Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
22 Aralık 2011
İŞYERLERİ BOŞALDI SOKAKLAR DOLDU

KESK ve sağlık örgütlerinin düzenlediği grev başarılı oldu. Hastanelerden, okullara, vergi dairelerinden adalet saraylarına kadar birçok kamu kuruluşunda dün hizmet verilemedi.

İŞYERLERİ BOŞALDI SOKAKLAR DOLDU

KESK VE SAĞLIK ÖRGÜTLERİNİN GREVİ YÜKSEK KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İşyerleri boşaldı sokaklar doldu

        KESK ve sağlık örgütlerinin düzenlediği grev başarılı oldu. Hastanelerden, okullara, vergi dairelerinden adalet saraylarına kadar birçok kamu kuruluşunda dün hizmet verilemedi. Kamu emekçileri, ücretsiz sağlık ve eğitim hizmeti için, insanca yaşam, eşit işe eşit ücret, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, baskı ve sürgünlere son verilmesi, halkların kardeşliği talepleri ile greve çıktı.

       İstanbul’daki kamu emekçileri üç koldan Beyazıt’a yürüdüler. Sabah saatlerinden itibaren sağlık örgütleri hastanelerde, "Halk Meclisleri" kurup sözü hastalara verirken, bildiri de dağıtarak neden grevde olduklarını anlattılar.

       İstanbul Tıp Fakültesinde çalışan sağlık emekçileri ve öğrenciler, hasta ve yakınlarını da yanlarına alarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesine yürüdüler.

       Buradaki sağlık çalışanları ile birlikte üçüncü kolu oluşturan sağlık emekçileri, diğer KESK üyeleri ile Yusufpaşa’da birleştiler.

 İNSANCA YAŞAM İÇİN GREVDEYİZ

       Çapa’dan yürüyüşe geçen KESK üyelerine Sendikal Güç Birliği Platformunu oluşturan Petrol-İş, Hava-İş, Tekgıda-İş, Tez Koop-İş, Kristal-İş, Belediye-İş, TÜMTİS, Deri-İş üyeleri ile birliğin içinde olma yan Haber-İş, Yol-İş, TMMOB, DİSK Ge nel SEKRETERİ Tayfun Görgün, Birleşik Metalİş, Genel-İş, Nakliyat-İş, Ataması Yapılmayan öğretmenler, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, TKP.ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Kortejin en.,önünde "İnsanca bir yaşam için grevydeyiz" pankarı taşındı.

       Yürüyüşte SES, BES ve EĞİTİM Sen üyelerinin  kitleselliği dikkat çekerken, grevin de  özellikle bu iş kollarında etkili olduğu kaydedildi.

EMİNÖNÜ’DEN YÜRÜDÜLER

       Anadolu Yakasındaki hastaneler ile vergi dairelerinde greve katılım yüzde yüze yakın oldu. EĞİTİM Sen üyesi öğretmenlerin de greve çıkması nedeniyle bazı okullarda eğitim yapılamadı. Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe belediyelerinde çalışan memurlar da greve çıktılar. İşyerlerinde açıklamalar yapan kamu emekçileri, saat 10’dan itibaren Kadıköy’den vapurlarla Eminönü’ye geçtiler. Burada kortejler oluşturan kamu emekçileri, Beyazıt’a yürüdüler. Milli EĞİTİM Müdürlüğü binasının önünden geçerken duran eğitim emekçileri, eğitimin ticarileştirecek olan politikaları protesto ettiler.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

       Her iki yürüyüş kolunun birleşmesinin ardından Beyazıt Meydanı tamamen doldu.

       İstanbul Üniversitesi ana kapışma "Bu işyerinde grev var" pankartı asıldı. İstanbul Üniversitesinden toplu olarak çıkan üniversite öğrencileri ellerine taktıkları kelepçelerle arkadaşlarının tutuklanmasını protesto ettiler. 

       Halkların Demokratik Kongresi (HDK) adına Milletvekilleri Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün gönderdiği destek, mesajı konuşmalar başlamadan önce okundu.

       Mitingde ilk olarak Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) adına söz alan Havaİş Genel Başkanı Atilay Ayçin, AKP’nin politikalarını eleştirerek, ortak mücadele çağrısı yaptı.

       DİSK Genel SEKRETERİ Tayfun Görgün de saldırı politikalarına, tutuklamalara karşı Beyazıt Meydanı’m dolduranların nasıl mücadele edilmesini gerektiğini ilan ettiğini dile getirdi.

CİCİM AYLARI BİTTİ

       TTB adına konuşan Merkez Konsey üyesi Osman Öztürk, Hükümet ve Sağlık Bakanlığının ellerinin hastaların cebinde olduğunu söyledi. Sağlıkta reform adı altında yürütülen politikalarda cicim aylarının bittiğine dikkat çeken Öztürk, artık ilaç basma katkı payı alınacağını, yeşil kartların iptal edileceğini, herkesin prim ödemek zorunda olduğunu, tüm hastalardan katkı payı alınacağını dile getirdi.

       Türkiye’deki sağlıkçıların hükümetin politikalarından mutsuz olduğunu söyleyen Öztürk, "Adınızın ak olduğunu söylüyorsunuz, ancak önemli olan anlınızın ak olmasıdır. Sizin alnınızın karasını, bizim beyaz önlüklerimiz bile temizleyemez" diye konuştu.

BİRLEŞİK MÜCADELE

       KESK Genel SEKRETERİ İsmail Hakkı Tombul ise AKP’nin saldırılarına karşı Türkiye genelinde kamu emekçilerinin, taleplerini haykırdığını kaydetti.

       Bülent Arınç’ın KESK’i hedef alan konuşmasına tepki gösteren Tombul, hükümetin Memur-Sen ile beraber kamu emekçilerini hedef alan politikalarına izin vermeyeceklerini söyledi.

       AKP’nin kamu emekçilerinin grev ve toplusözleşme hakkı vereceğini söylediğini hatırlatan Tombul, ancak hazırlanan yeni düzenlemede bu hakların yine olmadığını dile getirdi. Tombul, bundan sonra alanlarda ve işyerlerinde birleşik emek hareketini yaratmanın en önemli görev olduğunu kaydetti.

EMEKÇİLER KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEYİ REDDETTİ

       Mersin’de başta eğitim, sağlık ve maliye emekçileri olmak üzere greve katılan binlerce emekçi hükümetin politikalarına karşı alanlara çıktı. Bazı okullarda eğitim-öğretim faaliyeti tamamen durdurulurken SES’in örgütlü olduğu hastanelerde acil servisler dışında hasta bakılmadı. Tıp Fakültesi Polikliniklerinde doktorlann tamamına yakını iş bıraktı. MALİye merkez binasına ‘Bu işyerinde Grev Var’ pankartı asılırken tren istasyonunda amirler dışında çalışan kalmadı. İş bırakan emekçilere Genel-İş üyesi işçiler, liman işçileri, ataması yapılamayan öğretmenler, Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri ve siyasi partiler katılarak destek verdiler. BES Genel Başkanı Osman Biçerin katıldığı basın açıklaması mitinge dönüştü.

       Grev kapsamında Eskişehir’de iki eylem yapıldı. KESK üyeleri şehir merkezinde yaptıkları yürüyüş sonrasında Hamamyolu Saat Kulesinde basın açıklaması yaptı. Eskişehir Tabip Odası ve SES Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde eylem yaptı. Burada yapılan açıklamalarda KHK’lann hastaneleri birer ticarethaneye dönüştürmeyi amaçladığına dikkat çekildi.

BÜTÇEDE EMEKÇİ YOK

       Kocaeli’de başta EĞİTİM Sen üyesi öğretmenler olmak üzere kamu emekçileri işyerlerinde iş bırakarak greve yüksek oranda bir katılım sağladılar. İzmit Merkez Bankası önünde bir araya gelen KESK üyelerine, iş bırakan sağlık örgütleri ve doktorlar da katıldı. Gebze’de kamu ‘emekçileri öğretmen evinin bahçesinde toplanarak bir yürüy/üş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Gebze Sendikalar Birliği ve 203 gündür direnişte olan GEA işçileri önlükleriyle destek verdiler.

       Kayseri’de Kayseri EĞİTİM ve Araştırma Hastanesi poliklinikleri önünde ve Kayseri Meydanında olmak üzere iki eylem yapıldı.

       Kırklareli’de kamu emekçileri başta okul’ıar, belediye ve hastaneler olmak üzere tüm işyerlerinde iş bıraktılar.

       Manisa’da 21 Aralık grevi çok sayıda emekçinin katılımıyla gerçekleşti. Sabah saatlerinde işyerlerinde toplanan KESK üyeleri iki ayrı koldan yaptıktan yürüyüşle Manolya Meydanı’nda buluştu. KESK Edremit bileşenleri 21 Aralıkta iş bırakarak Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar.

       KESK Çorum Şubeler Platformunun aldığı grev kararı kent merkezindeki okullarda, devlet hastanelerinde ve diğer kamu kurumlarında etkili oldu. KESK üyeleri, sabah saatlerinde Bahabey Caddesi’nde toplanarak basın açıklamasının yapılacağı postane önüne yürüdüler. Kamu emekçilerine dernek ve siyasi partiler destek verdi.

       İskenderun’da greve yoğun bir katılım gözlendi. Grev özellikle okul ve hastanelerde hissedildi. KESK Dönem Sözcüsü Fatoş Tatar yaptığı açıklamada, iskenderun ilçe Milli EĞİTİM Müdürlüğünün sitesinde yayınlanan yazıda greve katılan öğretmenlere işlem uygulanacağı yönündeki ifadelere tepki gösterdi.

 REDDEDİYORUZ

       Bursa’da da kamu emekçileri, kamuda genel grev kapsamında alanlardaydı. Greve DİSK ve Türk-İş‘e bağlı bazı sendikalar da destek verdi. Yaklaşık iki bin kamu emekçisinin katıldığı yürüyüşle emekçilere birlik çağnsı yapıldı.

       Aydın’da Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Poliklinik binası önünde bir araya gelen KESK, TBB, Öğretim Elemanlan Derneği, diğer demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler yapılan basın açıklamasıyla taleplerini yinelediler.

       Niğde’de EĞİTİM Sen ve SES üyeleri sloganlarla Hükümet Meydanı’na yürüdü.

       Lüleburgaz’da kamu emekçilerinin grevi Tüm Bel-Sen’e bağlı belediye emekçilerinin tam katılımıyla gerçekleşti.

ADANA’DA GREVE YOĞUN KATILIM

       Adana’da grey birçok iş kolunda uygulandı. İki farklı koldan Uğur Mumcu Meydanına yürüyen emekçiler taleplerini sloganlarla dile getirdiler.

       Grev eğitim işkolunda etkili oldu. EĞİTİM Sen Adana Şube yöneticileri Karşıyaka Meslek Lisesinin kapısına "Bu işyerinde grev var" pankartı astılar. Karşıyaka Meslek Lisesi Öğretmenleri okul önünde eylem yaptılar. Okullara girmeyen, hizmetten gelen gücünü kullanan eğitim emekçileri EĞİTİM Sen önünde toplanarak, buradan Büyük Şehir Belediyesi Tiyatro Binası önünde diğer Meydanda konuşmalar başlamadan önce de bir grup gazeteci DİHA ve Gündem gazetesi çalışanların gözaltına alınmasını ka-mera ve fotoğraf makinelerini yere bırakarak protesto ettiler. Kamu emekçileri ise "Özgür basın susturulamaz" sloganı ile gazetecilere destek verdi. emekçilerle buluştular.

       BES üyesi büro emekçileri de birçok devlet dairesinde iş bıraktı. Sabah saatlerinden itibaren çalıştıkları dairelerden aşağı inen maliye emekçileri, önemli oranda işlerin durmasını sağladılar. Seyhan vergi dairesi önünde toplanan BES üyeleri burada eylem yaptılar.

       Sağlık emekçileri ise Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinde iş bırakarak, SSK, Numune Hastanesi ve Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önüne geldiler. Buradan diğer kamu emekçilerine katıldılar. Kamu emekçilerine Türk-İş, DİSK, TUMTİS, TMMOB, Dev Sağlık-İş, Emek Partisi, ÖDP ve Halkevleri de destek verdi.

       Basına açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Resmiye Kaya, sağlıkta dönüşüm politikaları ile ne kadar para o kadar sağlık döneminin başladığını ifade etti. Sağlıkta dönüşüm politikalarının cicim aylannın bittiğini söyleyen Kaya, sağlığın paralı hale gelmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

       Daha sonra söz alan EĞİTİM-Sen Şube Başkanı Kamuran Karaca ise, AKP Hükümetinin sağlıkta olduğu gibi eğitim alanını da piyasaya açmak istediğini belirtti. KESK Dönem Sözcüsü Muzaffer Yüksel, AKP’nin başta sağlık olma üzere birçok alanı ticarileştirmeye çalıştığını ifade etti.

SAĞLIKÇILAR VE HASTALAR KHK’YI VETO ETTİ

       Şişli Etfal EĞİTİM ve Araştırma hastanesinde grev yüzde yüze yakın katılımla gerçekleşti. Grevci emekçiler sabahın erken saatlerinde hastanenin bahçesine grev çadırını kurdular. Daha sonra niçin greve gittiklerini anlatan bildiriler dağıtan sağlık emekçileri hasta ve hasta yakınlarından destek gördü.

       Bildiri dağıtımından sonra hastane başhekimliği önüne toplanan sağlıkçılar burada Şişli Etfal Sağlık Meclisini kurdular. Hasta ve hasta yakınları, doktorlar, hemşireler ve hastane işçilerinden oluşan Meclis AKP Hükümetinin çıkarmış olduğu 663 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameyi oyladı. Ellerindeki kırmızı kartlarla 663 sayılı KHK’ya hayır oyu veren emekçiler AKP Hükümetinin sağlıkta dönüşüm adı altında çıkardığı yasaları da tek tek oylayıp veto etti. Oylamadan sonra meclis birleşenlerinden doktor, hemşire, hastane işçisi ve bir hasta söz alarak yaşadıkları sorunları dile getirdi.

       Sağlıkçılar adına basın açıklamasını okuyan Cevher Tosun AKP Sağlık emekçilerinin iş güvencesi, insanca yaşayacak ücret güvencesi, demokratik çalışma ortamı, mesleki bağımsızlık, eşti, ücretsiz, nitelikli ve ana dilinde sağlık hizmeti hakkı talepleri olduğunu vurgulayarak bu talepleri için mücadeleye devam edeceklerini, mücadeleye halkı da katarak süresiz grevleri örgütleyeceklerini dile getirdi.

KARARNAMEYİ ÇÖP KUTUSUNA ATMAK İÇİN

        Okmeydanı EĞİTİM ve Araştırma Hastanesi doktorları, hemşireleri, sağlık memurları, taşeron işçileri greve 10.30’da .Başhekimlik önünde yaptığı basın açıklamasıyla başladı. SES Şişli Şubesi, EĞİTİM Sen 3 No’lu Şube, Dev Sağlık-İş, Türk Tabibler Birliği üyelerinin katıldığı greve hasta yakınları ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Okmeydanı EĞİTİM ve Araştırma Hastanesi Meclisi adına basın açıklamasını Doktor Feray Kaya okudu.

       Kaya yaptığı açıklamada, en uzun gecede, en kısa günde, ışığın en az olduğu günde greve çıktıklarını belirtti. Bütün1 Türkiye’yi sağlığına, sağlık hakkına sahip çıkmaya çağıran Kaya, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin iktidar partisi milletvekillerinden bile kaçırılarak çıkartıldığını biliyoruz dedi. Açıklamada, hasta yakınları, siyasi parti temsilcileri ve sendika yöneticileri söz alarak birer konuşma yaptı.

MARMARA ÜNİVERSİTESİNDE BASKI

       Sağlık emekçilerinin parasız ve nitelikli sağlık için yaptığı bir günlük grev eylemine Marmara Üniversitesi Pendik EĞİTİM ve Araştırma Hastanesinde yüzde 50 oranında katılım sağlandı.

       Birçok bölümde çalışmanın tamamen durduğu hastanede, başhekim yardımcısı ve güvenlikçilerden oluşturduğu bir ekiple bölümleri dolaşarak bölüm sekreterlerine hasta kayıt açmaları yönünde baskı kurduğu ve hastalara da muayene yapmayan doktorlar hakkında suç duyurusu niteliğinde dilekçeyle başhekimliğe başvurulması istenildi. Güvenlik görevlilerinin grev içerikli afişleri tek tek söktüğü gözlendi.

ANADOLU YAKASINDA HASTANELER BOŞALDI

       Anadolu yakasındaki en büyük hastanelerde greve yüzde 100’e yaklaştı.

       Kartal Koşuyolu Kalp Damar Hastanesinde ve Kartal Lütfi Kırdal Devlet Hastanesinde grev başarıyla gerçekleşti. Koşuyolu Hastanesi baştabipliği önünde bir araya gelen sağlık emekçileri Lütfi Kırdal Poliklinikleri, Suzan Yazıcı Hastanesi Acil servisi ve Semiha Şakir Kadın doğum ve Çocuk Hastanesi önünden geçerek Lütfi Kırdal Devlet Hastanesi Baştabipliği önüne geldi. Hastaların desteğini alan sağlık emekçileri adına bir açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Yöneticisi Süheyla Alkoç, "Biz yaptığımız hizmetle çocukları doğurtuyor, hastalara şifa veriyoruz. Sağlığın ticari bir mal olarak uygulanması, bu hizmetin aynı zamanda kalitesinin de düşmesine yol açacaktır" dedi. SES Anadolu Şube Yöneticisi Taner Demir, grevin temel amacının, sağlık emekçilerine iş güvencesi, demokratik çalışma koşulları, eşit, ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir ve ana dilinde sağlık ve sosyal hizmet olduğunu belirtti. Zeynep Kamil Kadın Doğum Hastanesinde greve katılım yüzde yüz oldu. Sabah hastalara bildiri dağıtan sağlıkçılar hastane bahçesinde açıklama yaptıktan sonra ortak eyleme gittiler. Göztepe EĞİTİM ve Araştırma Hastanesinde de sağlıkçılar hizmet üretmedi. Hastane önünde yapılan açıklamada, saldırılara geçit verilmeyeceği belirtildi. Hastane yönetiminin grevi engellemek için hastaları aradığı ve randevularına gelmelerini istediği öğrenilirken, sağlıkçılara hasta yakınları da destek verdi. Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi çalışanları da greve yoğun katılım gösterdi. Burada hastane yönetiminin doktorlara ‘soruşturma açacağız’ tehdidi sonuçsuz kaldı.

       Sultangazi’de Cemevi önünde toplanan eğitim Sen üyeleri kendilerine destek veren öğrenciler, EMEP ve ESP üyeleriyle istiklal ilköğretim okuluna yürüdüler. Okula grev pankartı asan emekçiler, tekrar kortej oluşturarak ilçe milli eğitim Müdürlüğü önüne yürüdüler. Burada yapılan açıklamanın ardından toplu olarak Çapa’ya hareket edildi.

KAMU-SEN VE MEMUR-SEN ÜYELERİ DE KATILDI

       KESK ve sağlık örgütlerinin çağrısı ile yapılan greve Kamu-Sen ile Memur-Sen konfederasyon düzeyinde katılmadı. Konfederasyonlarının greve katılmama kararına rağmen işyerlerinde bu iki konfederasyona üye memurlar greve katıldılar. Özellikle hastanelerde ve vergi dairelerindeki KamuSen ve Memur-Sen üyeleri de greve çıktı. Kamu-Sen ve Memur-Sen üyelerinin büyük çoğunluğu yapılan yürüyüşe katılmazken, işyerlerinde çalışmadan beklediler. Anadolu Yakası’nda vergi dairelerinde iş bırakan Türk Büro Sen üyeleri Beyazıt’a yapılan yürüyüşe de katılarak destek verdiler.

 

DİĞER HABERLER
TÜRKİYE: PERFETTİ VAN MELLE, SENDİKA HAKLARINA SAYGI GÖSTERİN ARTIK!
TÜRKİYE: PERFETTİ VAN MELLE, SENDİKA HAKLARINA SAYGI GÖSTERİN ARTIK!

Perfetti van Melle (PvM) Türkiye’de yerel yönetim sendika üyelerini tehdit etti, korkuttu ve taciz etti; bu eylemler, IUF üyesi Tekgıda-İş’in Mentos ve Chupa Chups şekerleme üreticisinin Türkiye’deki iki fabrikasındaki işçileri başarılı bir şekilde örgütlemesinin ardından başladı.

FİRMALAR İŞÇİLERE ‘DEVAMLILIK’ PRİMİ ÖDEMEYE BAŞLADI
FİRMALAR İŞÇİLERE ‘DEVAMLILIK’ PRİMİ ÖDEMEYE BAŞLADI

Sanayideki eleman sorununa bir de devamlılık problemi eklenince şirketler çalışanlarına 600-1000 TL arasında değişen tutarlarda devamlılık primi ödemeye başladı.

SUÇU NORMAL GÖRMEYİN, GÖSTERMEYİN; “HEP BÖYLE YAPIYORLAR” DEMEYİN!
SUÇU NORMAL GÖRMEYİN, GÖSTERMEYİN; “HEP BÖYLE YAPIYORLAR” DEMEYİN!

Türkiye İstatistik Kurumu denildi mi geniş kitlelerin aklına yalnızca enflasyon verisi gelir. Vatandaş geçim derdinde olduğu için bu gayet normaldir.

İLK FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN OLACAK
İLK FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN OLACAK

Piyasalar gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının faiz indirimine odaklandı. Avrupa Merkez Bankası politika faizinde ilk indirimini 6 Haziran 2024 tarihinde yapacağı toplantıda muhtemelen 25 baz puan indirecek ve yüzde 4 olan politika faizini yüzde 3,75 olarak belirleyecektir.