ATAKEY
04 Temmuz 2022
İŞVERENLERİMİZE AÇIK MEKTUP

Saygıdeğer işverenlerimiz,

Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Önce pandemi süreci sonra yaşanan ekonomik kırılganlıklar ve kriz, siz işverenleri ve biz çalışanları gerçekten çok zor durumlarla karşı karşıya bıraktı. Elimizde olmayan nedenlerden ortaya çıkan bu durumdan dolayı sizleri maliyet, rekabet edilebilirlik ve çalışma koşulları açısından zorlarken üyelerimiz de değişen koşullar ve ülke ekonomisinde yaşanan olumsuz değişimlerden dolayı gerçekten çok zorlandılar.

Tekgıda-İş Sendikası olarak, pandeminin ilk günlerinden itibaren her türlü olumsuzluklara rağmen üyelerimizle birlikte, omuz omuza işletmelerimize, işimize sahip çıkarak, üretimi aksatmadan beslenme zincirinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine katkı verdik. Ancak ülkemizin içinden geçtiği ekonomik durum maalesef ki üyelerimizin üzerindeki yükü her geçen gün daha da ağırlaştırdı. İşverenlerimiz olarak bu zor süreçte beyaz yakalı çalışanlarınıza yapmış olduğunuz ücret zamlarını takdirle karşılıyoruz. Yine kimi işverenlerimizin bu süreçte mavi yakalı çalışanlarına az da olsa can suyu olabilecek şekilde ekonomik destek çabaları bizleri sevindirdi.

Ancak bu girişimler yetmiyor ve yetmeyecek!

Tekgıda-İş Sendikası Başkanlar Kurulu olarak, kamuoyu önünde sizlere çağrı yapıyoruz ve diyoruz ki; Şimdi fedakarlık sırası sizlerde! Karşılıklı imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesinin 1. ve 2. yıl ücret artışları yürürlüğe girene kadar altı aylık gerçekleşen enflasyon oranında  1 Temmuz 2022 itibariyle iyileştirme talep ediyoruz. Yoksa üyelerimizin, yani sizlerin çalışanlarının yıl sonuna kadar dayanacak güçleri kalmayacak!

Yasal açıdan bunu yapmak zorunda olmayabilirsiniz; “Yürürlükte olan bir Toplu İş Sözleşmesi var” diyebilirsiniz. Ancak bugünler geçer; bizler yarın her şey normale döndüğünde, ekonominin düzeldiği, küresel krizin atlatıldığı süreçte sizlerin işçilere, bize bakış açısını ve yaşattıklarını asla unutmayız!

Bu nedenle, lütfen bu çağrımızı dikkate alın, bu sese kulak verin ve gereğini yapın!

Bu konuda sizlerin gerekli adımları atacağınıza olan inancımızı bir kez daha paylaşarak, sizleri tarihi bir sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz.

Selam ve saygılarımla,

Mustafa TÜRKEL