KARTONSAN’DA İŞÇİLER KAZANDI
KOCAELİ´de Başiskele Kullar bölgesinde faaliyet gösteren Kartonsan Fabrikası´nda greve bir gün kala uzlaşma sağlandı.

KOCAELİ’de Başiskele Kullar bölgesinde faaliyet gösteren Kartonsan Fabrikası’nda greve bir gün kala uzlaşma sağlandı.
Kartonsan işvereni ile Selüloz-lş Sendikası yetkilileri arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son anda uzlaşıldı. 161 işçi ilk yıl için 350 TL seyyanen zam, ikinci yıl için de TÜFE oranında zam alacak.
İşçilerin üye olduğu Selüloz-lş Sendikası, Pazartesi günü grevin başlayacaklarını açıklamış ve karar fabrika kapısına asılmıştı. Cuma günü işverenin çağrısı üzerine yapılan görüşmede de işverenin yüzde 16 zam teklifi nedeniyle anlaşmaya varılamamıştı.
Grevden önceki son görüşme 4.5 saat sürdü. İşveren, sendikanın seyyanen zam talebini kabul etti. Zam, ilk yıl için seyyanen 350 TL olarak yapılacak. İkinci yıl için de TÜFE oranmda artış yapılacak. Sosyal ödemeler de zam doğrultusunda yeniden ayarlanacak.
İşveren ve sendika arasında toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından grev kararı kaldırıldı.