sürdürmesinin önemine vurgu yapan Moroğlu, "Yap hep beraber ya hiçbirimiz, diyerek yola çıkan Billur tuz işçilerini alın terine sahip çıkarak sendikalılarına mücadelesi vermeleri nedeniyle kutluyorum" dedi. Tek-Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse de, ilk kez bir milletvekilinin eylemlerine katılarak kendilerine güç verdiğini belirterek, "Biz inanıyoruz ki, emek mücadelesinin yanında olan siz, Meclis’te de önergelerinizle, konuşmalarınızla bizim sesimiz olacaksınız" diye konuştu.
Daha sonra Menemen’e geçen Moroğlu, burada en başından beri eylemlerinin her aşamasında omuz destek verdiği Savranoğlu Deri işçilerinin "eylem çadır"ını ziyaret etti. 196 gündür çadırda hak arama eylemi yapan Deri-İş Şube Başkanı Makum Alagöz, işçiler ve işçilerin çocuklanyla sohbet eden Moroğlu, Türkiye’de çalışma yaşamının 1980 askeri darbesi ardından sendikal faaliyet ve örgütlenme bakımından gerilediğini belirtti.
Moroğlu, şöyle konuştu: "1980 öncesinde Türkiye’de nüfus 42 milyon iken, 2,5 milyon sendikalı çalışan vardı. Kamu çalışanları bu oranın 5’te birini oluşturuyordu. Nüfusumuz şu anda 80 milyon, ancak sendikalı işçi sayısı 650 bin. Bunun çoğu da kamu alanında örgütlü. İş adamları, doktorlar, mühendisler nasıl kendi meslek kuruluşlarına ve örgütlerine üye olabiliyorsa; örgütlenebiliyorsa; fabrikada ve kamuda çalışan herkesin sendikalı olması ve taşeronun son bulması gerekiyor" açıklamasında bulundu.