Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
20 Eylül 2010
‘İTHAL ET SAĞLIĞI BOZAR’

Kesilmiş ve hafif dondurulmuş etin Türkiye’ye nasıl gireceği, tahlillerin nasıl olacağı bilinmiyor

‘İTHAL ET SAĞLIĞI BOZAR’

Kesilmiş ve hafif dondurulmuş etin Türkiyeye nasıl gireceği, tahlillerin nasıl olacağı bilinmiyor

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiyenin 1986dan bu yana ilk kez hafif dondurulmuş et ithalatını serbest bıraktığını belirterek Bu kararı hem sağlık hem de ekonomik açıdan riskli ve yanlış görüyorum diye konuştu.

Son olarak hafif dondurulmuş et ithalatının serbest bırakıldığını belirten Yetkin, düzenlediği basın toplantısında Türkiye 1986dan bu yana ilk kez hafif dondurulmuş et ithalatını serbest bıraktı. Kesilmiş ve hafif dondurulmuş etin Türkiyeye nasıl gireceği, tahlillerin nasıl olacağı bilinmiyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının bu süreç başlamadan önce bizim yeterli besi hayvanımız yok diye açıklaması gerekiyordu. Besi hayvanı ve damızlık sayısının arttırılmasına ihtiyaç vardı. Böyle yapılsaydı, belki 6 ay-1 yıl içinde halkımız daha ucuz et yiyebilirdi. İthalat olur ama asıl sorun üretimle çözülür değerlendirmesini yaptı. 1996’da deli dana hastalığı riski nedeniyle Avrupaya kapıların kapatıldığını, bu riskle beraber Türkiyenin et ihtiyacını uzak mesafedeki ülkelerden karşıladığını anlatan Yetkin, vatandaşın ithal edilecek ette deli dana riskini düşüneceğini de vurguladı.

Yetkin, Türkiyenin 1980lerin ortalarına kadar et hayvancılığı açısından Ortadoğunun en zengin ülkesi olduğunu, birçok ülkeye et ihraç ettiğini belirterek 1980lerin ortalarında Türkiyede hayvancılığın merkezi konumunda bulunan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terör olaylarının artmasıyla hayvancılığın büyük darbe aldığını anlattı. Yetkin, aynı dönemde diğer bölgelerde de meraların hızla ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Yetkin, hayvancılığı ayakta tutan kurumlardan biri olan Et ve Balık Kurumunun 1995te özelleştirildiğini, sahip olduğu kombinaların 10da 9unun kapatıldığını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

DİĞER HABERLER
BİTEN KONUT SAYISINDA 13 YIL ÖNCEYE DÖNÜLDÜ
BİTEN KONUT SAYISINDA 13 YIL ÖNCEYE DÖNÜLDÜ

Bir yandan “Dağ taş apartman doldu, ev doldu” diyoruz; ama diğer yandan geçen yılın verilerine göre biten ve kullanıma hazır hale gelen konut sayısında tam 13 yıl öncesine geri dönüldüğünü görüyoruz.

ANADOLU EFES’TE TARİHİ SÖZLEŞME!
ANADOLU EFES’TE TARİHİ SÖZLEŞME!

Uzun yıllardır örgütlü olduğumuz Anadolu Efes Biracılık ile ekim ayı başından itibaren yürütülen ve grev aşamasına geldiğimiz 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde anlaşma sağlandı.

RAMAZAN PİDESİNİ ZAMLI YİYECEĞİZ
RAMAZAN PİDESİNİ ZAMLI YİYECEĞİZ

Ramazan ayının vazgeçilmezi pide fiyatlarına yüzde 79 zam geldi. Her gün 2 adet 500 gramlık Ramazan pidesi tüketen bir ailenin aylık pide masrafı 1.800 lira olacak.

DOSAN KONSERVE’DE (LİPTON ÇAY) TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
DOSAN KONSERVE’DE (LİPTON ÇAY) TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Dosan Konserve (Lipton Çay) işletmesinde yeni dönemde yapılacak zamların belirleneceği toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, bugün yapılan ilk toplantıyla başladı.