İŞİMİZ, AŞIMIZ OLSUN 1 MAYIS KUTLU OLSUN!
Değerli işçi kardeşlerimiz;
Dünya bu yıl da, 1 Mayıs’a salgının ve salgından dolayı daha da büyüyen ekonomik krizin pençesinde giriyor.

Bu 1 Mayıs’ta işçi sınıfının en yakıcı talebi iş güvenliği önlemleri, güvenceli iş ve aş olmaya devam ediyor. Hatta neredeyse tek talebi oldu. Tüm dünyayı kasıp kavuran salgın, işçi sınıfını bir taraftan canıyla, diğer taraftan da işi ve ekmeğiyle tehdit ediyor. Salgın fırsatçısı sermayedarlar ve onlarla hareket eden iktidar, işçi sınıfının tam bir güvenceye kavuşmasını engelliyor. Oysa krizden çıkışın çözümü; herkes için üretim, daha fazla üretim, öz kaynaklarla üretim ve sosyal devlettir!
Biz üretimin olmazsa olmazı, hayatı emeği ve alın teriyle yaratanlar, Türkiye İşçi Sınıfı olarak, üretmek ve ürettiğimiz değerlerden hakkımızı almak, can güvenliğimizin sağlandığı iş yerlerinde çalışmak, yarın işten atılma korkusu olmadan ve çocuklarımızın geleceğinden endişe duymadan yaşamak ve eşit yurttaşlar olmak istiyoruz. Bu taleplerimiz sadece kendi adımıza değil, aynı zamanda ülkemizin aydınlık, kalkınmış geleceğinin inşası içindir de. Daha yoksul işçi sınıfı, daha karanlık yarınlar demektir!
Buradan bir kere daha haykırıyoruz;
– Salgın ve kriz bahane edilerek, İş Yasası 25. maddeden, kamuoyunda Kod 29 olarak bilinen işten çıkarmalar yasaklansın!
– Gerçek anlamda iş güvencesi ve güvenliği sağlansın!
– İşçiler hızla ve hemen aşılansın!
– Üretime ara verilen işyerlerindeki işçilere aileleriyle birlikte geçinebilecekleri maddi destek verilsin!
– Ücretsiz izin altında örtülü işten atmalar durdurulsun!
– Hak mücadelemizde en önemli araç olan sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılsın!
– Sendikaya üye olduğu için işten atılan işçiler, sendikalı olarak işlerine geri döndürülsün!
Üretelim, hakça bölüşelim, hep birlikte aydınlığa çıkalım!
Türkiye tüm bunları ve daha fazlasını sağlayacak imkanlara ve iş gücüne sahiptir. Yeterki doğru ve bağımsız politikalar izlensin. Bizler ülkemiz için üretiyoruz ve insanca yaşamak için haklarımızı savunuyoruz.
Umudumuz, tüm güzellikleri birlikte yaşayacağımız, müjdelerle kutlayacağımız 1 Mayısları karşılamak.
Bu umutla tüm işçi sınıfının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyoruz!