Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
22 Eylül 2023
MEY, SU KULLANIMINI YÜZDE 50 DAHA AZALTACAK

Mey/Diageo, 2017 yılından bu yana 488 sürdürülebilirlik projesini hayata geçirdi.

MEY, SU KULLANIMINI YÜZDE 50 DAHA AZALTACAK

Şirket Genel Müdürü Levent Kömür, “Son 15 senede üretimde kullandığımız su miktarını, üretim hacmimiz çok artmasına rağmen yarı yarıya indirdik. Önümüzdeki 7 yılda yüzde 50 daha indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yarattıkları ekosistemin temellerini, üzüm, anason, su ve cam olarak tarif ediyor Mey/ Diageo Genel Müdürü Levent Kömür. Suya dikkat çekiyor. “Üzüm, anason ve su varsa biz varız. Dolayısıyla doğanın, hammaddenin ve tabii insanın sürdürülebilirliğini önemsiyoruz. Doğanın sürdürülebilirliği konusunda birinci önceliğimiz su; çünkü Türkiye ne yazık ki su fakiri bir ülke. Örneğin biz, son 15 senede üretimde kullandığımız su miktarını, üretim hacmimiz çok artmasına rağmen yarı yarıya indirdik. Önümüzdeki 7 yılda yüzde 50 daha indirmeyi hedefliyoruz” şeklinde özetlenebilecek sözleriyle şirketleri açısından sürdürülebilirlik kavramının ayrı bir önem taşıdığına da vurgu yapıyor.

18 yıl P&G’de üst yönetici olarak çeşitli ülke yönetimlerinde görev alan, 2012’de girdiği Mey/ Diageo’da 2017’den bu yana Genel Müdür olarak görev yapan Levent Kömür ‘ün başında bulunduğu Mey/Diageo, Türki-_ ye’nin olduğu kadar dünyanın da en büyük alkollü içki şirketi. 2011’den bu yana Türkiye’de kurulu Mey/Diageo, ülkemizin en büyük üzüm işleyici kuruluşu. Toplam 27 bin üreticiye dokunuyor. Sürdürülebilir tarım adına, hem işletmelerine ve üreticiye katkı sunan hem de doğadan daha az tüketen projelere imza atıyor.

Levent Kömür, 2017 yılından bu yana 488 sürdürülebilirlik projesini hayata geçirdiklerini ifade ediyor. Faaliyet alanı itibariyle üzümün daha az değere sahip bölümünü satın aldıklarını ve kullandıklarını kaydeden Levent Kömür, “Bu açıdan üreticiye direk fayda sağlıyoruz. Kullanmadığımız üzüm ve posasından gübre üretimi yapıyoruz. Kullandığımız tüm ürünlerin doğaya geri dönüşüm oranı yüzde 99’unu buluyor. Yanı sıra üretim kademelerimizin her noktasında kullandığımız ürünler ve mamullerin yerli girdi olması da ayrıca gurur verici” diye konuşuyor.

Sürdürülebilirliğin insanla ilişkisinde birinci önceliğimiz olan üretimde çalışma barışının sağlanması için Tekgıda-İş Sendikası’yla tesislerimizde iş birliği yapıyoruz. Şirketimizde işçi sendikasının örgütlü olmasından gurur duyuyoruz.

BAĞLAR,DAMLAMA SU SİSTEMİYLE TANIŞTI

Şirket, en büyük üretim tesisinin bulunduğu Alaşehir’de, Şah yar Bölgesi’nde yer alan 60 hektar büyüklüğündeki alanda, yeraltı su varlığının korunmasına yönelik önemli bir proje başlattı. Çiftçilerin bağlarındaki ürün kalitesinin artırılması, verimin yükseltilmesi ve çiftçilerin gelirinin artırılması amacıyla damla sulama yapılabilecek alt yapı oluşturuldu. Kullanılan su miktarında yaklaşık olarak yüzde 50 tasarruf sağlanan bu alt yapı ile birlikte iki sulama döneminde şu ana kadar yaklaşık 50 bin m3 su tasarrufu sağlandı. Damla sulama projesi ile; lokal olarak bölgedeki su varlığı korunurken, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının 6,12,13 ve 15’inci maddelerine uyum sağlandı. 2026 yılı sonuna kadar proje kapsamında tasarruf edilecek toplam su miktarı yaklaşık 80 olimpik havuzun içini doldurabilecek suya eşit olacak.

YERLİ ÜZÜM ÜRETİMİNE DESTEK

Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk’ün öncülüğünde Türkiye bağcılığına yapılan yatırımlardan biri olarak Trakya bölgesinde yerini alan, zamanla gözden düşen Semillon üzümünün hak ettiği değeri tekrar kazanması için sürdürülebilir bir tarım projesi hayata geçirildi. Levent Kömür, “Keza Öküzgözü ve Boğazkere üzümleri Anadolu’ya ait kadim üzümler. Dolayısıyla bu üzüm türlerinin yaşatılması da oldukça önemli. Şarköy ve Elazığ’daki 55 hektarlık bağlarımızda Anadolu’nun karakterli üzümlerini üretmeye başladık. Mey/Diageo’nun Elazığ Şarap Üretim Tesisi, öküzgözü ve Boğazkere’yi yerinde işleyebilen tek üretim tesisi. Yanı sıra bu iki üzüm cinsinden yapılan rakılarımızla alanımızda fark yarattık” diyor.

KAYNAK Ekonomim.com
DİĞER HABERLER
BARRY CALLEBAUT’TA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
BARRY CALLEBAUT’TA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sendikamız ile Barry Callebaut Türkiye arasında şubat ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

YOKSULLUK SINIRI 58.205 LİRA
YOKSULLUK SINIRI 58.205 LİRA

Açlık sınırı 19 bin 980 lira ile asgari ücreti 2.978 lira astı.

YÜKSEK FAİZ GELİR ADALETSİZLİĞİNİ BÜYÜTÜYOR
YÜKSEK FAİZ GELİR ADALETSİZLİĞİNİ BÜYÜTÜYOR

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, yüksek faize dayanan bir politikanın ‘gelir ve servet adaletsizliğini derinleştireceğine’ dikkat çekti.

İŞÇİ SINIFLARI ENTERNASYONALİST DEĞİL, MİLLİYETÇİDİR
İŞÇİ SINIFLARI ENTERNASYONALİST DEĞİL, MİLLİYETÇİDİR

1 Mayıs, “işçi sınıflarının uluslararası düzeyde birlik, dayanışma ve mücadele günü”dür.