Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Elmacık Atasu
Belkalper
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Socotab
Pepsi
Tuborg_Bira
Vakıf Zeytinlikleri
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
TavsanliUn
Tat
Taris
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
Elmacık Atasu
Belkalper
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Socotab
Pepsi
Tuborg_Bira
Vakıf Zeytinlikleri
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
TavsanliUn
Tat
Taris
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
28 Eylül 2020
KOVİD-19’A KARŞI İŞVERENİN ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Özellikle işyerlerinde insanların servis araçları, soyunma dolapları, yemekhaneler, çay içilen mekanlar ve üretim sürecinde birbiriyle yakın temasta olduğu durumlarda, üretimin sürmesinin garanti altına alınabilmesi için önlemlerin alınması gerekiyor.

KOVİD-19’A KARŞI İŞVERENİN ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Kovid-19 virüsü, gereken önlemlerin ihmal edilmesi nedeniyle, etkisini artırıyor. Fiziksel mesafe, maske ve el temizliği konularında gereken duyarlılık gösterilmeyince, bu sonuç kaçınılmaz. Düğünler, taziye ziyaretleri, asker uğurlamaları engellenebilir ancak üretimin ve eğitimin devam etmesi de gerekiyor. Bu durumda yapılması gereken, önlemlerin alınmasıdır. Özellikle işyerlerinde insanların servis araçları, soyunma dolapları, yemekhaneler, çay içilen mekanlar ve üretim sürecinde birbiriyle yakın temasta olduğu durumlarda, üretimin sürmesinin garanti altına alınabilmesi için önlemlerin alınması gerekiyor.

Bu önlemlerin alınmasından işveren, bu önlemlere uyulmasından işçiler sorumludur.
 
İŞVEREN İŞYERİNDE GÜVENLİĞİ SAĞLAMAKLA YÜKÜMLÜDÜR
 
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre işveren işçilerin işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Bu yükümlülük, işçinin sağlığı ve güvenliği için eğitim ve bilgi verilmesi dahil her türlü tedbirin alınmasını, gerekli araç ve gereçlerin sağlanmasını da kapsamaktadır.
 
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre işveren işyerindeki sağlık ve güvenlik önlemlerini değişen şartlara uygun hale getirmelidir. Kovid-19 salgını döneminde gerekli önlemlerin alınması daha da önem kazanmıştır.
 
İşyerinde bir kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması, kullanılan ortak alanlar nedeniyle, tüm işçileri virüsün kendilerine de bulaşması tehlikesi ile karşı karşıya bırakmaktadır. 6331 sayılı Yasanın 13. maddesinde, işyerinde ciddi ve yakın bir tehlike ile karşı karşıya kalan çalışanların iş sağlığı ve güvenliği kuruluna, kurul yoksa işverene başvurarak durumun tespit edilmesini isteme hakkı bulunmaktadır. İşveren bu konuda gerekli girişimlerde bulunmazsa, işçiler ildeki Sağlık Müdürlüğü’ne ve İl Pandemi Kurulu’na başvurarak test yapılmasını talep edebilir.
 
İŞYERİNDE HANGİ ÖNLEMLER ALINMALI?
 
İşyerlerinde alınacak önlemler konusunda iki önemli genelge bulunmaktadır. Bu önlemlerin özellikle uyarılara rağmen alınmaması, Kovid-19 virüsü bulaşma riski altındaki işçiye iş sözleşmesini kıdem tazminatını alarak haklı nedenle feshetme hakkı tanımaktadır.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 20 Mart 2020 tarihinde “İşyerinde Koronavirüse (Kovid-19) Karşı Alınması Gereken Önlemler” adıyla kapsamlı bir genelge yayınladı. 7 sayfalık bu genelgede alınması gereken önlemler ayrıntılı olarak sıralanmaktadır.
 
Sağlık Bakanlığı da yayınladığı “Kapalı İşyeri/Ofislerde Kovid-19 İçin Alınacak Önlemler” genelgesini yayınladı. Bu genelgede şunlar belirtilmektedir:
 
“Kapalı işyeri/ofis olarak: fabrika, market, atölye, plaza, vb. gibi kapalı çalışma alanları ifade edilmektedir.
 
“Kapalı işyeri/ofisler sık sık havalandırılmalıdır.
 
“İşyerlerinde çalışanlar arasında en az 1 metre mesafe olması sağlanmalı ve çalışanlar maske takmalıdır.”
 
“Yemekhanede masalar ve sandalyeler arası mesafe en az 1 metrede olacak şekilde (tercihen 2 metre) düzenleme yapılmalıdır. Çay içme molalarında da benzer kurallara dikkat edilmelidir.
 
“Solunum yolu enfeksiyonu belirtileri olan (ateş, öksürük, nefes darlığı) personel iyileşene kadar çalıştırılmamalı ve sağlık kuruluşuna yönlendirilmelidir.
 
“İşyerlerinde, lavabolarda sabun ve kolay erişilebilir yerlerde alkol bazlı el antiseptiği bulundurulmalıdır.
 
“İşyerleri temizliğinde özellikle sık dokunulan yüzeylerin (kapı kolları, telefon ahizeleri, masa yüzeyleri gibi) temizliğine dikkat edilmelidir.
 
“Bilgisayar klavyeleri, telefon ve diğer cihaz yüzeyleri %70’lik alkolle silinerek dezenfeksiyon sağlanmalıdır.
 
“İşyerinde Kovid-19 pozitif bir kişinin varlığı durumunda, İl/İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimine ivedilikle bilgi verilmelidir.
 
“Maske takma kurallarına tam uyularak çalışılan bir işyerinde, bir çalışanın Kovid-19 pozitif çıkması durumunda etrafındaki kişiler yakın temaslı kategorisinde değil, temaslı kategorisinde değerlendirilir. Kovid-19 pozitif kişinin takip ve tedavisi sağlık kuruluşunca yönetilir, diğer çalışanlar maskesini takarak çalışmaya devam eder. İl/İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, hastalık belirtileri açısından 14 gün süreyle takip edilir.”
 
İşverenin bu yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle işyerinde çalışan başka bir işçiden kendisine Kovid-19 virüsü bulaşan bir işçi, iş kazasına uğramış kabul edilir.
DİĞER HABERLER
1960’LARIN İŞÇİSİ NASILDI? GÜNÜMÜZÜN İŞÇİSİ NASIL?
1960’LARIN İŞÇİSİ NASILDI? GÜNÜMÜZÜN İŞÇİSİ NASIL?

Türkiye’de günümüzde giderek daha da güçlenmekte olan “bağımsız ve demokratik bir Türkiye” ve “sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya” mücadelesinin ana gücü, işçi sınıfımızdır. İşçi sınıfımızın yapısını ve davranış dinamiklerini anlamadan, bu büyük sınıfın güvenini ve desteğini kazanmak mümkün değildir.

İŞ KANUNUNDA BELİRTİLEN MAZERET İZİNLERİ
İŞ KANUNUNDA BELİRTİLEN MAZERET İZİNLERİ

Kurumsal bir firmada işbaşı yaptım, imzaladığım dört sayfalık iş sözleşmemde işveren lehine her şey var diyebilirim. Fazla çalışma, denkleştirme, mecburi hizmet, başka işyerinde çalışmama gibi her şeye onay vermiş oldum. Önceki işyerimde böyle değildi. Aklıma takılan bir konuyu sormak istiyorum. İş sözleşmemin bir yerinde evlilik ve birinci derece yakınların ölümünde 3 gün, eşin doğum yapmasında 5 günlük izinlerin ücretinin ödenip ödenmeyeceğine işverenin karar vereceği yazıyor. Onay verdiğim bu ifade ileride sıkıntı yaratır mı?

GIDA ZAMMINDA DÜNYA LİDERİYİZ
GIDA ZAMMINDA DÜNYA LİDERİYİZ

Tarımda dışa bağımlılığı her geçen gün artan Türkiye, gıda fiyatlarında yıllık yüzde 20.6’ya ulaşan artışla OECD ülkeleri arasında şampiyon oldu.

İŞ DE YOK İŞSİZLİK MAAŞI DA
İŞ DE YOK İŞSİZLİK MAAŞI DA

Koronavirüs salgınında onuncu ayı geride bıraktık. Ancak 10 ayın sonunda başlayan aşı çalışmaları salgının gidişatına yönelik olumlu düşüncelere neden olsa da tam anlamda ne zaman normal hayata geçileceği henüz bilinmiyor.

TEKGIDAIS

BEDAVA
İNCELE