Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Elmacık Atasu
Belkalper
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Socotab
Pepsi
Tuborg_Bira
Vakıf Zeytinlikleri
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
TavsanliUn
Tat
Taris
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
Elmacık Atasu
Belkalper
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Socotab
Pepsi
Tuborg_Bira
Vakıf Zeytinlikleri
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
TavsanliUn
Tat
Taris
Tamek
Sırma Su
Sunel
Sibaş
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Doğuş Cips
Dr Oetker
Agthia
09 Haziran 2020
İŞE DÖNÜŞ SÜRECİNDE 9 6 ÖNLEMİ ALMAK ŞART

Koronavirüsten korunma tedbirleri kapsamında evden çalışma sistemine geçen firmalar haziran ayı itibarıyla kontrollü bir şekilde ofislerine dönmeye başlıyor. Ancak alınan tedbirleri sürdürmek ise bu aşamada büyük bir önem taşıyor.

İŞE DÖNÜŞ SÜRECİNDE 9 6 ÖNLEMİ ALMAK ŞART

İş sağlığı ve güvenliği sektöründe faaliyet gösteren TürkGüven, ofise dönüş sürecinde alınması gereken önlemleri ve uyulması gereken kuralları sıraladı.

TürkGüven CEO’su Alp Timurhan Çevik, “İşveren ve çalışanlar temel hijyen kurallarına dikkat etmeli ve sosyal mesafelendirme işyerlerinde mümkün olduğu kadar sağlanmalıdır. Bununla beraber işverenlerin detaylı bir planlama yapması gerekiyor” diye konuştu.
 
SOSYAL MESAFE KİLİT NOKTA
 
Sosyal mesafenin işe dönüş sürecinde en önemli nokta olduğunu belirten Çevik, “İşyerindeki herkesin (çalışanlar, ziyaretçiler, müşteriler dahil) en az iki metre mesafe kuralını sürdürmesi gerekiyor. Aradaki mesafe, teması ortadan kaldırabileceği gibi solunum yolu damlacıklarıyla virüsün diğer kişilere bulaşmasını da önlüyor. Bu sebeple herkes iki metre sosyal mesafe kuralına uymalıdır” dedi.
 
Çevik, sosyal mesafeye uyulabilmesi için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
 
1- İş yerlerinde yaya trafiği tek bir yöne doğru akmalı ve sıralarda bekleme mesafesi olmalıdır.
 
2- Çalışma saatleri düzenlenerek bina ve çalışma alanlarında aynı anda bulunan kişi sayısı azaltılmalıdır.
 
3- Merdiven ve asansör kullanımları düzenlenmelidir.
 
4- Yüz yüze toplantılar kaldırılmalıdır.
 
5- Yakın temas kaçınılmazsa, çalışanlar ve kişiler arasında fiziksel bariyerler ve koruyucu ekranlar yerleştirilmelidir.
 
6- Zemin ve duvarlara sosyal mesafeyi hatırlatan ve belirleyen işaretlemeler yerleştirilmelidir.
 
7-Özellikle çıkışlarda ve toplanma bölgelerinde sosyal mesafenin sürdürülebilmesi için gerekli ek önlemler alınmalıdır.
 
8-Ofis binaları, alışveriş merkezleri gibi birden fazla işyerinin paylaştığı işyerlerinde önlemler koordineli bir şekilde yürütülmelidir.
 
9- Sosyal mesafenin korunabilmesi için işyerlerindeki sosyal aktiviteler de ertelenmelidir.
 
Çevik alınması gereken kontrol önlemlerini ise şöyle şıraladı:
 
1-Kişisel temastan kaçınmak: Bulaşma riskini ortadan kaldıracak en etkili yol, kişilerin birbirleriyle ve potansiyel kirli yüzeylerle temastan kaçınmasıdır.
 
2-Sağlık Gözetimi ve Kontrolü: Virüs bulaşmış kişilerin tespiti, virüs bulaştığı bilinen veya potansiyel vakaların izole edilmesi ve işyerinden uzaklaştırılması aynı zamanda potansiyel vakalar ile temas etmiş kişilerin takip edilmesi önemlidir. Eğer gerekiyorsa, temasta bulunmuş kişiler karantinaya gönderilebilir. Hasta kişinin bulunduğu çalışma alanı temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. 
 
3- Kişisel hijyen: Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve su ile yıkanmalı veya alkol bazı dezenfektanlar ile temizlenmlidir. Çalışanlar doğru el yıkama tekniği konsunda bilglendirilmeli ve tek kullanımlık kağıt havlular tercih edilmelidir. Bunların da ağızları kapalı atık kutularına atılması sağlanmalıdır.
 
4- Kişisel Koruyucu Donanım: Yüz maskeleri, yüz siperleri, eldiven, tulum veya pozitif basınçlı solunum maskeleri kullanılabilir. Hasta kişilerin virüsü diğer kişilere bulaştırma olasılığını azaltır. 5 5- İşyeri Temizlik ve Dezenfeksiyonu: Temizlik ve dezenfeksiyon kirliliği azaltır ve böylece virüsün bulaşmasını önler. Bu sebeple kirli yüzeyler ve ekipmanlar sık sık temizlenmelidir. Ayrıca sık yapılan temizlik aynı zamanda çalışanlara hijyenin önemi konusunda bir mesaj verir. Bu nedenle, işyerlerindeki temizlik faaliyetleri sıklaştırılmalıdır.
 
6- Havalandırma: Kapılar ve pencereler açılarak doğal havalandırma sağlanmalı, mekanik havalandırma kullanılıyorsa kesinlikle virüsü engelleyecek filtrelere sahip olmalıdır. Filtrelenmemiş havanın işyeri içerisinde devir daim yapması engellenmelidir. Havalandırma sistemlerinin bakım ve temizliği yetkin kişiler tarafından düzenli olarak yapılmalıdır.
DİĞER HABERLER
CARGILL İŞÇİLERİ 1000 GÜNDEN UZUN SÜREDİR NEDEN EYLEM YAPIYOR, ŞİRKET SUÇLAMALAR İÇİN NE DİYOR?
CARGILL İŞÇİLERİ 1000 GÜNDEN UZUN SÜREDİR NEDEN EYLEM YAPIYOR, ŞİRKET SUÇLAMALAR İÇİN NE DİYOR?

2018 yılında işten çıkarılan Cargill Türkiye işçilerinden sekizi, sendikal faaliyetleri nedeniyle Anayasa’ya aykırı olarak işlerine son verildiği gerekçesiyle 1000 günü aşkın süredir işe iade mücadelesi yürütüyor. BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan şirket, mahkemece hükmedilen tüm tazminatların ödendiğini ve sorunların hukuken çözüldüğünü belirtse de işçiler, “bir daha hak aradıklarında işten kovulmamak için” Cargill’de yeniden işbaşı yapma mücadelesini sürdürmekte kararlı olduklarını söylüyor.

1960’LARIN İŞÇİSİ NASILDI? GÜNÜMÜZÜN İŞÇİSİ NASIL?
1960’LARIN İŞÇİSİ NASILDI? GÜNÜMÜZÜN İŞÇİSİ NASIL?

Türkiye’de günümüzde giderek daha da güçlenmekte olan “bağımsız ve demokratik bir Türkiye” ve “sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya” mücadelesinin ana gücü, işçi sınıfımızdır. İşçi sınıfımızın yapısını ve davranış dinamiklerini anlamadan, bu büyük sınıfın güvenini ve desteğini kazanmak mümkün değildir.

İŞ KANUNUNDA BELİRTİLEN MAZERET İZİNLERİ
İŞ KANUNUNDA BELİRTİLEN MAZERET İZİNLERİ

Kurumsal bir firmada işbaşı yaptım, imzaladığım dört sayfalık iş sözleşmemde işveren lehine her şey var diyebilirim. Fazla çalışma, denkleştirme, mecburi hizmet, başka işyerinde çalışmama gibi her şeye onay vermiş oldum. Önceki işyerimde böyle değildi. Aklıma takılan bir konuyu sormak istiyorum. İş sözleşmemin bir yerinde evlilik ve birinci derece yakınların ölümünde 3 gün, eşin doğum yapmasında 5 günlük izinlerin ücretinin ödenip ödenmeyeceğine işverenin karar vereceği yazıyor. Onay verdiğim bu ifade ileride sıkıntı yaratır mı?

GIDA ZAMMINDA DÜNYA LİDERİYİZ
GIDA ZAMMINDA DÜNYA LİDERİYİZ

Tarımda dışa bağımlılığı her geçen gün artan Türkiye, gıda fiyatlarında yıllık yüzde 20.6’ya ulaşan artışla OECD ülkeleri arasında şampiyon oldu.

TEKGIDAIS

BEDAVA
İNCELE