Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
Kızılay İçecek
MilkAcademy
AquaAna
LA LORRAİNE
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
06 Ekim 2014
İŞ KAZALARI 2016’da ARTABİLİR

Yazdır
Mail
Kapat
AYDINLIK Tarih: 06.10.2014
GAZETE Sayfa: 6
İSTANBUL Tiraj 50601
SİYASİ StxCm: 37

İŞ KAZALARI 2016´DA ARTABİLİR
iş kazaları 2016´da artabilir 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında işyerlerinde hekim ve iş güvenliği uzmanı bulundurma şartı tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri için 1 Ocak 2014´te yürürlüğe girerken, az tehlikeli sınıfa dâhil kuruluşlar için yasa 1 Temmuz 2016´ya ertelenmişti. Türkiye´de 847 bin 126 adet tehlikeli ve çok tehlikeli işyeri bu hizmeti alırken 2016 yılında bu rakama 751 bin 201 az tehlikeli işyeri daha eklenecek. Uzmanlara göre, bu alanda hizmet alacak işletme sayısının artması, buna karşın işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı sayısının yetersiz kalması ciddi sorunların yaşanmasına neden olabilir. Hazırlanan bir Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi raporuna göre, bir işyeri hekiminin standart olarak çok tehlikeli işyerlerinde, çalışan basma ayda 8 dakika, tehlikeli işyerlerinde çalışan başına ayda 6 dakika muayene süresi ayırabiliyor. PERSONEL YETERSİZLİĞİ Temmuz 2016´da devreye girecek düzenleme sonrası uzman personel sayısının yetersizliği ve işyeri fazlalığından dolayı bu sürelerin daha da aşağıya düşeceğini belirten uzmanlar, işçi sağlığı ve güvenliğinin hizmet niteliğini düşürebilecek bu durumun iş kazalarının artmasına neden olabileceğini söylüyor.

İŞ KAZALARI 2016’da ARTABİLİR
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında işyerlerinde hekim ve iş güvenliği uzmanı bulundurma şartı tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri için 1 Ocak 2014’te yürürlüğe girerken, az tehlikeli sınıfa dâhil kuruluşlar için yasa 1 Temmuz 2016’ya ertelenmişti.
Türkiye’de 847 bin 126 adet tehlikeli ve çok tehlikeli işyeri bu hizmeti alırken 2016 yılında bu rakama 751 bin 201 az tehlikeli işyeri daha eklenecek. Uzmanlara göre, bu alanda hizmet alacak işletme sayısının artması, buna karşın işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı sayısının yetersiz kalması ciddi sorunların yaşanmasına neden olabilir.
Hazırlanan bir Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi raporuna göre, bir işyeri hekiminin standart olarak çok tehlikeli işyerlerinde, çalışan başına ayda 8 dakika, tehlikeli işyerlerinde çalışan başına ayda 6 dakika muayene süresi ayırabiliyor.
 
PERSONEL YETERSİZLİĞİ
Temmuz 2016’da devreye girecek düzenleme sonrası uzman personel sayısının yetersizliği ve işyeri fazlalığından dolayı bu sürelerin daha da aşağıya düşeceğini belirten uzmanlar, işçi sağlığı ve güvenliğinin hizmet niteliğini düşürebilecek bu durumun iş kazalarının artmasına neden olabileceğini söylüyor. 
DİĞER HABERLER
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI
GENEL BAŞKANIMIZ İBRAHİM ÖREN, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ’NE KATILDI

TÜGİS (Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası) tarafından organize edilen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi bugün itibarıyla gerçekleştirildi. Gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren zirveye Genel Başkanımız İbrahim ÖREN katılım sağladı.

BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAŞTEMSİLCİLERE YÖNELİK SOSYAL İLETİŞİM EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Örgütlü olduğumuz işyerlerimizdeki baştemsilcilerimize yönelik düzenlenen Sosyal İletişim Eğitimi Eskişehir sosyal tesislerimizde Firuz Kanatlı Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK
İŞÇİ TARAFIYLA İSTİŞARE YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Komisyonu’nun ikinci toplantısı öncesi, ilk toplantıya katılmayan Türk-İş’e ayrıca bir davet yapılıp yapılmayacağı sorusuna “Sosyal diyalog gereği her türlü süreci işleteceğiz. Sendikaların görüşlerini alacağım. Mutlaka istişarede bulunacağız” yanıtını verdi.

IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE  STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI  9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ
IUF “GIDA İŞLETME BÖLÜMÜ YÖNLENDİRME GRUBU VE STRATEJİK LİDERLİK KOMİTESİ” TOPLANTISI 9–12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

IUF tarafından 9–12 Aralık tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Gıda İşletme Bölümü Yönlendirme Grubu Toplantısı ile Stratejik Liderlik Komitesi Toplantısı’na sendikamız adına Genel Başkanımız İbrahim Ören ve Genel Mali Sekreterimiz Ali Bükülmez katılım sağladı.